Περιοδεία σε θερμοκήπια βιολογικών καλλιεργειών της Κρήτης κάνει αυτές τις μέρες η βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας Μπετίνα Χάγκεντορν «εγκαινιάζοντας» με το δικό της τρόπο ένα νέο είδος, «διατροφικού» τουρισμού.
Μοιάζει με μικρή χαριτωμένη ιστορία ο τρόπος με τον οποίο η Μπετίνα Χάγκεντορν αποφάσισε να έρθει στην Κρήτη. Ευτυχώς είναι πραγματικότητα που δείχνει ένα νέο, εκπληκτικών δυνατοτήτων μοντέλο ανάπτυξης του οικοτουρισμού και του αγροτουρισμού με την παράλληλη προώθηση στην αγορά των κρητικών, βιολογικών προϊόντων.
Όλα ξεκίνησαν όταν μία οικογένεια Γερμανών αποφάσισε να έρθει σε επικοινωνία με την επιχείρηση που εισάγει τα θαυμάσια βιολογικά κηπευτικά που αγόραζε. Οι Γερμανοί ήταν τόσο ευχαριστημένοι από τη γεύση, τη φρεσκάδα και το άρωμα των βιολογικών κηπευτικών τα οποία προμηθεύονταν από το σούπερ μάρκετ, που αποφάσισαν να στείλουν email στην επιχείρηση που τα εισάγει για να την συγχαρούν. Πρόκειται για μία εταιρεία που αγοράζει βιολογικά προϊόντα από διάφορες περιοχές. Για παράδειγμα, παίρνει βιολογικά λεμόνια από την Άρτα.
Το ένα ηλεκτρονικό μήνυμα έφερε το άλλο και η οικογένεια των Γερμανών ήρθε τελικά σε επικοινωνία με την επιχείρηση των Χανίων που συσκευάζει τα βιολογικά κηπευτικά τα οποία παραλαμβάνει από διάφορες περιοχές της Κρήτης και στη συνέχεια τα στέλνει στη Γερμανία.
Η γερμανική οικογένεια έχει φίλη τη βουλευτή Μπετίνα Χάγκεντορν, η οποία επίσης δοκίμασε τα κηπευτικά και έμεινε ενθουσιασμένη, Έτσι, αποφάσισε να έρθει στην Κρήτη για να γνωρίσει τους ανθρώπους που τα παράγουν.
Βρίσκεται λοιπόν αυτές τις μέρες στην Κρήτη, πήγε στα Χανιά, το Ρέθυμνο και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το θερμοκήπιο του βιοκαλλιεργητή Ανδρέα Ζαχαριουδάκη στο Τσίγκουνα (κοντά στο Αντισκάρι) δήμου Φαιστού. Εκεί λειτουργεί μία ομάδα βιοκαλλιεργητών.
Η Μπετίνα Χάγκεντορν ευχαριστήθηκε πάρα πολύ που γνώρισε από κοντά τους ανθρώπους που παράγουν τα προϊόντα τα οποία και η ίδια καταναλώνει. Έγιναν μάλιστα αρκετές συζητήσεις γύρω από τη δυνατότητα να έρχονται στην Κρήτη Γερμανοί καταναλωτές και να πηγαίνουν στα θερμοκήπια από τα οποία προέρχονται τα κηπευτικά που καταναλώνουν. Μπορούν να μένουν στα σπίτια των αγροτών, να δουλεύουν για λίγο στις καλλιέργειες ή να διαμένουν σε αγροτουριστικές μονάδες.
Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που θα ήταν ευχής έργον να πετύχαινε. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς τη συμβολή του κράτους (το οποίο συνήθως είναι απόν) αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
agronews.gr/Πέλλα Λασηθιωτάκη
Γιατί οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, δεν έχουν δει καμία ουσιαστική μείωση του χρόνου εργασίας από τη δεκαετία…
Πολλές εκατοντάδες ήταν οι προσκεκλημένοι που πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου στην εκκλησία όπου θα…
Ιδιαίτερη αύξηση στα περιστατικά για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2024 σε σχέση με…
Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στα Χανιά.…
Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, εκπροσώπων σωματείων και μαζικών φορέων πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στο «Σπίτι…
Στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Booking.com και εν γένει από τις πλατφόρμες κρατήσεων που είναι ευρύτερα γνωστές…
This website uses cookies.