Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μεταφορά εργατικού δυναμικού από Ελλάδα στη Γερμανία με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ;

Φαίνεται ότι, στενή θα είναι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Γερμανικό Υπουργείο Παιδείας, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση.

Η Γερμανία, που η ίδια παραδέχεται, πως έχει ένα από τα πιο ταξικά εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρώπη, θα συνεχίσει να είναι μεταρρυθμιστής του δικού μας εκπαιδευτικού συστήματος.

Επιστήμονες, αλλά και το ίδιο το υπουργείο παιδείας της Γερμανίας τονίζουν εδώ και χρόνια, πως σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν εξαρτώνται τόσο οι σχολικές επιδόσεις/επιτυχίες των παιδιών από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των γονιών, όσο στη Γερμανία.

Διαβάζουμε όμως στο σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη σ. 46:

“Προώθηση των πιλοτικών προγραμμάτων διττής εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τον ΟΑΕΔ. Συναντήσεις και επισκέψεις στους χώρους εργασίας. Εντοπισμός προβλημάτων και σκέψεις βελτίωσης. Σχεδιασμός για επέκταση των πιλοτικών προγραμμάτων σε νέους κλάδους.”

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού Απασχόλησης μεταξύ 2011 και 2012, περίπου 33.000 Θέσεις μαθητείας στη Γερμανία παρέμειναν κενές, προώθησε το Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας, μέχρι πρόσφατα, τη μεταφορά εργατικού δυναμικού από την Ελλάδα προς τη Γερμανία. Την απορρόφηση νέων από την Ελλάδα την ονόμασε «Πρωτοβουλία για την κινητικότητα για νέους Ευρωπαίους” και με τη ονομασία «Mobipro-ΕU».

Μέσω αυτού απροκρύπτονται τα Γερμανικά συμφέροντα που στοχεύουν στον πανευρωπαϊκό έλεγχο του ξένου εργατικού δυναμικού, το οποίο επίσης απευθύνεται σε νέους από την Ισπανία(«Job of my Life“). Τα έξοδα διαφήμισης τα μοιράζονται το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας ενώ στους ανυποψίαστους Έλληνες άνεργους υπόσχονται καταστάσεις παραδείσου.

Όπως σημείωνε σε άρθρο της στις 30 Μαρτίου 2015 και η German Foreign Policy για τα γερμανικά σχέδια στον τομέα της επαγγελματικής εκπάιδευσης στην Ελλάδα:

Για να μπορεί η γερμανική αγορά εργασίας να χρησιμοποιήσει την ελληνική νεολαία μακροπρόθεσμα, πρέπει αυτή να εκπαιδευτεί σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα. Έτσι το Βερολίνο ξεκίνησε την ανασυγκρότηση της ελληνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (γι αυτό κλείσαμε τα ΤΕΙ και μάλιστα ειδικά Τουριστικών επαγγελμάτων).

Έστησε ήδη στην Αττική και στο Ηράκλειο ένα γερμανικό σύστημα εκπαίδευσης τουριστικών επαγγελμάτων, όπου 100 μαθητευόμενοι (9 μήνες δουλειά και 4 μήνες σχολείο), ηλικίας από 18 έως 20 ετών, θα πάρουν μετά από τρία χρόνια «ένα γερμανικό δίπλωμα» του γερμανικού επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου (IHK). Οι σχολές είναι υπό την εποπτεία του Γερμανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Holding (Στουτγάρδης) και της «γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρίας (TUI). Χρηματοδότης είναι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας.

Έτσι βελτιώνονται οι «δυνατότητες αναζήτησης εργασίας των νέων», παραπληροφορεί το ομοσπονδιακό ίδρυμα για την πολιτική αγωγή, την γερμανοκετρική οικονομική διακυβέρνηση. Σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα εκπαίδευσης θα εκπαιδεύονται στο μέλλον Ελληνόπουλα στους τομείς γεωργία, μεταφορές Logistics, μηχανικοί αυτοκίνητων και μηχανικοί γενικά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απίστευτο τροχαίο στα Χανιά – Αυτοκίνητο «προσγειώθηκε» σε σταθμευμένο όχημα

Ένα απίστευτο τροχαίο έγινε το πρωί της Πέμπτης μέσα στην πόλη των Χανίων. Συγκεκριμένα, στην…

1 min ago

Πώς έγινε η διάσωση 42 μεταναστών ανοιχτά της Παλαιόχωρας – Δύο συλλήψεις

42 συνολικά άτομα περισυνέλλεξαν οι αρχές στην πολύωρη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της…

3 mins ago

Σειρά κλοπών από 42χρονο Σουηδό στα Χανιά

Χθες, ένας 42χρονος Σουηδός συνελήφθη στα Χανιά κατηγορούμενος για σειρά κλοπών από διάφορα καταστήματα. Σύμφωνα…

5 mins ago

Δύο αιφνίδιοι θάνατοι σε Ρέθυμνο και Χανιά

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, αιφνιδίως, σε Ρέθυμνο και Χανιά. Στην πρώτη περίπτωση,…

7 mins ago

Μεταξύ Φινλανδίας και Λουξεμβούργου η Ελλάδα στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

Ο νέος “rainbow χάρτης” της Ευρώπης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κυκλοφόρησε από την οργάνωση ILGA-Europe. Ο…

12 mins ago

«Βενιζέλεια – Χανιά 2024»: Οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές στίβου με τους πρωταθλητές από 27 χώρες την Κυριακή 19 Μαΐου στα Χανιά

Οι διοργανωτές των αγώνων, Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Α.Ο. Χανίων «ο Κύδων» και Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, με συνδιοργανωτές:…

21 mins ago

This website uses cookies.