Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η παρουσία του Δήμου Χανίων στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2015

Θετικά μηνύματα αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία, καθώς και για ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου εξήχθησαν από τους εκπροσώπους του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης κατά τη συμμετοχή τους σε μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές διοργανώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2015.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015 στο Βερολίνο και σε αυτή συμμετείχε το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου και ειδική συνεργάτης του Δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, σε θέματα Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, ενώ την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο εκτελεστικός Γραμματέας, Νίκος Ραπτάκης.

Στους στόχους της παρουσίας του Δήμου, ο οποίος συμμετείχε στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων:

  • η στρατηγική προσέγγιση και η διερεύνηση των επαφών με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδο,
  • η διερεύνηση του προφίλ των άμεσα ανταγωνιστικών περιοχών στον τομέα του τουρισμού.
  • Αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών με τις υπόλοιπες ελληνικές περιοχές, που συμμετείχαν στην ΙΤΒ.

Καθοριστικό, βέβαια, ρόλο στη διαμόρφωση των τουριστικών τάσεων έχουν η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και οι οικονομικές εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν, κατά κοινή ομολογία, τον τομέα του τουρισμού. Μάλιστα, σε σύγκριση με το 2013 και το 2014, που αποτέλεσαν πολύ καλές χρονιές για τον τουρισμό, φέτος με βασική προϋπόθεση τη σταθερότητα, η τουριστική περίοδος, όπως προέκυψε από τις επαφές με τους παράγοντες του τουρισμού, θα κυλήσει ομαλά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε η καμπάνια της Κρήτης στο εξωτερικό για το 2015, με τίτλο: “Daydreaming of Crete”, αποκομίζοντας θετικά σχόλια για την ανάδειξη της ποικιλομορφίας του τουριστικού προϊόντος, τις δραστηριότητες αλλά και τις εμπειρίες, που μπορούν να βιώσουν στο νησί μας οι επισκέπτες.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συγχαρητήρια Πανεπιστημίου Κρήτης στον Αν. Καθηγητή Αντώνη Αναστασόπουλο για την επάξια εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Οθωμανολόγων

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης συγχαίρει θερμά τον Αναπληρωτή Καθηγητή Οθωμανικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας…

2 mins ago

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή της νέας Μεταλλικής Πεζογέφυρας στα Καμισιανά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της  νέας μεταλλικής πεζογέφυρας επί της Π.Ε.Ο…

2 mins ago

Ξανά για το «Ουκρανικό μοντέλο»-την πρόταση-λύση για το προσφυγικό

Του Νότη Μαριά * Πέντε ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η οποία ως γνωστόν…

3 mins ago

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ: Η εκτέλεση του Ταυρωνίτη – 3 Ιουλίου 1941

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * Όταν  πάρεις από τον εχθρό το όπλο του και ακόμη καλύτερα…

37 mins ago

Τουρκία: Ο Ντεμιράλ πανηγύρισε με τον φασιστικό χαιρετισμό των «γκρίζων λύκων»

Ο Μερίχ Ντεμιράλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Τουρκίας στη νίκη - πρόκριση επί της Αυστρίας για τα προημιτελικά…

42 mins ago

STRAITS LEGACY στα Xανιά την Πέμπτη 4 Ιουλίου

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 ΧΑΝΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ Ένα άπιαστο όνειρο και τεράστιο απωθημένο…

45 mins ago

This website uses cookies.