Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Μια άλλη κυβέρνηση… για νοικοκύρεμα

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας

Hπενταετία 2009-2014 ήταν για τη χώρα μας μια πορεία παρακμής, αν όχι κατάπτωσης.

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή κρίση, δεν είναι αποτέλεσμα των καταναλωτικών αναγκών των πολιτών, αλλά είναι προϊόν της κακής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησαν και οι τρεις κυβερνήσεις δεμένες στο άρμα του ΔΝΤ και της τρόικας.

Επομένως οι κλυδωνισμοί που υφίσταται η ελληνική οικονομία από την εκτελέση των μνημονίων, αλλά και την ανικανότητα των κυβερνήσεων αναίρεσαν την δυνατότητα των πολιτών να συγκρατήσουν το εισόδημα τους παρασύροντας τους στην δίνη των πλειστηριασμών, κατασχέσεων, και οτι αυτό συνεπάγεται.

Η συγκυβέρνηση εγκλωβισμένη στην κακή διαχείριση της εκτέλεσης των μνημονιακών υποχρεώσεων της, απώλεσε την ικανότητα της ίδιας αλλά και των υποστηρικτών της, να διατηρήσει το κοινωνικό κράτος, διαλύοντας κάθε παροχή στις αδύνατες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς και παλινωδίες, οι ανοχές των πολιτών εξαντλήθηκαν. Χρειάζεται μια νέα αίσθηση προσανατολισμού της χώρας, οικονομική απεμπλοκή από τα μνημόνια, σχεδιασμός νέας στρατηγικής, αναδιανομή του πλούτου που είναι άμεσο ζητούμενο, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και το βασικότερο το κούρεμα του χρέους που κατά γενική ομολογία δεν είναι βιώσιμο.

Ήρθε η ώρα που ο λαός με τη ψήφο του θα εκλέξει όχι νέα κυβέρνηση αλλά…μια άλλη κυβέρνηση που δεν θα έχει στόχο να μείνει πολλά χρόνια, αλλά να θέλει να μείνει στην ιστορία.

Γιατί άλλαξε τα πράγματα, γιατί έκανε τους Έλληνες ξανά υπερήφανους και την Ελλάδα ισχυρότερη.

Επειδή όλα αυτά είναι πιθανόν να γίνουν στις επερχόμενες εκλογές, καλό θα είναι να αλλάξουμε και εμείς οι πολίτες. Να σταματήσουμε να συμβιβαζόμαστε, να βγούμε μπροστά, να οργανωθούμε, να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας, εκλέγοντας πολιτικούς και πολιτικές που θα οικοδομήσουν ξανά την Ελλάδα.

Την επόμενη των εκλογών ας αλλάξουμε τη ζωή μας κάνοντας έκαστος και όλη μαζί μια νέα αρχή…

Ευάγγελος Πάλλας

Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Recent Posts

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν την πρόταση εκεχειρίας που είχε κατατεθεί από…

2 hours ago

«Ελα να σε κεράσουμε ρακί» – Ταξιδεύοντας σε όλα τα χωριά της Κρήτης με ένα βαν

Μεγάλωσε σ’ ένα χωριό έξω από το Ρέθυμνο, εκεί όπου οι ρυθμοί ζωής είναι ταυτόσημοι…

5 hours ago

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει γεμίσει η χώρα μας τα τελευταία…

5 hours ago

«Υγρός χρυσός» το ελαιόλαδο: Η έλλειψη ελαιόλαδου πυροδοτεί τιμές ρεκόρ και φόβους για επισιτιστική ανασφάλεια

Η έλλειψη του «υγρού χρυσού» εκτοξεύει τις τιμές, αυξάνει την εγκληματικότητα και ωθεί τη βιομηχανία ελαιολάδου…

5 hours ago

Νίκος Ζωιδάκης: “Το περισσότερο κλάμα που θυμάμαι να έβγαλα ήταν όταν έφυγε ο Βασίλης Καρράς”

Ο Νίκος Ζωιδάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια του φίλου και κουμπάρου του, Βασίλη Καρρά, στην εμφάνισή…

5 hours ago

Ηράκλειο: Χτύπησε 8χρονο παιδάκι με το αυτοκίνητό του και το εγκατέλειψε

Ένα παιδάκι μόλις 8 ετών μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο εφημερεύον νοσοκομείο…

5 hours ago

This website uses cookies.