ΚΟΣΜΟΣ

Με κοινό άρθρο τους στην Wall Street Journal βουλευτές του Νετανιάχου και του Φιλελεύθερου Κόμματος του Ισραήλ ζητούν “ανθρωπιστική” εθνοκάθαρση στη Γάζα

Ο Danny Danon του Λικούντ και ο Ram Ben Barak του Yesh Atid, και οι δύο μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ, έγραψαν σε κύριο άρθρο που δημοσιεύθηκε στη Wall Street Journal ότι η Δύση θα πρέπει να δεχτεί πρόσφυγες που φεύγουν από τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Danny Danon του Likud (κόμμα του Νετανιάχου) και ο Ram Ben Barak του Yesh Atid (φιλελεύθερο κόμμα) δηλώνουν ότι:

– Προτείνουν στις χώρες παγκοσμίως να δεχτούν οικογένειες της Γάζας που επιθυμούν να μεταναστεύσουν και να επανεγκατασταθούν, με τη συγκατάθεση όλων των εμπλεκόμενων μερών.

– Προτείνουν έναν δομημένο μηχανισμό που θα περιλαμβάνει διακρατικό συντονισμό για την παροχή διεθνούς ανταπόκρισης στους κατοίκους της Γάζας, με στόχο τη διευκόλυνση της επανεγκατάστασής τους.

“Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ενός δομημένου μηχανισμού, με διακρατικό συντονισμό με στόχο την παροχή διεθνούς ανταπόκρισης στους κατοίκους της Γάζας. Επιπλέον – προκειμένου να διευκολυνθεί ο εγκλιματισμός αυτών των κατοίκων της Γάζας, η διεθνής κοινότητα μπορεί και πρέπει να τους βοηθήσει με ένα γενναιόδωρο πακέτο οικονομικής βοήθειας, έτσι ώστε κάθε οικογένεια της Γάζας να μπορεί να απορροφηθεί στη χώρα προορισμού πιο εύκολα και άνετα”.

Το κύριο άρθρο έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τον ακροδεξιό υπουργό Οικονομικών Bezalel Smotrich, ο οποίος έχει υποστηρίξει την “εθελοντική μετανάστευση” των Παλαιστινίων από τη Δυτική Όχθη. “Αυτό είναι ακριβώς το είδος της ανθρωπιστικής λύσης που χρειάζονται οι άνθρωποι στη Γάζα και σε ολόκληρη την περιοχή μετά από 75 χρόνια που έχουν καθεστώς πρόσφυγα, ζουν σε συνθήκες φτώχειας και αντιμετωπίζουν κινδύνους. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας είναι πρόσφυγες τέταρτης και πέμπτης γενιάς του ’48, οι οποίοι αντί να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονταν, όπως αμέτρητοι άλλοι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, εγκλωβίστηκαν στη Γάζα, ζώντας σε συνθήκες φτώχειας και υπερπληθυσμού”, δήλωσε ο Smotrich.

”Είναι η μόνη λύση που θα δώσει τέλος στα βάσανα και τον πόνο τόσο των Εβραίων όσο και των Αράβων. Το κράτος του Ισραήλ δεν θα είναι πλέον σε θέση να δεχτεί την ύπαρξη μιας ανεξάρτητης οντότητας στη Γάζα”

“Όλα αυτά ήταν μέρος κάποιου διεστραμμένου σχεδίου για την εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ και την επιστροφή των προσφύγων στη Γιάφα, τη Χάιφα, την Άκκα και την Τιβεριάδα. Αυτό το χάος είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει τόσο μίσος που βράζει στους ανθρώπους της Γάζας προς το κράτος του Ισραήλ και τους Εβραίους. Αυτό το μίσος είναι που μπορεί να εξηγήσει τις φρικτές σφαγές Ισραηλινών πολιτών από τη Χαμάς-Νταές, που συμπεριφέρονται σαν το Ισραήλ να είναι η ρίζα όλων των προβλημάτων τους και σκέφτονται ότι η λύση είναι να το καταστρέψουν”.

Ο Σμότριτς σημείωσε περαιτέρω:

“Ο Σμότριτς δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Μια μικρή περιοχή όπως η Λωρίδα της Γάζας, χωρίς φυσικούς πόρους και αυτόνομες πηγές εισοδήματος, δεν μπορεί να συντηρηθεί ανεξάρτητα, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, δεδομένης της μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητάς της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, η πραγματική λύση είναι η αποδοχή αυτών των προσφύγων από τα παγκόσμια έθνη που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ευημερία τους. Αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί με γενναιόδωρη οικονομική βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του κράτους του Ισραήλ. Αυτή η προσέγγιση είναι η μόνη βιώσιμη για να τερματιστεί ο πόνος και η αγωνία τόσο των Εβραίων όσο και των Αράβων”.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη…

4 hours ago

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια δικαστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε τεχνικά…

5 hours ago

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

5 hours ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

5 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

5 hours ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

5 hours ago

This website uses cookies.