Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Με τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο η παρέλαση στα Χανιά | Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ

Δίχως απρόοπτα και με μικρότερη συμμετοχή του κόσμου σε σχέση με άλλες χρονιές, ίσως κι εξαιτίας του γεγονότος ότι ο φετινός εορτασμός έπεσε μέρα Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821 στα Χανιά.

Οι επίσημοι σε δηλώσεις τους στάθηκαν στα εθνικά θέματα, στην ελληνοτουρκική ένταση και στο σκοπιανό ενώ εντύπωση προκάλεσε δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη που είπε ότι ελπίζει “να μην χρειαστεί ένα νέο “Ναυαρίνο” για να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας”

Πιο αναλυτικά, νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού ενώ μετά πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων καθώς και κατάθεση στεφάνων. Η τελευτή ολοκλήρωθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις ήταν ο Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης ενώ εκ μέρους των βουλευτών του νομού συμμετείχε η κ. Βάλια Βαγιωνάκη.

Σε δήλωσή της προς τα ΜΜΕ η βουλευτίνα Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

“Το μυαλό μας βρίσκεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας. Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί ώστε να απεγκλωβιστούν. Πρόκειται για ενέργειες που εντάσσονται σε ένα πλαίσιο γενικότερων προκλήσεων της γειτονικής χώρας. Αξιοποιούμε όλες τις διεθνείς συναντήσεις και πράττουμε με αποφασιστικότητα αλλά και με σύνεση. Η Ελλάδα για το Σκοπιανό έχει σταθερή θέση όμως πέραν του ονόματος είναι σοβαρό και το θέμα των αλυτρωτικών επιδιώξεων.”

Όσον αφορά τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο κ. Απ. Βουλγαράκης είπε:

“Η χώρα μας περνά για ακόμη μια φορά μια πολύ δύσκολη συγκυρία με δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα μας. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να βρούνε τρόπο να συνεννοηθούνε και ενωμένες να αντιμετωπίσουνε όλα τα προβλήματα με την ευχή από την πλευρά μου, να μην χρειαστεί ένα νέο “Ναυαρίνο” για να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας. Ο μόνος τρός που υπάρχει είναι η ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων”

Τέλος, ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας σε δήλωσή του είπε:

“Η σημερινή επέτειος είναι ένας εορτασμός ουσιαστικά για την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και συμπίπτει με μια σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Θα πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία και να βγάλουμε συμπεράσματα χρήσιμα για το παρόν και το μέλλον μας και ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας δέχεται νέες πιέσεις από την Τουρκία. Οι Έλληνες πάντα μεγαλούργησαν βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους αλλά και στις σωστές συμμαχίες. Όμως σημασία έχει και η ενότητα”.

Στην παρέλαση συμμετείχε πλήθος κόσμου αν και λιγότερος από άλλους εορτασμούς.

Πέραν των μαθητών παρέλασαν φοιτητές, σύλλογοι αλλά και στρατιωτικά αγήματα.

Εντύπωση προκάλεσε η πτήση 4 μαχητικών αεροσκαφών της 115 Π.Μ. κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Απρίλιο – Έφτασαν τα 2,6 δισ. το 4μηνο – Οι οφειλέτες αυξήθηκαν σε ένα μήνα κατά σχεδόν 1 εκατ.

Άλμα παρουσίασαν οι απλήρωτοι φόροι τον Απρίλιο κρούοντας καμπανάκι κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση και στέλνοντας…

41 mins ago

Ερημοποίηση: Πώς (όλες) οι ελληνικές κυβερνήσεις σαμποτάρουν τους Έλληνες αγρότες

Κωνσταντίνος Κοντοκώστας Επιμέλεια: Ιωάννα Λουλούδη Φωτογραφίες: Θάνος Παλούκας Από το 2001 η Ελλάδα δεν έχει επικαιροποιήσει…

46 mins ago

Ο Σπίρτζης μιλά και βάζει «φωτιά» σε ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη για τις διώξεις

Διόλου ωραία ατμόσφαιρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και οι τελευταίες περιπτώσεις απομακρύνσεων από το κόμμα –…

51 mins ago

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»: Συγκέντρωση την Τρίτη 25 Ιούνη στις 7:30 μμ στην Αγορά!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τους εργαζόμενους, το χανιώτικο λαό και τη νεολαία να «υποδεχθούν»…

52 mins ago

Κοινωνική αντίσταση στις αρπακτικές πολυεθνικές

Του Λοΐζου Γασμούλου Η μείωση του Φ.Π.Α. είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του εγχώριου…

59 mins ago

Πέθανε ο σπουδαίος δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης

Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος και ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης, γνωστός για την προσήλωση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από…

6 hours ago

This website uses cookies.