ΤΟΠΙΚΑ

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Την απουσία Κασσελάκη από την Βουλή, θα την καλύψουν Πολάκης και Παππάς

Με σφοδρή επίθεση στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσε την ομιλία του – την πρώτη μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές – στην ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα απουσιάζει από τη Βουλή (αφού δεν είναι βουλευτής) και ότι «θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «αυτό θα κληθούν να το υπηρετήσουν – είμαι σίγουρος με επάρκεια – εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς».

«Θα έχει πράγματι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει ένα νέο ρόλο μέσα από παλιές, βραχνιασμένες φωνές. Όπως και πώς θα οικοδομηθεί με τα ίδια σαθρά υλικά με τα οποία μόλις κατέρρευσε», είπε δηκτικά, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη δική του συμμετοχή, τη συμμετοχή του νέου του αρχηγού, όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα, με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι μόνο απλά ποθώντας την εξουσία και με την κοινωνία να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για μια δημαγωγία με καινούργιες λέξεις».

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Άλλο ο εκσυγχρονισμός κι άλλο ο μοντερνισμός. Διαφορετικές οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, διαφορετικές στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως, βέβαια, άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη κι άλλος ο απλός κι εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle», προσθέτοντας ότι «μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή αν θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτόν. Εμείς ελάχιστα θα ασχοληθούμε με αυτούς».

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για την επικύρωση της κυριαρχίας του κόμματος και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε ως «επόμενη μεγάλη πολιτική μάχη», καλώντας τους μάλιστα να βάλουν στην άκρη «τις όποιες μικρές προσωπικές διαφωνίες ή πίκρες μπορεί να υπάρχουν» και να βάλουν πλάτη για τη νίκη της ΝΔ στις 13 Περιφέρειες και σε όσους δήμους το κόμμα στηρίζει υποψήφιους.

Ο Κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος της δεύτερης θητείας της, προσθέτοντας ότι μέσα στους πρώτους 3 μήνες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται ήδη πραγματικότητα καθώς ψηφίστηκαν 7 νομοσχέδια, ανάμεσα στα οποία αυτό για τη δυνατότητα των Ελλήνων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους αλλά και οι αυξήσεις και οι φοροελαφρύνσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί. Επιπλέον αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίστηκε.

«Όλα αυτά σημαίνουν μόνιμες και σταθερές αυξήσεις στο εισόδημα. Η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν οι εχθροί μας. Αυτή η παράταξη είναι και συνεχής και συνεπής. Στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών υλοποιήσαμε τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Είμαστε πάντα έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τα όποια έκτακτα προβλήματα», τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι κύκλοι του χρόνου μας θέλουν να ζυγίζουμε τις ικανότητές μας με δοκιμασίες στην αρχή της κάθε τετραετίας που γίνονται επιτυχίες στο τέλος της. Θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι σε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική και με τη μεγάλη εικόνα να δείχνει ένα κράτος το οποίο κατέκτησε επιτέλους της επενδυτική βαθμίδα».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «είμαστε μια χώρα η οποία μπορεί πια να αντιστέκεται και να μένει όρθια στις απρόβλεπτες αντιξοότητες. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να απαντήσουμε στα λάθη του παρελθόντος και τα λάθη του μέλλοντος. Ο εθνικός ορίζοντας παραμένει καθαρός. Η ΝΔ η μόνη παράταξη που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου προς αυτόν», ενώ για το ζήτημα της ακρίβειας είπε ότι «γνωρίζετε τις νέες πρωτοβουλίες μας στο μέτωπο των εισαγόμενων αυξήσεων, ειδικά στο θέμα των τροφίμων», λέγοντας ότι αποτελούν ένα ακόμα ανάχωμα στον πληθωρισμό δίπλα στα άλλα μέτρα στήριξης όπως πχ το καλάθι του νοικοκυριού.

«Όλες αυτές είναι κινήσεις που συγκροτούν ένα δίχτυ ασφάλειας προσαρμοσμένο στην επίκαιρη απειλή της ακρίβειας ώστε μετά το πέρας της ακρίβειας να μείνουν τα μέτρα που τονώνουν το εισόδημα. Όταν υποχωρήσει η ακρίβεια, οι αυξήσεις στο εισόδημα θα μείνουν. Οι υψηλές τιμές είναι η μία όψη της πραγματικότητας. Η άλλη πλευρά είναι το ΑΕΠ που αυξάνεται, οι επενδύσεις, η αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα», συνέχισε και επανέλαβε ότι είναι εφικτός ο στόχος να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα«Σκεφτείτε που θα ήμαστε σήμερα αν έπρεπε να διαχειριστούμε τις φυσικές καταστροφές με τα οικονομικά δεδομένα του 2019», είπε και αναφέρθηκε στα έργα που θα γίνουν στον Έβρο με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης υπενθυμίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε το ταμείο ανάκαμψης».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην απελευθέρωση των τριετιών, γιατί το αντέχει σήμερα η ελληνική οικονομία. «Τίποτα δεν θα μας οδηγήσει σε μια ανεύθυνη παροχολογία την οποία ο τόπος την έχει πληρώσει ακριβά. Κάθε μέτρο μας θα είναι μετρημένο έστω και σε ένα κομματικό σκηνικό το οποίο αναδεικνύει την παράταξή μας σε μοναδικό υπόλογο για ό,τι συμβαίνει», τόνισε, και προσέθεσε ότι «αυτό είναι το κόστος της πολιτικής κυριαρχίας το οποίο οφείλουμε να αναλάβουμε έχοντας απέναντι μας όχι τόσο τους πολιτικούς μας αντίπαλους, αλλά τα προβλήματα και η πραγματικότητα».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

46 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

55 mins ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.