Με επιδόματα στους γονείς η μεταφορά των μαθητών στο Ρέθυμνο

Το Μάρτιο αναλαμβάνει ο δήμος
Μπορεί να δόθηκε προσωρινή λύση στο θέμα που αφορά τη μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες, μετά την παράταση της σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και των ΚΤΕΛ μέχρι κα το τέλος Φεβρουαρίου, ωστόσο φαίνεται πως η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία η αρμοδιότητα της διαχείρισης του θέματος αυτού θα γίνεται από τους δήμους της χώρας, έχει αρκετά κενά.

Ο δήμος Ρεθύμνου δηλώνει έτοιμος να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του εναρμονιζόμενος με τα νέα δεδομένα, ωστόσο η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες, στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε για τις «άγονες» γραμμές, εκείνες δηλαδή που δεν εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, έχει ως αποτέλεσμα η δημοτική επιτροπή παιδείας να καταλήγει στη λύση των κουπονιών.
Αυτό σημαίνει ότι για 240 δρομολόγια το υπουργείο Εσωτερικών θα κληθεί να αποδώσει στους γονείς των μαθητών ειδικά κουπόνια, προκειμένου να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους με ταξί.
Σε αυτή την περίπτωση, οι γονείς θα αναλάβουν την ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών τους και θα πληρώνονται από το υπουργείο με το ποσό 0,35 ευρώ ανά χιλιόμετρο της διαδρομής. «Το κόστος των διαδρομών, τουλάχιστον όπως λένε οι ιδιοκτήτες ταξί και τουριστικών λεωφορείων είναι ασύμφορο ανά διαδρομή για τους ίδιους και γι’ αυτό δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Ωστόσο το υπουργείο μας έχει στείλει ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που εφαρμόζουμε για κάθε διαδρομή και βγάζουμε το κόστος της. Δεν έχουμε περιθώριο, λόγω χρόνου να επαναπροκηρύξουμε το διαγωνισμό γι’ αυτό το λόγο θα επιδοτούνται οι γονείς που θα αναλάβουν τη μεταφορά των παιδιών τους. Θα δίνουμε δηλαδή στους γονείς 0,35 ευρώ το χιλιόμετρο βάσει των όσων έχει προγραμματίσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Μπορεί να μαζεύονται έτσι ομάδες γονέων που θα δίνουν τα χρήματα της επιδότησης σε κάποιον ιδιοκτήτη ταξί που θα εκτελεί το έργο. Τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι γονείς είναι περισσότερα απ’ ότι το κόστος της διαδρομής στο διαγωνισμό για τη μεταφορά και τους ιδιοκτήτες ταξί ίσως αυτό τους βολεύει», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος παιδείας Γιώργος Γεωργαλής.
Ωστόσο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παιδείας επισημαίνει πως ο δήμος Ρεθύμνου έχει καταγράψει όλα τα δρομολόγια και είναι έτοιμος παρά τις δυσκολίες και τις ασάφειες που υπάρχουν αλλά και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής να εναρμονιστεί με τη νέα απόφαση διασφαλίζοντάς τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους χωρίς προβλήματα:

«Μέχρι 28 ΦΕβρουαρίου έχει δοθεί παράταση στη σύμβαση μεταξύ του υπουργείού Εσωτερικών και των ΚΤΕΛ. Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε έτοιμοι για να λειτουργήσουμε βάση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει τις μεταφορές. Από το Μάρτιο την αρμοδιότητα αυτή θα έχουν οι δήμοι. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται, αν και μας έχουν μπερδέψει, καθώς υπάρχουν κενά στην νέα ΚΥΑ και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Εμείς είμαστε έτοιμοι πάντως για να αναλάβουμε τη διαχείριση».

Ρεθεμνιώτικα Νέα – Ελπίδα Αριστείδου

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

39 mins ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

44 mins ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

56 mins ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

1 hour ago

27 στις 50 επέστρεψαν στη βίαιη σχέση λόγω… φτώχειας και έλλειψης δομών φιλοξενίας

Ελλείψει υποστήριξης, οι κακοποιημένες γυναίκες επιστρέφουν στην πλειονότητά τους στην βίαιη σχέση από την οποία…

1 hour ago

This website uses cookies.