Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με λύρα και κρουστά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ο Paul Goodman και η Μανωλία Κοκολογιάννη, δυο αναγνωρισμένοι δεξιοτέχνες της λύρας, και η Μαρίτζια Κατσούνα στα κρουστά σε μια μουσική βραδιά στον κήπο του μουσείου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Ο ιρλανδός Paul Goodman και η δική μας Μανωλία Κοκολογιάννη ακολουθούν εδώ και χρόνια παράλληλους δρόμους. Μαθήτευσαν δίπλα στους ίδιους δεξιοτέχνες της λύρας –οRoss Daly μεταξύ αυτών- και πλέον εμφανίζονται τακτικά μαζί, συνήθως μαζί με φίλους μουσικούς όπως ο Παναγιώτης Μαύρης (τόμπακ) και η Μαρίτζια Κατσούνα (κρουστά). Περιττό να σημειώσουμε πως κάθε εμφάνισή τους γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό στην Κρήτη αλλά και στην Αθήνα όταν με το καλό μας τιμούν με την παρουσία τους.

Όμως η συναυλία που θα δώσουν στο Ηράκλειο την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Κι αυτό διότι οι δύο μουσικοί, με τη συνοδεία των κρουστών της Μαρίτζιας Κούτσουνα, θα ξεδιπλώσουν τις δυνάμεις τους στον μοναδικό χώρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Εδικά για την περίσταση το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 20:30 έως τις 23:30 δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μουσικόφιλους επισκέπτες να απολαύσουν, εκτός από τα μουσικά ακούσματα, να περιηγηθούν τις συλλογές, να κάνουν τις αγορές τους στο πωλητήριο και να απολαύσουν το ποτό τους στον κήπο και στη βεράντα με θέα στη θάλασσα.

Ο Paul Goodman και η Μανωλία Κοκολογιάννη στον Κήπο του Ιστορικού Μουσίου Κρήτης, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00. Γενική είσοδος: 4 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τον Paul Goodman θα βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα

http://www.paulgoodmanmusic.com/.

newpost.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το πλήρες Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Νέοι χώροι, εργαστήρια, περφόρμανς και μια σημαντική συλλεκτική έκδοση ειδικά για το Φεστιβάλ

Με ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ώριμο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πάνω 70 θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις…

51 mins ago

Εξοχικές κατοικίες: Μεγάλη αύξηση στις κατασκευές – Οι ξένοι επιλέγουν Κρήτη

Σημαντική επιτάχυνση καταγράφουν οι κατασκευές νέων εξοχικών κατοικιών. Η αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό για την…

55 mins ago

Λιανεμπόριο: Στην Κρήτη η μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων

Ημάχη με την ακρίβεια είναι αυτή τη χρονική στιγμή η σημαντικότερη αποστολή της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία,…

59 mins ago

Χανιά: Την Παρασκευή το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στον Προμαχώνα San Salvatore με συναυλία Μίλτου Πασχαλίδη

Tα Τομεακά Συμβούλια της Σπουδάζουσας και Χανίων της ΚΝΕ,καλούν το λαό και την νεολαία της…

1 hour ago

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στη Σούδα

Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο "USS Dwight D. Eisenhower" (CVN-69) αναμένεται να καταπλεύσει στη βάση της…

1 hour ago

Τριπλάσια η κατανάλωση φυτοφαρμάκων στην Κρήτη σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο – Σαρώνουμε και στις δηλητηριάσεις

Η Κρήτη είναι η υπ’ αριθμόν ένα περιφέρεια της Ελλάδας ως προς την αγροτική και…

1 hour ago

This website uses cookies.