ΘΕΣΕΙΣ

Με αφορμή τον γάμο ομοφύλων, λάθος να ταυτίζεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού με την ακροδεξιά

Το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων πέρασε από τη Βουλή όμως με πολύ μεγάλες απώλειες τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε από 51 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 11 του ΠΑΣΟΚ, αλλά και 3 του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί έσπευσαν να ταυτίσουν την εναντίωση του νομοσχεδίου με την ακροδεξιά, κάτι το οποίο είναι λάθος. Η διαφοροποίηση στο νομοσχέδιο είχε πολλές διαφορετικές εκκινήσεις για ένα θέμα για το οποίο ουσιαστικά ποτέ δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος στην ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό άλλωστε, σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αν και τάχθηκε υπέρ του γάμου εξέφρασε την ξεκάθαρη εναντίωση στην τεκνοθεσία.

Προφανώς όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας δεν είναι ακροδεξιοί, όπως δεν είναι ακροδεξιό το ΚΚΕ που καταψήφισε, όπως δεν είναι ακροδεξιός ο Πολάκης και η Κασσιμάτη αλλά και πολλοί άλλοι και στην Κρήτη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ναι μεν υπερψήφισαν αλλά… με βαριά καρδιά.

Ως εφημερίδα είμαστε της άποψης πως μόνο ο διάλογος έχει ουσία κυρίως όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, που οφείλουν να ακούγονται, οι πολίτες πρέπει να διαμορφώνουν άποψη και οι βουλευτές να ψηφίζουν κατά συνείδηση.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων με τη μορφή που έχει το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, δίχως όμως τη συναίνεση της κοινωνίας. Και αυτό μπορεί στο σύντομο μέλλον να αποτελέσει ένα σοβαρό ζητούμενο. Ειδικά όταν ταυτίζονται όσοι εναντιώθηκαν με την ακροδεξιά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εκρηκτικό το πρόβλημα στέγης: Κατάληψη της Πρυτανείας Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Φοιτητικό Σύλλογο Εστιών

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης προχώρησε σήμερα σε κατάληψη της πρυτανείας του ιδρύματος,…

3 hours ago

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: Να διαγραφούν οι Sena Erkoc και Umut Gultekin από το Εθνικό Μητρώο Ανεπιθύμητων

Η απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσει την είσοδο των μουσικών Sena Erkoç και Umut…

3 hours ago

Η ΑΑΣΕΒΕΧ καλεί σε αποχή από τις εκλογές του ΕΒΕΧ

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων (ΑΑΣΕΒΕΧ) καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να αποχωρήσουν…

3 hours ago

Nέο μίνι γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 18/10/2024, το μίνι γήπεδο μπάσκετ, που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Δήμου Χανίων για…

3 hours ago

Κλειστό ξανά αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σας ενημερώνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη ληφθείσα επικαιροποιημένη…

3 hours ago

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας επέτρεψε την μελέτη για κατασκευή γραμμής υψηλής τάσης Χανιά – Δαμάστα, αλλά…

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης αποφάσισε να επιστρέψει στον ΑΔΜΗΕ τη μελέτη για την…

3 hours ago

This website uses cookies.