Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Μια πρωτοβουλία που πρέπει να έχει συνέχεια: Συνεργασία Πανεπιστημίου Κρήτης και Δήμου Αγ. Νικολάου

Το  Σάββατο 17/12/2016 στις 11:00 το πρωί στα γραφεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο, θα συναντηθούν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας με τον Δήμαρχο του Αγ. Νικολάου κ. Αντώνιο Ζερβό  και την Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας και Δ/ντρια του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών κα Μαρία Κανακίδου, για να συζητήσουν το γενικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δήμου Αγ. Νικολάου.

Σκοπός, η ενίσχυση των κοινών αναπτυξιακών δράσεων ειδικότερα σε θέματα περιβάλλοντος, η στήριξη των ερευνητικών δράσεων στον σταθμό περιβαλλοντικών μετρήσεων στον Φινοκαλιά καθώς και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Να σημειωθεί ότι ο Περιβαλλοντικός σταθμός στο Φινοκαλιά λειτουργεί από το 1993, είναι μοναδικός στην Ελλάδα, ένας από τους κύριους σταθμούς αναφοράς ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ευρώπη.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Λαζόπουλος για Αυτιά: «Γλιτώσαμε, του δώσαμε 300.000 ψήφους για να φύγει από τον ΣΚΑΪ, μέχρι εμένα μου ήρθε να ψηφίσω τη νυφίτσα»

Ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε στο podcast του τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε…

2 hours ago

Πράσινος Τοίχος στο εξωτερικό του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων «ΚΥΔΩΝ»: 4o Συμμετοχικό Εργαστήριο για την Ευαισθητοποίηση & Δραστηριοποίηση Κοινότητας

Η Δημοτική Επιχείρηση «ΚΥΔΩΝ Α.Ε.» του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος JUSTNature, διοργανώνει…

3 hours ago

Χανιά: Έκκληση του Δήμου Γαύδου για προσεκτική χρήση του νερού

Έκκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γαύδου, να διαφυλάξουν τα υδατικά αποθέματα του νησιού,…

3 hours ago

Χανιά: Μία ακόμη ψαρόβαρκα με 43 μετανάστες στη Γαύδο

Μία ακόμη ψαρόβαρκα που μετέφερε 43 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής στη…

3 hours ago

Κασσελάκης – Τάιλερ: Λίγο μετά τις εκλογές μιλούν… για τον γάμο τους στα Χανιά, τα μαθήματα ελληνικών και η παρέλαση

Μπορεί να μην έχουν περάσει παρά ελάχιστες ημέρες από τις εκλογές και το αποτέλεσμά τους…

3 hours ago

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, όπως αυτή προκύπτει μετά…

3 hours ago

This website uses cookies.