Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Με ψυχροπολεμικό άρωμα, Ολλανδοί και Γερμανοί θα γεμίσουν τον κρητικό ουρανό με πυραύλους Patriot τον Οκτώβρη

Σε κοινή άσκηση για τη δοκιμή των συστημάτων πυραύλων Patriot πρόκειται να προχωρήσουν την επόμενη βδομάδα η Γερμανία και η Ολλανδία τον Οκτώβρη στο ΝΑΤΟϊκό Πεδίο Βολής Κρήτης. Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα μοντέλο συνεργασίας για πιθανές επιχειρήσεις στην Πολωνία ή στις χώρες της Βαλτικής τα επόμενα χρόνια, είπε Γερμανός Στρατηγός.

Όπως είπε ο Στρατηγός Michael Gschossmann οι κοινές ασκήσεις θα βοηθήσουν το ΝΑΤΟ να διασφαλίσει τα Βαλτικά κράτη και την Πολωνία που έχουν ανάγκη επιπλέον αμυντικών δυνατοτήτων μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.

Η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία λένε ότι φοβούνται τη Ρωσική επιθετικότητα αν και εφόσον οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας με την αμερικανονατοϊκή συμμαχία χειροτερεύσουν. Τα κράτη της Βαλτικής συνδέονται με τις υπόλειπες νατοϊκές χώρες με μια λεπτή λουρίδα γης.

Η άσκηση του Οκτωβρίου θα επιβεβαιώσει μία νέα κοινή προσέγγιση της Γερμανίας της Ολλανδίας σε σχέση με την άμυνα, την πρώτη αυτού του είδους στην Ευρώπη, είπε ο Στρατηγός Gschossmann, με συνέντευξή του στο Reuters.

Πάνω από 40 αναχαιτιστές θα πυροκροτηθούν στην άσκηση στο Πεδίο Βουλής Κρήτης στην οποία θα συμμετάσουν πάνω από 300 Γερμανοί και 100 Ολλανδοί στρατιώτες, όπως επίσης 10 αμερικάνοι στρατιώτες, και ένα καταστρεπτικό πλοίο των ΗΠΑ.

Μετά την άσκηση, οι αξιωματούχοι της Γερμανίας και της Ολλανδίας σκοπεύουν να ανακοινώσουν ότι η κοινή δύναμη που έχουν αναπτύξει είναι έτοιμη για μάχη και θα την προσφέρουν στο ΝΑΤΟ για επικείμενες επεμβάσεις.

“Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε μεγαλύτερη διασφάλιση και να δώσουμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα αν εφαρμόσουμε ένα κοινό σύστημα Γερμανικών, Ολλανδικών και Αμερικάνικων συστημάτων Patriot και τα στείλουμε στην Πολωνία ή στις χώρες της Βαλτικής”

Η Γερμανο-Ολλανδική αμυντική συνεργασία που υπογράφηκε τον Ιανουάριο είναι γνωστό με το όνομα Project APOLLO και είναι τμήμα μίας σειράς βημάτων που γίνονται για να έρθουν πιο κοντά οι χώρες και στρατιωτικά.

 

Tο νατοϊκό Πεδίο Βολής Κρήτης το οποίο είναι το μόνο μέρος σε όλη την Ευρώπη όπου γίνονται βολές πυραυλικών συστημάτων ήδη από τη δεκαετία του ’60. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις ΗΠΑ ανάλογες δοκιμές γίνονται στην έρημο White Sands εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένες περιοχές.

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…

31 mins ago

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…

31 mins ago

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…

33 mins ago

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…

35 mins ago

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου στα 76 της χρόνια – Οι ρόλοι που την έκαναν αξέχαστη

Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…

41 mins ago

Δεύτεροι σε υπερ-προσόντα οι Έλληνες εργαζόμενοι, κι όμως εκτός αγοράς εργασίας

Αναντιστοιχία μεταξύ των προσόντων που διαθέτουν οι απασχολούμενοι και αυτών που απαιτούνται για την επαρκή κάλυψη των…

49 mins ago

This website uses cookies.