ΤΟΠΙΚΑ

Μετά το γλέντι, τα κρατητήρια και το αυτόφωρο, αθώος ο γαμπρός

Υπό άλλες συνθήκες, ο αρραβώνας του με την εκλεκτή της καρδιάς του μόνο χαρά θα γέμιζε την καρδιά του και τις ζωές όλων των αγαπημένων τους προσώπων. Το πατρικό του 27χρονου γαμπρού, σε ένα μικρό χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος, είχε κατακλυστεί από κόσμο. Πιτσιρίκια, νεολαίοι και μεγαλύτεροι ετοιμάζονταν για το γλέντι. Φίλοι πείραζαν το νεαρό όσο εκείνος ντυνόταν για το κέντρο που θα φιλοξενούσε το γλέντι του αρραβώνα.

Και ξαφνικά, όπως υποστηρίζεται, ακούστηκαν μπαλοθιές. Την επόμενη ημέρα τόσο ο 27χρονος όσο και ο 56χρονος πατέρας του βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια καθώς είχε γίνει στην Αστυνομία καταγγελία για άσκοπους πυροβολισμούς.

Πάνω στο τραπέζι της κουζίνας βρέθηκαν τέσσερα αβολίδωτα φυσίγγια, τα οποία και κατασχέθηκαν, με τους δύο άνδρες, πατέρα και γιο, να οδηγούνται στο Αστυνομικό Τμήμα. Ούτε είχαν καταλάβει, όπως υποστηρίζεται, πώς και τι. Ήταν ακόμα από την επήρεια του γλεντιού και της χαράς.

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, ο 27χρονος γαμπρός ισχυρίστηκε ότι ήταν μέσα στο σπίτι και ντυνόταν όταν ακούστηκαν απ’ έξω οι μπαλοθιές. Στο δικαστήριο κατατέθηκε ότι η ίδια η μητέρα του γαμπρού ήταν εκείνη που βγήκε έξω αμέσως και ζήτησε να μην επαναληφθεί το σκηνικό, αποδοκιμάζοντας τη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών. Λίγο αργότερα όλοι μαζί χόρευαν και τραγουδούσαν στο κέντρο της εκδήλωσης πασίχαροι για το ευτυχές γεγονός. Ούτε που πέρασε από το μυαλό τους ότι θα έβρισκαν μπελά για κάτι που έκανε με δική του πρωτοβουλία, όπως ειπώθηκε, κάποιος από τους δεκάδες καλεσμένους.

Στο δικαστήριο προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι κατά την επιστροφή στο σπίτι η αρραβωνιαστικιά του 27χρονου εντόπισε στο περβάζι του σπιτιού τα τέσσερα φυσίγγια, τα πήρε μαζί της και τα άφησε πάνω στο τραπέζι, φοβούμενη μην τα βρει κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας και τα βάλει στο στόμα του.

Φαίνεται ότι τα λεγόμενα του 27χρονου και των οικείων του έπεισαν το δικαστήριο που κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον ίδιο και την οικογένεια του. Όπως επισήμανε η συνήγορος υπεράσπισης, κ. Έφη Σωμαρά, είναι μία απόφαση που ικανοποίησε απόλυτα την οικογένεια, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τους άσκοπους πυροβολισμούς, ούτε και εγκρίνει όμως τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

4 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

5 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

5 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

5 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

5 hours ago

This website uses cookies.