Το περίφημο άρθρο 7 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης
Και αυτή η φράση είναι: ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ.
Συγκεκριμένα με το άρθρο 7 του πολυνομοσχεδίου εκτρώματος όλη η αμύθητη ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και των κάθε λογής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) μεταβιβάζεται πραξικοπηματικά και με μια μονοκονδυλιά στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (Ταμείου).
Το Ταμείο αυτό, που ας σημειωθεί δεν ανήκει στο δημόσιο και λειτουργεί με όρους ιδιωτικής εταιρείας, έχει κατά νόμο ως αποστολή να εκποιεί, στην ουσία να «σκοτώνει», ό,τι περιέρχεται σε αυτό.
Και όταν λέμε ότι στο Ταμείο αυτό περιέρχεται όλη η περιουσία του Δημοσίου, και των ΝΠΔΔ εννοούμε τα πάντα: Ακίνητη και κινητή περιουσία, άυλα δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα, δικαιώματα αξιοποίησης, εκμετάλλευσης κ.λ.π.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ασημικά βγαίνουν στο σφυρί ακόμα και η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας όπως και η αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων της χώρας.
Μάλιστα, αυτή η αξιοποίηση, εκποίηση και εκμετάλλευση των κάθε λογής ακινήτων θα μπορεί να γίνει, όπως αναφέρει το άρθρο 7, με βάση τη νομοθεσία, άκουσον – άκουσον, των Ολυμπιακών έργων. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αυτά τα ακίνητα μπορούν να αξιοποιηθούν κατά παρέκκλιση των περιβαλλοντικών, χωροταξικών και πολεοδομικών ρυθμίσεων, ενώ θα μπορούν να καταπατούν τον αιγιαλό, την παραλία, να εκμεταλλεύονται το θαλάσσιο πυθμένα, να πραγματοποιούν προσχώσεις στη θάλασσα και να διαμορφώνουν επί της θαλάσσης τεχνητές κατασκευές.
Με δυο λόγια η περιβαλλοντική καταστροφή και τσιμεντοποίηση που επέφεραν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Λεκανοπέδιο, θα ωχριά μπροστά στην καταστροφή που θα επέλθει από το Ταμείο και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα.
Όπως είναι φανερό, επίσης, επειδή παραδίδεται προς εκποίηση και η εκμετάλλευση δικαιωμάτων και εκμετάλλευσης πολιτιστικών μνημείων, αύριο θα πωληθεί σε ιδιώτες ακόμα και η επιχείρηση εκμετάλλευσης της Ακρόπολης και του Μουσείου της Ακρόπολης.
Ακόμα χειρότερα, η περιουσία του Ταμείου μπορεί να τεθεί σε υποθήκη από τους πιστωτές του δημοσίου, πολύ περισσότερο όταν το χρέος διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο ή να αξιοποιηθεί ως υποθήκη προκειμένου η χώρα να δανειοδοτηθεί. Άλλωστε, κάτι τέτοιο συζητείται να τεθεί ρητά ως όρος στη νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα!
ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;
• Κάτω από τα «ανυποψίαστα» βλέμματά μας η Ελλάδα μετατρέπεται στο χειρότερο και στο αθλιέστερο προτεκτοράτο μάλλον όλων των εποχών!
Πηγή: http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2012/01/blog-post_2497.html
Σε έντονο ύφος καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για τις πολιτικές που ακολουθούνται…
Πολλοί έφηβοι στην Κρήτη, πίνουν μέχρι να γίνουν «λιώμα». Όπως λένε οι ειδικοί, το αλκοόλ…
Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες από Ισραηλινούς μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να…
Οι ιχθυολόγοι του ΕΛΚΕΘΕ παρακολουθούν από το Παλαίκαστρο της Σητείας μέχρι το νοτιοδυτικότερο άκρο του…
Κάλεσμα απευθύνουν σωματεία για συμμετοχή στο νέο Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υγεία που θα λάβει…
«Τσίμπησε» προς τα πάνω η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο, παρά τη γενικότερη επιδείνωση του οικονομικού κλίματος…
This website uses cookies.