Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς:Eυχές Δημάρχου Χανίων , Μανώλη Σκουλάκη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ευχές για μία δημιουργική χρονιά, απηύθυνε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές , ο Δήμαρχος Χανίων ,Μανώλης Σκουλάκης , ο οποίος χθες Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, παρέστη σε αγιασμούς που τελέσθηκαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους .

Ειδικότερα ο κ. Σκουλάκης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Χανίων, αρμόδια σε θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, επισκέφτηκε  το 3ο Λύκειο,  το 10ο Δημοτικό, το 2ο Ειδικό Δημοτικό και  την  ΕΛΕΠΑΠ  Χανίων, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση.

Μιλώντας προς τους μαθητές , ο Δήμαρχος Χανίων, αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο της Παιδείας, τις σημαντικές ελλείψεις  και τις μειωμένες πιστώσεις  από την Πολιτεία προς τις σχολικές επιτροπές, ενώ επεσήμανε ότι είναι ενθαρρυντικό που η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς ελλείψεις σε βιβλία, προσθέτοντας  ότι  η Δημοτική Αρχή προσπαθεί και θα είναι κοντά στους  μαθητές , τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, έχοντας προτεραιότητά της την αναβάθμιση και στήριξη των παρεχόμενων υπηρεσιών  των σχολικών μονάδων .

Η  χρηματοδότηση  των σχολείων  για την κάλυψη των αναγκών τους , η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, η προσθήκη αιθουσών, η  ανακαίνιση  και συντήρηση των εγκαταστάσεων  αλλά και η  παροχή κοινωνικών δομών  όπως αυτή του κοινωνικού φροντιστηρίου για την μαθησιακή υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα είναι μέρος των προσπαθειών μας, τόνισε ο κ. Σκουλάκης .

Ενώ επεσήμανε ότι, ο Δήμος Χανίων  θα είναι κοντά  στους μαθητές  και θα προσπαθεί  όσο περισσότερο μπορεί,   για  την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών που προάγουν και αναβαθμίζουν  την Παιδεία στην πόλη μας παροτρύνοντας τους  μαθητές  να  «αφήσουν τους μεγάλους να ανησυχούν για τα προβλήματα και να αφοσιωθούν στα μαθήματα τους»  .

Τέλος ευχήθηκε σε  μαθητές, εκπαιδευτικούς  και γονείς η φετινή χρονιά να είναι γεμάτη με υγεία και επιτυχίες.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Αργουλέ Χανίων – Επέκταση της απαγόρευσης χρήσης φωτιάς

Η πυρκαγιά που ξέσπασε βόρεια των Αργουλών τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει…

13 hours ago

Δ. Αλεξάκης για ΣΥΝΚΑ: “Έχουμε δημιουργήσει αξία για πολλούς, πάνω από όλα για τους πελάτες αλλά και για τους εργαζόμενους”

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ο Συνεταιρισμός ΣΥΝΚΑ παρουσίασε τα οικονομικά του…

13 hours ago

Οι εργοδότες απολύουν μαζικά τη GEN Z – “Προσβάλλονται πολύ εύκολα”

Έξι στις δέκα εταιρείες, που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα, απέλυσαν τουλάχιστον έναν νεαρό εργαζόμενο που…

23 hours ago

Τραγωδία στο Βαμβακόπουλο: Συγκλονισμένη η τοπική κοινότητα από τον ξαφνικό θάνατο του παιδιού

Σε θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινότητα του Βαμβακόπουλου Χανίων, μετά τον τραγικό θάνατο ενός…

23 hours ago

Επένδυση στο μέλλον από το Επιμελητήριο Χανίων

Στη γνώση για το μέλλον των Χανίων επενδύει το Επιμελητήριο Χανίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο…

23 hours ago

Τρία χρυσά και ρεκόρ Ευρώπης για την 16χρονη Χανιώτισσα Μαρία Στρατουδάκη

Σάρωσε τα χρυσά μετάλλια η καταπληκτική Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στην…

23 hours ago

This website uses cookies.