ΤΟΠΙΚΑ

Μετά την πλημμυρισμένη αίθουσα, αποχή μαθητών Μουσικού από τα μαθήματα τους – Στηρίζουν οι γονείς | Βίντεο

Ο μαθητής ρωτάει ειρωνικά: “Ρε παιδιά, ποιος άφησε τα παράθυρα ανοικτά; Έλεος!” ενώ με την κάμερα του κινητού του δείχνει την οροφή της αίθουσας η οποία όχι απλά στάζει αλλά ρίχνει βροχή κανονικά λες και είναι σύννεφο, στην πλημμυρισμένη αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

Μετά και από αυτό, οι μαθητές πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε αποχή από τα μαθήματά τους με τους γονείς να στέκουν δίπλα τους και να τους στηρίζουν.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Παρά τις υποσχέσεις που δίνονται ανά καιρούς, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι γονείς τάσσονται δίπλα στους μαθητές και απαιτούν άμεση κύση του κτιριακού ζητηματος του σχολείου.

Αναφέρουν πιο αναλυτικά:

Αποχή Μαθητών Μουσικού από τα μαθήματα μας  (29-1-2024)

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στα πλαίσια προγραμματισμένης πρόβας, βρισκόμενοι στο σχολείο, αντικρίζουμε την τάξη μας πλημμυρισμένη. Πιο συγκεκριμένα, νερά τρέχουν καταρρακτωδώς από την οροφή και εισέρχονται από την πόρτα. Περιττό να αναφέρουμε, πως πολλά από τα υπάρχοντα των μαθητών, βιβλία από τη σχολική βιβλιοθήκη που φιλοξενούνταν στην συγκεκριμένη αίθουσα, όπως επίσης η  τηλεόραση και το πιάνο της τάξης, βράχηκαν.

  • Αυτό είναι ακόμα ένα παράδειγμα της παραμέλησης των σχολικών υποδομών και της αναβλητικότητας του Δήμου Χανίων και του κράτους. Παρόμοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί: Πριν περίπου δύο χρόνια βιώσαμε την ίδια κατάσταση στην ίδια αίθουσα.
  • Με τον προηγούμενο δυνατό άνεμο,  πριν από δύο εβδομάδες, έπεσαν κεραμίδια από την σκέπη. Με την προχθεσινή βροχόπτωση, τέλος, ερχόμαστε ξανά αντιμέτωποι με την πλημμύρα.

Σήμερα, από τους 178, οι 174 παρόντες μαθητές ψηφίσαμε αποχή από το μάθημα ζητώντας από τους κρατικούς φορείς να μεριμνήσουν άμεσα για την κατάσταση. Μαθητές, καθηγητές και γονείς αγανακτούμε και αναρωτιόμαστε για πόσο ακόμα θα χρειαστεί να παλεύουμε για την διασφάλιση των βασικών και αυτονοήτων αναγκών ενός σχολείου και των μαθητών του.

Προβληματιζόμαστε, καθώς η πιθανή κατάργηση των ακατάλληλων αυτών τάξεων, θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τον αρκετά περιορισμένο χώρο που διαθέτουμε, ο οποίος ήδη αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός μουσικού σχολείου. Οδηγούμαστε έτσι όλο και πιο κοντά στην παρακμή του σχολείου μας…

Το Δεκαπενταμελές του Μουσικού Σχολείου και σύσσωμοι οι μαθητές του.

—————-

Το video από την πλημμυρισμένη τάξη και φωτογραφία από το κλείσιμο του σχολείου:

Για τον Σύλλογο Γονέων Μουσικού Σχολείου Χανίων,

  • – Αγγελάκη Κουκουλάκη Ελένη
  • – Κοτσιφάκης Θρασύβουλος
  • – Μακρέας Δημήτριος
  • – Σταφυλλίδη Μαρία
  • – Φραντζεσκάκη Θεοδοσία
  • – Ραγκούσης Αναστάσιος
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

44 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

54 mins ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

60 mins ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.