ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Δε θα κυρωθούν τα μνημόνια μέχρι να συμμορφωθούν – Επίθεση σε Κασσελάκη και παραδοχή της ακρίβειας

Να «σοβαρευτεί» όσον αφορά στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε από τη Βόρεια Μακεδονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας τη γειτονική μας χώρα ότι οδηγείται στην διεθνή απομόνωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε το πρόβλημα της ακρίβειας, σε συνέντευξή του στο Open, λέγοντας ότι έχουν δίκιο οι πολίτες που λένε ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχουμε πρόβλημα στοχευμένο στον πληθωρισμό των τροφίμων με ειδική αναφορά στο ελαιόλαδο.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για «απολιτίκ lifestyle λαϊκισμό που έρχεται και τέμνεται με τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ που έταζε τα πάντα στους πάντες και έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», ενώ την ίδια ώρα χαρακτήρισε ως «πατριδοκάπηλους» τους Δημήτρη Νατσιό και Κυριάκο Βελόπουλο.

Όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ακρίβεια «υπάρχει όντως πρόβλημα με τον πληθωρισμό των τροφίμων» ενώ στράφηκε κατά των πρακτικών των πολυεθνικών

Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι πρέπει να τηρηθεί, τονίζοντας ότι η χώρα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία και όσοι εξακολουθούν να την ονοματίζουν Δημοκρατία της Μακεδονίας θα μας βρουν απέναντι.

Οι φίλοι μας στη Βόρεια Μακεδονία πρέπει να καταλάβουν ότι τελείωσε η προεκλογική περίοδος τελείωσε και πρέπει να σοβαρευτούν, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «πιστεύω ότι θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις, ήδη υπήρξε αντίδραση από την πρόεδρο της Κομισιόν μετά από ελληνική παρέμβαση. Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη, τα Σκόπια είναι. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν γιατί εμείς θέλουμε καλές σχέσεις.»

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν αλλάζουν τα ζητήματα που αφορούν την ονομασία των Σκοπίων και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τους εξηγήσουμε τη διεθνή πίεση, ότι αυτή η πολιτική τους θα τους οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση και αυτό δεν το θέλουν.

Δεν είμαστε αφελείς και ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε μικροκομματικά παιχνιδάκια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιατί δεν κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση νόμου τα τελευταία 5 χρόνια; Βλέπαμε ότι το VMRO έρχεται στην εξουσία με ακραία ρητορική, το συζητήσαμε εσωτερικά και είπαμε ότι δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε κύρωση των μνημονίων, είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακρίβεια

Όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ακρίβεια «υπάρχει όντως πρόβλημα με τον πληθωρισμό των τροφίμων» ενώ στράφηκε κατά των πρακτικών των πολυεθνικών.

«Οι πολίτες οι ίδιοι μας λένε με κάθε τρόπο και στις μετρήσεις και στις συζητήσεις ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί το ελληνικό νοικοκυριό.

Έχουν δίκαιο γιατί δεν μπορεί να διαψεύσεις μια πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ο Έλληνας πολίτης.

Αν δει κανείς τα στοιχεία του πληθωρισμού 5ετιας στην Ελλάδα έχει χαμηλότερο πληθωρι8σμό 5ετιας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα βγαίνει από μια κρίση και χαμηλό εισόδημα και το επίπεδο των τιμών είναι αρκετά υψηλότερο.

Έχουμε πράγματι ένα πρόβλημα στον πληθωρισμό των τροφίμων και σε αυτό έχει να παίξει το ελαιόλαδο, αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο ο πληθωρισμός των τροφίμων θα ήταν λίγο πάνω από το 2%.

Πράγματι, η κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά από αρκετά παρεμβατικά μέτρα έχουμε καθορίσει περιθώριο μικτού κέρδους, έχουμε κάνει πάνω από 45.000 ελέγχους έχουμε επιβάλλει τρόφιμα, τα οποία έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα όχι ενδεχομένως αυτός που περίμεναν η πολίτες και αυτό που θα περιμέναμε και εμείς».

Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι εκφράζεται με ασυνάρτητο τρόπο και θα κριθεί από τον κόσμο, ενώ έκανε λόγο για απολιτίκ lifestyle λαϊκισμό, λέγοντας ακόμη ότι θυμίζει τις χειρότερες ημέρες ΣΥΡΙΖΑ που έταζε τα πάντα στους πάντες.

Η πιο ουσιατική κριτική που ασκώ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη. Θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα έχουμε μια ενιαία αμυντική πολιτική για να έχουμε ένα ενιαίο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας; Έχετε ακούσει Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Νατσιό ή Βελόπουλο να λένε κάτι από αυτά;, ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, η αντιπολίτευση προσέρχεται στις ευρωεκλογές λέγοντας δημοψήφισμα κατά του Μητσοτάκη. Λέτε να μην σηκώσουμε το γάντι; Σε μια εθνική κάλπη θέλουμε να επιβεβαιώσουμε το μήνυμα των τελευταίων εθνικών εκλογών και ότι δεν έχουν αλλάξει τον συσχετισμό. Βεβαίως συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές που ο πήχης είναι χαμηλότερος. Είναι κάλπη με άλλα χαρακτηριστικά.

Εμείς βάλαμε ένα σαφή στόχο που πιστεύουμε ότι θα πιάσουμε. Ποιος ποσοστό θα μας αφήσει έκθαμβούς δεν το ξέρω. Αποφεύγω τα εντυπωσιακά επίθετα. Θα επαναλάβω ότι η κυβέρνηση αυτή είναι 4ετιας και όσοι αμφισβητούν το 41% αμφισβητούν την λαϊκή εντολή. Μας έδωσε ο λαός το ποσοστό αυτό, είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τον ίδιο, είναι προσβολή προς τον ελληνικό λαό και όσους μας ψήφισαν να λένε για αλαζονεία του 41% . Εμένα αυτό με υποχρεώνει να είμαι σεμνός. Έχω δείξει ότι δεν είμαι αλαζόνας, αναγνωρίζω τα λάθη μου και κάνω αυτοκριτική μου. Ας είναι προσεκτικοί αυτοί που είναι νέοι βουλευτές, αυτοί που δεν έχουν εκλεγεί πουθενά στη Βουλή.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι λίγο περισσότερη σεμνότητα και λιγότερη αυταρέσκεια δεν βλάπτει. Όταν μετατρέπουμε τα τρολ του διαδικτύου σε επίσημη πολιτική υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα διοργανώνουμε τον τελικό του Conference League. Κάθε φορά σε κάθε διοργάνωση υπάρχει ένα νοσοκομείο αναφοράς για τους επισκέπτες. Είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας. Αν δεν θέλουν να αναλαμβάνουμε διεθνείς διοργανώσεις να το κάνουμε. Να ασκήσουν κριτική για το ΕΣΥ το ακούω αλλά όχι για το Θεό τα τρολ να μετατρέπονται σε επίσημη πολιτική.

Ευρωεκλογές

Ο στόχος είναι το 33%, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ακόμη ότι βλέπει συσπείρωση στη βάση της ΝΔ και συμπληρώνοντας:

Με ενδιαφέρει να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας και σε αυτούς που μπορεί να κοιτούν σε κόμματα πιο δεξιά τονίζουμε τον διαχωρισμό ανάμεσα στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στους πατριδοκάπηλους όπως ο Νατσιός και ο Βελόπουλος.

Η ΝΔ απευθύνεται σε όλη την κοινωνία αλλά σε ζητήματα που αφορούν πατριωτικές αξίες η Ελλάδα του 2024 είναι ισχυρότερη από το 2019, ανέφερε ακόμη.

Υγεία

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων λέγοντας ότι «προσπαθούμε να βρούμε, είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα της υγείας.»

Παραδέχτηκε επίσης ότι οι μισθοί στο σύστημα υγείας δεν είναι τόσο καλοί. Αν δείτε όμως τις απολαβές των γιατρών έχει υπάρξει μια σημαντική βελτίωση τα τελευταία χρόνια, όπως υποστήριξε.

Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επενδύει πολύ στα νοσοκομεία, και, όπως είπε, φτιάχνουμε 32 ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, φτιάχνουμε 3 καινούργια νοσοκομεία, ένα εκ των οποίων είναι στην Κομοτηνή, ξαναφτιάχνουμε τα Τμήματα Επειγόντων στα νοσοκομεία.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Barbara Knight

Η Αίθουσα Τέχνης Match More σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον και το εικαστικό πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT-2024 παρουσιάζουν…

23 mins ago

Ζάκυνθος: Το νησί καιγόταν αλλά αυτόι συνέχιζαν το γλέντι στο πανηγύρι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στα social media που δείχνει τη μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο να «καταπίνει» στρέμματα…

24 mins ago

Η Καίτη Αρετάκη «πέταξε» για την αιωνιότητα για να συναντήσει τον πατέρα της «Καπετάν Σφακιανό»

Για την αιωνιότητα ταξιδεύει από το Σάββατο η ψυχή της Αικατερίνης (Καίτης) Αρετάκη - Παπαδομιχελάκη,…

27 mins ago

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα σε 32 αναφερόμενες χώρες στους νεκρούς…

37 mins ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη

Συνεχίζεται ο χορός των υποψηφιοτήτων μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Νίκος…

40 mins ago

Η γιορτή του Αγίου Υακίνθου, του Κρητικού Άγιου του Έρωτα, στο δάσος του Ψηλορείτη

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί μια κατανυκτική λειτουργία προς τιμήν του Αγίου…

57 mins ago

This website uses cookies.