Φαίνεται ότι, στενή θα είναι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Γερμανικό Υπουργείο Παιδείας, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση.
Η Γερμανία, που η ίδια παραδέχεται, πως έχει ένα από τα πιο ταξικά εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρώπη, θα συνεχίσει να είναι μεταρρυθμιστής του δικού μας εκπαιδευτικού συστήματος.
Επιστήμονες, αλλά και το ίδιο το υπουργείο παιδείας της Γερμανίας τονίζουν εδώ και χρόνια, πως σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν εξαρτώνται τόσο οι σχολικές επιδόσεις/επιτυχίες των παιδιών από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των γονιών, όσο στη Γερμανία.
Διαβάζουμε όμως στο σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη σ. 46:
“Προώθηση των πιλοτικών προγραμμάτων διττής εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τον ΟΑΕΔ. Συναντήσεις και επισκέψεις στους χώρους εργασίας. Εντοπισμός προβλημάτων και σκέψεις βελτίωσης. Σχεδιασμός για επέκταση των πιλοτικών προγραμμάτων σε νέους κλάδους.”
Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού Απασχόλησης μεταξύ 2011 και 2012, περίπου 33.000 Θέσεις μαθητείας στη Γερμανία παρέμειναν κενές, προώθησε το Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας, μέχρι πρόσφατα, τη μεταφορά εργατικού δυναμικού από την Ελλάδα προς τη Γερμανία. Την απορρόφηση νέων από την Ελλάδα την ονόμασε «Πρωτοβουλία για την κινητικότητα για νέους Ευρωπαίους” και με τη ονομασία «Mobipro-ΕU».
Μέσω αυτού απροκρύπτονται τα Γερμανικά συμφέροντα που στοχεύουν στον πανευρωπαϊκό έλεγχο του ξένου εργατικού δυναμικού, το οποίο επίσης απευθύνεται σε νέους από την Ισπανία(«Job of my Life“). Τα έξοδα διαφήμισης τα μοιράζονται το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας ενώ στους ανυποψίαστους Έλληνες άνεργους υπόσχονται καταστάσεις παραδείσου.
Όπως σημείωνε σε άρθρο της στις 30 Μαρτίου 2015 και η German Foreign Policy για τα γερμανικά σχέδια στον τομέα της επαγγελματικής εκπάιδευσης στην Ελλάδα:
Για να μπορεί η γερμανική αγορά εργασίας να χρησιμοποιήσει την ελληνική νεολαία μακροπρόθεσμα, πρέπει αυτή να εκπαιδευτεί σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα. Έτσι το Βερολίνο ξεκίνησε την ανασυγκρότηση της ελληνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (γι αυτό κλείσαμε τα ΤΕΙ και μάλιστα ειδικά Τουριστικών επαγγελμάτων).
Έστησε ήδη στην Αττική και στο Ηράκλειο ένα γερμανικό σύστημα εκπαίδευσης τουριστικών επαγγελμάτων, όπου 100 μαθητευόμενοι (9 μήνες δουλειά και 4 μήνες σχολείο), ηλικίας από 18 έως 20 ετών, θα πάρουν μετά από τρία χρόνια «ένα γερμανικό δίπλωμα» του γερμανικού επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου (IHK). Οι σχολές είναι υπό την εποπτεία του Γερμανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Holding (Στουτγάρδης) και της «γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρίας (TUI). Χρηματοδότης είναι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας.
Έτσι βελτιώνονται οι «δυνατότητες αναζήτησης εργασίας των νέων», παραπληροφορεί το ομοσπονδιακό ίδρυμα για την πολιτική αγωγή, την γερμανοκετρική οικονομική διακυβέρνηση. Σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα εκπαίδευσης θα εκπαιδεύονται στο μέλλον Ελληνόπουλα στους τομείς γεωργία, μεταφορές Logistics, μηχανικοί αυτοκίνητων και μηχανικοί γενικά.
Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση σε αντίθεση με την τάση βελτίωσης τον περασμένο μήνα, παρά τη…
Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business, με τη Μαρία Σμιλίδου, μίλησε η καθηγήτρια Διατροφής…
Απειλές κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν δεν σταματήσει άμεσα ο πόλεμος…
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) για…
«Την ανάγκη αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου και αύξηση της παρέμβασης της πολιτείας και στους…
Στις 7-8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται…
This website uses cookies.