ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε η Στεφανίδη για σχόλια σε βάρος της: «Κάποιοι στον στίβο προσπαθούν να καταστρέψουν καριέρες»

Με αφορμή ένα προσβλητικό σχόλιο σε βάρος της, κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου, η Κατερίνα Στεφανίδη ξέσπασε κατά ατόμων του κλασικού αθλητισμού.

Η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών στη χώρα μας, στον στίβο, δέχτηκε ένα προσβλητικό σχόλιο σχετικά με την διατροφή της μετά τον αγώνα της, πιθανότατα από προπονητές αν κρίνουμε από το ποστάρισμά της και με αφορμή αυτό έκανε μία ανάρτηση στην οποία έθεσε σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα και την κουλτούρα ορισμένων προπονητών στους οποίους οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Μάλιστα, είπε πως τύποι σαν κι αυτούς που την προσέβαλαν το Σαββατοκύριακο, έχουν διώξει παιδιά από τα γήπεδα, ενώ προσπάθησαν στο παρελθόν να καταστρέψουν την καριέρα της, όπως και του Εμμανουήλ Καραλή, που έχει πέσει θύμα ρατσισμού στα στάδια, από προπονητή.

Η ανάρτηση της Στεφανίδη

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση με την ελπίδα να βοηθήσω έναν άνθρωπο.

Το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου είχα μερικούς διαφορετικούς άντρες (τυχαίο; Μάλλον όχι) να σχολιάζουν σε εμένα το τι και το πόσο τρώω.

Δεν είχα κάθε φορά εξίσου καλό αυτοέλεγχο αλλά την τελευταία κι ενώ έτρωγα βραδινό μετά τον αγώνα μου, με όσο αυτοέλεγχο μου είχε μείνει, προσπάθησα να εξηγήσω πόσο ασέβεια είναι να λες σε μια ενήλικη γυναίκα αθλήτρια πόσο να φάει. Όχι, συγγνώμη. Σε μια γυναίκα αθλήτρια. Όχι, πάλι συγνώμη. Σε μια γυναίκα. Όχι. Σε έναν άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου.

Στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα ενός αθλητή. Επειδή κάποιοι προπονητές δεν ξέρουν να προπονήσουν τους αθλητές τους, όταν ο αθλητής δεν πάει καλά είναι εξαιτίας των κιλών του.

Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και ποσό να τρώω; Να δείχνει μηδέν σεβασμό σε εμένα και στον προπονητή μου;

Αν αυτό το ζω εγώ μετά από ότι έχω πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια τι ζει το κάθε παιδί που περνάει εφηβεία; Ή η κάθε γυναίκα ή άντρας, αθλήτρια ή αθλητής που δεν τολμάει να αντιμιλήσει στον καθένα που δίνει την ανεπιθύμητη γνώμη του;

Σκεφτομαι συχνά πως μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά; Αυτούς τους ανθρώπους;

Τι πρέπει να γίνει για μην επιτραπεί ποτέ ξανά σε κάποιους να πατήσουν το πόδι τους σε στάδιο; Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ. Αλλά περισσότερο προσπαθώ να μην σκεφτώ.

Να μην σκεφτώ πόσα ταλαντούχα παιδιά σταμάτησαν τον αθλητισμό γιατί είχαν έναν τέτοιο προπονητή να τους λέει ότι δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους γιατί ζυγίζουν 1 κιλό παραπάνω. 

Νομίζετε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι οι εγκαταστάσεις; Κάνετε λάθος. Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν τη δική μου καριέρα. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν την καριέρα του Καραλή.

Αυτοί που αντί να μάθουν από τις επιτυχίες μας συνεχίζουν τον χαβά τους. Το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που σίγουρα κατέστρεψαν την καριέρα πολλών αθλητών και αθλητριών των οποίων δυστυχώς τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ.»

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πλήθος κόσμου «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Σμπώκο – Ο πρωτοπόρος των ξενοδοχείων που άλλαξε την Κρήτη

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Σμπώκο είπαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, συγγενείς, φίλοι,…

2 hours ago

Ξεκινά το 3ο Festum π – Φεστιβάλ Μουσικής και Μαθηματικών στα Χανιά

Για τρίτη χρονιά, η επιστήμη των Μαθηματικών συναντά την τέχνη της Μουσικής σε ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ, που…

2 hours ago

Ποια παιδιά επιλέχθηκαν στο Ολοήμερο Αθλητικό Οικολογικό Σχολείο Χανίων

Από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων ανακοινώθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των παιδιών…

3 hours ago

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ERASMUS + του ΜΑΙΧ με Ιταλικό Ινστιτούτο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα έργο από το ΜΑΙΧ στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ και συγκεκριμένο…

3 hours ago

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.…

3 hours ago

Αλ. Μαρκογιαννάκης: Βασικό στοίχημα υποδομών η διαχείριση του νερού στα Χανιά

Στη σημερινή σύσκεψη που διοργάνωσε  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης…

3 hours ago

This website uses cookies.