Μια μέρα μετά την τρόικα έρχεται ο Μπαρόζο

Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν

Δεν πέρασε πολύς καιρός απ’ όταν ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο τα… άκουσε γιατί δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα από την ημέρα που η κρίση άρχισε να «γονατίζει» τη χώρα μας.

Μάλλον όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφάσισε ξαφνικά να επισκεφτεί την Αθήνα. Τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίζει να εντείνονται τα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας. Οι Γερμανοί επιμένουν ότι η χρεοκοπία έρχεται το φθινόπωρο, η τρόικα έρχεται να ζητήσει «τον ουρανό με τ’ άστρα» σε μέτρα και όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και σε άλλους.

Πρώτα απ’ όλα στην Ισπανία και την Ιταλία, τις δυο επόμενες υποψήφιες για να ζητήσουν ευρωπαϊκή βοήθεια. Αλλά και στη Γερμανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, που είδαν τη Moody’s να υποβαθμίζει την πιστοληπτική τους ικανότητα από σταθερή ΑΑΑ σε αρνητική ΑΑΑ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, λοιπόν, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα. Και φτάνει μια μέρα μετά τους επικεφαλής της τρόικας, που επέστρεψαν ξανά χθες στην Αθήνα και από την Τετάρτη ετοιμάζονται να… σαρώσουν τα υπουργεία για να κάνουν ελέγχους, να βγάλουν κίτρινες κάρτες, να ζητήσουν μέτρα και σε αντάλλαγμα να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου.

Άγνωστο παραμένει ακόμη πότε ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο θα δει τον Αντώνη Σαμαρά. Και κυρίως τι θα του πει. Άλλωστε, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν έρχεται απλά σχεδόν ταυτόχρονα με τους τροϊκανούς αλλά και μια μέρα πριν από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Εκεί θα εξεταστούν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, που δε θα τη γλιτώσουν τελικά, αφού η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως χρήματα και από τις μειώσεις αυτές ευελπιστεί να εξοικονομήσει 200 εκατ. ευρώ.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα δώσουν ένα σαφές μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό: μην περιμένετε λεφτά τον Σεπτέμβριο αν δε πάρετε άμεσα όσα μέτρα προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση.

πηγή: newsit.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής αγνοείται ένας…

21 mins ago

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός 69χρονος Γερμανός στην παραλία

Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία των Μαλίων, όπου…

23 mins ago

“Μας περνάνε για ηλίθιους!”: Οι «Ενεργοί Γονείς» καταγγέλλουν παραπληροφόρηση για προσλήψεις στο Νοσοκομείο Χανίων

Οι «Ενεργοί Γονείς» του Νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Διοίκηση του…

25 mins ago

Ακινητοποιήθηκε το «Έλυρος» της ΑΝΕΚ – Επέστρεψε στον Πειραιά μετά από 6ωρη περιπέτεια

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος» της ΑΝΕΚ βίωσε μια απρόσμενη περιπέτεια το βράδυ της Παρασκευής. Κατά…

27 mins ago

Χανιά: Τον έπιασε στα πράσα μέρα μεσημέρι να προσπαθεί με σκάλα να εισέλθει στο σπίτι της | Φωτός+Βίντεο

Μια ανατριχιαστική εμπειρία έζησε μια γυναίκα στην Πλάκα Αποκορώνου, όταν χθες το μεσημέρι ένας άγνωστος…

27 mins ago

Ισραηλινός στρατός: Νεκρός ο Νασράλα – «Δεν θα μπορεί να τρομοκρατεί πλέον αυτόν τον κόσμο»

Τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό,…

35 mins ago

This website uses cookies.