Με αρνητική δημοτικότητα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί!!

Με αρνητικότερη δημοτικότητα η Ντόρα Μπακογιάννη!

Παρά τη διαπιστευμένη από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, απαξίωση της πο9λιτικής και πολιτικών και βέβαια το δεδηλωμένο πλέον απαξιωμένο πολιτικό σύστημα, εν τούτοις σε όλες τις δημοσκοπήσεις συνεχίζεται να παρατηρείται το φαινόμενο (κυριολεκτικά…) οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων να συγκεντρώνουν ποσοστά εκτίμησης μεγαλύτερα των αντίστοιχων ποσοστών στην πρόθεση ψήφου και βάση της εκλογικής δύναμης των κομμάτων τους.

Ίσως αυτό να οφείλεται και στο παραδοσιακό πολιτικό μοντέλο των αρχηγικών κομμάτων που ακόμη μας ταλαιπωρεί παρά το γενικό ανάθεμα που έχει δοθεί στο ισχυρό πολιτικό σύστημα όμως οι ενδείξεις των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η διαπιστωμένη απαξίωση αρχίζει να βάζει στο στοχασμό μας και άλλο ένα κατάλοιπο του «αναθεματισμένου» πολιτικού στηάμτος που όλοι σήμερα το καταριούνται ακόμη και …αυτομαστιγωμένοι!

Έτσι λοιπόν σε τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στις αρχές του Απριλίου φαίνεται καθαρά ότι οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών συνεχώς φθίνουν με θετικές γνώμες, πρωτόγνωρες, σε χαμηλά ποσοστά!

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

1)      Εταιρεία Metron Analysis (1.4.2011):

Παπανδρέου Γεώργιος: Αρνητικές 61,1% και θετικές 35,6%, Σαμαράς Αντώνης: Αρν. 64,1% και θετ. 32,4%, Καρατζαφέρης Γιώργος αρν. 65,4% θετ. 31,4%, Τσίπρας Αλ. Αρν. 65% θετ. 29,9%, Κουβέλης αρν. 52% και θετ. 28%, Παπαρήγα αρν 70,7 και 25,3%, Ντόρα Μπακογιάννη αρνητικές 73,2%, θετ. 22,6%

2)      Εταιρεία RASS (3.4) Γ. Παπανδρέου αρν. 55,9% θετ. 37,8%, Α. Σαμαράς αρν. 55,8% θετ. 37%, Γ. Καρατζαφέρης 58,2%, θετ. 33,3%, Α. Τσίπρας αρν. 64% θετ. 27,2%, Α. Παπαρήγα αρν. 66,3% θετ. 26,3%, Φ. Κουβέλης αρν. 41,3% θετ. 38,9% Ντόρα Μπακογιάννη αρν. 70,1% θετ. 22,9%.

3)      Εταιρεία MRB (7.4) Γ. Παπανδρέου αρν. 53,7% θετ. 25,3%, Α. Σαμαράς αρν. 50,9%, θετ. 24,5%, Γ. Καρατζαφερης 51% θετ. 22% Α. Τσίπρας αρν. 53,6% θετ. 18,8% Α. Παπαρήγα αρν. 56,5% θετ. 18,2% Ντόρα Μπακογιάννη αρν. 62,9% θετ. 17,1% Φ. Κουβέλης αρν. 37.9% θετ. 16,7%

Με εκτίμηση

Κώστας Στρογγυλάκης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ στις ΗΠΑ: «Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν» – Οι μυστικές υπηρεσίες πιέζουν Μπάιντεν για «άκυρο» στον Ζελένσκι

Μετά την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους…

4 hours ago

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που…

5 hours ago

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που…

5 hours ago

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων…

5 hours ago

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων…

5 hours ago

Κρήτη: Άγνωστοι πυροβόλησαν παγώνι στην Κνωσό

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ που κλήθηκαν…

6 hours ago

This website uses cookies.