Την πλήρη αντίθεση της στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αλλαγή του νόμου πλαισίου που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει σε δημόσια παρέμβασή της η Άννα Διαμαντοπούλου.
«Οι κυβερνητικές προτάσεις αποτελούν συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες (δήθεν προοδευτικές) κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για παθογένειες των ΑΕΙ. Η κοινή λογική, που επιτάσσει ένας νόμος πρώτα να εφαρμόζεται και στη συνέχεια, αν και όπου χρειάζεται, να βελτιώνεται, έχει απλά τεθεί στο περιθώριο» αναφέρει σε δημόσια παρέμβασή της, η πρώην υπ. Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Οι απόψεις που εκφράζει η κ. Διαμαντοπούλου τη φέρνουν σε μετωπική σύγκρουση όχι μόνο με την κυβέρνηση αλλά και με το κόμμα της και περισσότερο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου.
Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ως υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά οδήγησε στην αποστασιοποίηση Διαμαντοπούλου από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η συμφωνία της Ιπποκράτους στο νομοσχέδιο Αρβανιτόπουλου αναμένεται να οδηγήσει σε πλήρη ρήξη των σχέσεων.
Την διαφωνία του αναμένεται να εκφράσει και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr αναμένεται να ζητήσει το λόγο και να τοποθετηθεί επί του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής μεθαύριο Τετάρτη.
Ο Ευ. Βενιζέλος, την ίδια ώρα, οργανώνει σύσκεψη στην Ιπποκράτους για το θέμα, καθώς εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που ανεξαρτήτως τι τελικά θα πράξουν, απειλούν με μη υπερψήφιση του νομοσχεδίου ενώ άλλοι κινδυνεύουν να φανούν αναντίστοιχοι με την έως τώρα θέση τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου που συμμετείχε ενεργά ως υφυπουργός Παιδείας στη διαμόρφωση του νόμου, τον οποίο είχε υπερασπιστεί ιδιαιτέρως και η νυν εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά, τότε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.
Για «ενταφιασμό της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009» κάνει λόγο ο Γ. Πανάρετος, σχολιάζοντας τις αναμενόμενες τροποποιήσεις στον νόμο για τα ΑΕΙ.
Όσον αφορά τη ΝΔ, ο κ. Πανάρετος διαπιστώνει ότι «με τις προτεινόμενες αλλαγές, παρότι υιοθετεί την πλήρη ανατροπή των όσων ψήφισε πριν από ένα χρόνο, ικανοποιεί το εκλογικό της ακροατήριο, αφού ουσιαστικά με τις προτεινόμενες αλλαγές επανερχόμαστε στον «νόμο Γιαννάκου» που είχε ψηφίσει η ΝΔ την προηγούμενη φορά που ήταν μονοκομματική κυβέρνηση», ενώ «είχε εν τω μεταξύ καταφέρει, χωρίς να είναι στην κυβέρνηση, να δει να θεσμοθετούνται και τις δύο ρυθμίσεις που δεν κατάφερε να «περάσει» την προηγούμενη φορά που ήταν κυβέρνηση: την κατάργηση του ασύλου και τον περιορισμό της συμμετοχής των φοιτητών».
Το ΠΑΣΟΚ, κατά τον πρώην υφυπουργό, «παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον», καθώς ενώ «πέτυχε, χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος (αντίθετα, με πολιτικό όφελος θα έλεγα) να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία στην Βουλή (πάνω από 2/3 πράγμα πρωτοφανές) μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη δομή του κράτους και στον δυσκολότερο ίσως τομέα, αυτόν των πανεπιστημίων» σήμερα «αποδέχεται την πλήρη κατεδάφιση του νομοθετήματος αυτού -πριν καν εφαρμοστεί- για λόγους που δεν είναι εύκολα εξηγήσιμοι». Σημειώνει δε, ότι η ΔΗΜΑΡ, που είχε καταψηφίσει τον νόμο, επέβαλε πλήρως τις απόψεις της, που συμπίπτουν με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, δεν έχουν δει καμία ουσιαστική μείωση του χρόνου εργασίας από τη δεκαετία…
Πολλές εκατοντάδες ήταν οι προσκεκλημένοι που πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου στην εκκλησία όπου θα…
Ιδιαίτερη αύξηση στα περιστατικά για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2024 σε σχέση με…
Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στα Χανιά.…
Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, εκπροσώπων σωματείων και μαζικών φορέων πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στο «Σπίτι…
Στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Booking.com και εν γένει από τις πλατφόρμες κρατήσεων που είναι ευρύτερα γνωστές…
This website uses cookies.