Με νόμο που ψηφίστηκε αμέσως μετά τον εμφύλιο για την «προστασία του ελληνικού κράτους από τους ληστοσυμμορίτες» καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση η καθαρίστρια του Βόλου. Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στον real fm 97,8 ο δικηγόρος της εργαζόμενης, Γιώργος Σινέλης.
«Στη συγκεκριμένη καθαρίστρια ασκήθηκε δίωξη γιατί η ελληνική πολιτεία ουδέποτε ασχολήθηκε με το πτυχίο της. Έρχεται η ελληνική πολιτεία να ελέγξει το πτυχίο της μετά από 20 χρόνια; Τι έκανε η ελληνική πολιτεία; Τα ποσά που πήρε όλα αυτά τα χρόνια προστέθηκαν, ανήλθαν στο ποσό των 217.000 ευρώ . Η δίωξη που της ασκήθηκε δεν ήταν με τις κοινές διατάξεις περί απάτης και πλαστογραφίας αλλά με την επιβαρυντική περίπτωση 1608 του 1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ένας επαίσχυντος Νόμος, νόμος που προσβάλει βάναυσα τον νομικό μας πολιτισμό, ένας νόμος που πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Ο νόμος αυτός δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα», δήλωσε o δικηγόρος.
Πρόσθεσε ότι είναι «ένας νόμος που ψηφίστηκε το ’50, αμέσως μετά τον εμφύλιο για να προστατεύσει το ελληνικό κράτος από τους ληστοσυμμορίτες και που ακόμα και σήμερα είναι σε ισχύ και δεν τολμούν οι πολιτικοί μας να το καταργήσουν. Αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου αλλά παρόλα αυτά η ποινή είναι ανελαστική για τον δικαστή, δεν του επιτρέπει ο νόμος να κατέβει κάτω από τα 10 χρόνια κάθειρξης».
Επίσης, ο συνήγορος της 53χρονης υποστήριξε ότι «ο δικαστής έχει δεμένα τα χέρια αλλά εδώ είχε μία οδό διαφυγής και μπορούσε να κάνει την υπέρβασή του. Δεν ήταν γιατρός ή δικηγόρος, καθαρίστρια ήταν. Το να έχει τελειώσει την πέμπτη ή την έκτη δημοτικού ήταν μία τυπική προϋπόθεση, όχι ουσιαστική. Υπήρξε ισάξια παροχή της εργασίας της, δούλεψε τα χρήματα αυτά, δεν υπήρχε βλάβη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε βλάβη δεν υπήρχε και απάτη. Είναι θέμα υπέρβασης. Υπάρχουν δικαστές που είναι πιο τυπικοί, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που είναι πιο ουσιαστικοί».
«Μερικές φορές φτάνουμε στην υπερβολή. Πήγε να πιάσει αυτή τη δουλειά για να συντηρήσει τα δυο της παιδιά, με έναν άντρα άρρωστο. Έπρεπε να βρει μία εργασία», πρόσθεσε ο κ. Σινέλης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα η εντολέας του θα βρίσκεται σπίτι της.
«Την επόμενη Τετάρτη συζητούμε την αίτηση αναστολής της ποινής, αισιοδοξούμε ότι θα γίνει δεκτή. Επομένως, είτε την ίδια μέρα είτε την επόμενη, αισιοδοξούμε ότι μετά την κινητοποίηση που έγινε και την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η εντολέας μου θα βρίσκεται στο σπίτι της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.