Με την παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις “Αναιρέσεις 2011”

Οι εκδηλώσεις έγιναν στη Γαλλική Σχολή και είχαν όπως πάντα πολιτική και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Στη συζήτηση για την πρόταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για έξοδο από την κρίση

ο Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ είπε:
“Το πολιτικό πρόταγμα μας είναι η στάση πληρωμών του χρέους. Είναι μια πολιτική πρόταση που βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση καθώς όλο και περισσότερο τα εργατικά στρώματα αντιλαμβάνονται πως τα διαδοχικά μνημόνια τους οδηγούν στην εξαθλίωση”.

Ο Κώστας Φουρίκος μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ είπε: “Στην προσπάθεια για την ανατροπή του συστήματος, για την επανάσταση και τον σύγχρονο κομμουνισμό απαιτείται ένα νέο αναγεννημένο πολιτικό εργατικό και νεολαϊστικο κίνημα”.

Ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος διδάκτωρ Φιλοσοφίας αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για την αντικαπιταλιστική αριστερά και στη δυναμική που έχουν οι προτάσεις της.

Στη συζήτηση με θέμα “η πτώχευση το χρέος και η κρίση της Ε.Ε. “Αγανάκτηση” από την Ελλάδα ως την Ισπανία” ο Μιχάλης Ρίζος μέλος της Π.Ε. Του ΝΑΡ είπε: “ Οι κινητοποιήσεις στις πλατείες ήλθαν να ενισχύσουν ποιοτικά τις απεργιακές και άλλες αντιδράσεις των εργαζομένων με συνθήματα όπως «πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω», ή «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73». Η μαζική καταδίκη του πολιτικού κόσμου κυριαρχεί. “

Ο καθηγητής ιστορίας του Αριστοτελείου Σπύρος Μαρκέτος είπε: “Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που βιώνει η εργαζόμενη πλειοψηφία έχουμε την ανάγκη για μια άλλη αριστερά, των αγώνων, που δεν θα έχει την αλαζονεία των ευρωπαϊκών ελίτ.”

Ο δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας” Μωυσής Λίτσης έθεσε δημοσιογραφικά ερωτήματα για το κατά πόσο οι εργαζόμενοι έχουν ευθύνη για το χρέος τονίζοντας πως οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο με τη συνεργασία των αστικών τάξεων σε όλες τις χώρες και την Ελλάδα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την κρίση.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις,

Tην πρώτη ημέρα ο κόσμος διασκέδασε μέχρι το πρωί με τους “ΧΑΙΝΗΔΕΣ”, ενώ είχε προηγηθεί η παράσταση του Αθω Δανέλλη.

Την Δεύτερη ημέρα μαθητικά συγκροτήματα, οι Paint it Blue και οι Ιmam Baildi κράτησαν πολύ ψηλά το ενδιαφέρον εκατοντάδων νέων και όχι μόνο που κατέκλυσαν τη Γαλλική σχολή.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής O ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την…

13 hours ago

Νίκι Χιλτζ: Το πρώτο τρανς – non Binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Νίκι Χιλτζ είναι το πρώτο τρανς -non binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην…

13 hours ago

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Δυτικής Κρήτης,…

13 hours ago

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης αναφέρεται στον σχεδιασμό για καταργήσεις…

13 hours ago

“Νικήσαμε!”: Αθώωση του ΣΕΠΕ Χανίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων

Ανακοίνωση Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων: Νικήσαμε! Προχωράμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία! Συνάδελφοι…

13 hours ago

Σκληρή απάντηση Νίκου Πλακιά σε Γεωργιάδη – «Δεν θα χτιστούν καριέρες στα παιδιά τα δικά μου»

Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη, δίνει ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος…

13 hours ago

This website uses cookies.