Περιοδεία σε θερμοκήπια βιολογικών καλλιεργειών της Κρήτης κάνει αυτές τις μέρες η βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας Μπετίνα Χάγκεντορν «εγκαινιάζοντας» με το δικό της τρόπο ένα νέο είδος, «διατροφικού» τουρισμού.
Μοιάζει με μικρή χαριτωμένη ιστορία ο τρόπος με τον οποίο η Μπετίνα Χάγκεντορν αποφάσισε να έρθει στην Κρήτη. Ευτυχώς είναι πραγματικότητα που δείχνει ένα νέο, εκπληκτικών δυνατοτήτων μοντέλο ανάπτυξης του οικοτουρισμού και του αγροτουρισμού με την παράλληλη προώθηση στην αγορά των κρητικών, βιολογικών προϊόντων.
Όλα ξεκίνησαν όταν μία οικογένεια Γερμανών αποφάσισε να έρθει σε επικοινωνία με την επιχείρηση που εισάγει τα θαυμάσια βιολογικά κηπευτικά που αγόραζε. Οι Γερμανοί ήταν τόσο ευχαριστημένοι από τη γεύση, τη φρεσκάδα και το άρωμα των βιολογικών κηπευτικών τα οποία προμηθεύονταν από το σούπερ μάρκετ, που αποφάσισαν να στείλουν email στην επιχείρηση που τα εισάγει για να την συγχαρούν. Πρόκειται για μία εταιρεία που αγοράζει βιολογικά προϊόντα από διάφορες περιοχές. Για παράδειγμα, παίρνει βιολογικά λεμόνια από την Άρτα.
Το ένα ηλεκτρονικό μήνυμα έφερε το άλλο και η οικογένεια των Γερμανών ήρθε τελικά σε επικοινωνία με την επιχείρηση των Χανίων που συσκευάζει τα βιολογικά κηπευτικά τα οποία παραλαμβάνει από διάφορες περιοχές της Κρήτης και στη συνέχεια τα στέλνει στη Γερμανία.
Η γερμανική οικογένεια έχει φίλη τη βουλευτή Μπετίνα Χάγκεντορν, η οποία επίσης δοκίμασε τα κηπευτικά και έμεινε ενθουσιασμένη, Έτσι, αποφάσισε να έρθει στην Κρήτη για να γνωρίσει τους ανθρώπους που τα παράγουν.
Βρίσκεται λοιπόν αυτές τις μέρες στην Κρήτη, πήγε στα Χανιά, το Ρέθυμνο και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το θερμοκήπιο του βιοκαλλιεργητή Ανδρέα Ζαχαριουδάκη στο Τσίγκουνα (κοντά στο Αντισκάρι) δήμου Φαιστού. Εκεί λειτουργεί μία ομάδα βιοκαλλιεργητών.
Η Μπετίνα Χάγκεντορν ευχαριστήθηκε πάρα πολύ που γνώρισε από κοντά τους ανθρώπους που παράγουν τα προϊόντα τα οποία και η ίδια καταναλώνει. Έγιναν μάλιστα αρκετές συζητήσεις γύρω από τη δυνατότητα να έρχονται στην Κρήτη Γερμανοί καταναλωτές και να πηγαίνουν στα θερμοκήπια από τα οποία προέρχονται τα κηπευτικά που καταναλώνουν. Μπορούν να μένουν στα σπίτια των αγροτών, να δουλεύουν για λίγο στις καλλιέργειες ή να διαμένουν σε αγροτουριστικές μονάδες.
Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που θα ήταν ευχής έργον να πετύχαινε. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς τη συμβολή του κράτους (το οποίο συνήθως είναι απόν) αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
agronews.gr/Πέλλα Λασηθιωτάκη
Μέσα σε ένα μήνα, όταν ανέλαβαν την εξουσία ξανά, οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στα κορίτσια να…
Γκάφα “μεγατόνων” από την ΕΡΤ με “αποδέκτη” το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, στο…
Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2024, ημέρα της εορτής…
Η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 11:00…
Με μία θετική εξέλιξη έκλεισε το 2024 για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), καθώς σε…
Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με…
This website uses cookies.