ΘΕΣΕΙΣ

Μια φανταστική ιστορία

Ένα ξεκαρδιστικό κείμενο έγραψε ο Δημήτρης Τσίρκας σχετικά με τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε το:

Πριν ένα χρόνο ο Γιακουμής έφτασε σε ηλικία γάμου. Έπρεπε λοιπόν να απογαλακτιστεί από τον πατέρα και να φτιάξει τη δική του ζωή.

Η βασική επιλογή του ήταν η Έφη, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που πρακτικά μεγάλωσαν μαζί. Η Έφη ήταν καλή κοπέλα, ικανή, αξιόπιστη, αλλά κάπως βαρετή.

Μαζί της ο Γιακουμής θα είχε μια τυπική, μικροαστική ζωή – δουλειά, σπίτι, δουλειά, κανένα ταβερνάκι το ΣΚ και το καλοκαίρι, μια βδομάδα διακοπές στη Νάξο οι δυο τους, με αιματηρές οικονομίες και άλλες δέκα μέρες κάμπινγκ με τα παιδιά, στην Κουρούτα.

Επίσης, κάποιοι από την οικογένεια δεν την πήγαιναν με τίποτα, την έβρισκαν ψυχρή και ψηλομύτα, ενώ φοβόντουσαν ότι θα τους αποκόψει εντελώς από την οικογενειακή περιουσία.

Αλλά τα πράγματα είχαν προ πολλού δρομολογηθεί, ο Γιακουμής θα παντρευόταν την Έφη. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν τον γάμο σκάει μύτη από το πουθενά ο Στέφανος και τα κάνει όλα άνω κάτω.

Νέος, ωραίος, μοντέρνος, με κοσμοποιλίτικο αέρα και αστική αυτοπεποίθηση πήρε τα μυαλά του Γιακουμή, αλλά και μεγάλου μέρους της οικογένειας. Ναι πάρτε το απόφαση, στο 2024 ζούμε, η σεξουαλικότητα είναι ρευστή και το φύλο είναι φάσμα, όχι binary.

Και πώς να μην του τα πάρει – τι μπρέκφαστ στο Τίφανις του έταξε, τι μπραντς στα Χάμπτονς και διακοπές στο Μπάντεν Μπάντεν, με ενδιάμεσες διήμερες αποδράσεις στο εξοχικό του στις Σπέτσες, με τη δική τους πισίνα – σηπτική δεξαμενή.

Άσε που του έκλεινε το μάτι ότι τον φύτεψε ο ίδιος ο πατέρας του, ο οποίος, βέβαια, παρέμενε σιωπηλός, πιθανότατα για να μην κατηγορηθεί για τοξική αρρενωπότητα.

Αυτό όμως που έγειρε την πλάστιγγα για τον Γιακουμή είναι ότι ο Στέφανος του υποσχέθηκε ότι μαζί του θα κέρδιζε επιτέλους τον μισητό ανταγωνιστή, τον χασάπη Κυριάκο στον απέναντι δρόμο.

Γιατί; Γιατί είναι αυτοδημιούργητος, μιλάει καλύτερα αγγλικά και κυρίως, είναι πιο γκόμενος από τον Κυριάκο και θα τον εκμηδενίσει.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, ο Γιακουμής διάλεξε πανηγυρικά τον Στέφανο, οπότε παντρευτήκαν σε ένα τρικούβερτο τετραήμερο γλέντι.

Στο μεταξύ, η Έφη δεν άντεξε την απόρριψη, μάζεψε τα πράγματά της και μαζί με κάμποσα ξαδέρφια και θείους, έφυγαν από το οικογενειακό μαγαζί και άνοιξαν συνεργατικό καφέ-βιβλιοπωλείο στο Κουκάκι.

Το οποίο δεν πάει καθόλου καλά, αλλά ελπίζουν ότι αν παραμείνουν πιστοί στις αρχές τους και το ηθικό πλεονέκτημα και κυρίως προβάλλουν πιο δυναμικά την ταυτότητα και τους προχώ βίγκαν μεζέδες τους, οι οποίοι εκτός από τρέντι, είναι και η απάντηση σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, ο κόσμος κάποια στιγμή θα τους αγκαλιάσει.

Αλλά ούτε και για τον Γιακουμή πήγαν καλά τα πράγματα. Μετά από έναν κουτσουρεμένο μήνα του μέλιτος, τα προβλήματα άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Αποδείχτηκε ότι ο Στέφανος δεν ήταν παιδί για σπίτι.

Αντί να κοιτάει το οικογενειακό μαγαζί ασχολούταν όλη μέρα με τον εαυτό του, όλο σέλφις και ντακ φέις. Βέβαια, συνέχισε να κάνει θόρυβο και δεν πέρναγε απαρατήρητος, όπως η Έφη, όμως τι να το κάνεις, ο κόσμος κοίταζε αλλά δεν αγόραζε.

Όχι μόνο δεν αγόραζε, αλλά γέλαγε κιόλας με τα εξωτικά καμώματα του Στέφανου. Αυτό φάνηκε και στα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς, αντί να αυξήσει τα ήδη ισχνά κέρδη, τα μείωσε ακόμα περισσότερο.

Εκεί την οικογένεια την έζωσαν τα φίδια, κατάλαβε ότι αν συνεχίσουν έτσι το μαγαζί πάει για φούντο. Ιδίως ο τρομερός μπάρμπας από την Κρήτη, που έξαλλος φώναξε «εδώ ο κόσμος καίγεται και μείς χτενιζόμαστε».

Αλλά ο Στέφανος δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Στήλωσε τα πόδια και επέμενε ότι δεν τους αναγνωρίζει, ο Γιακουμής τον αγαπάει και αυτό είναι το μόνο που μετράει. Του ζήτησε μάλιστα να τα αλλάξει όλα στο μαγαζί και μόνο τότε θα απογειωθεί και θα κερδίσει τον μισητό Κυριάκο.

Όμως, η υπομονή της οικογένειας είχε εξαντληθεί, οπότε σε μια θεαματική κίνηση μαζεύτηκαν και αποφάσισαν ότι ο περσινός γάμος του Στέφανου με τον Γιακουμή είναι άκυρος και η διαδικασία επιλογής γαμπρού θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Ο Γιακουμής είναι σοκαρισμένος, τη μία κλαίει και οδύρεται απειλώντας ότι θα πάει να κλειστεί σε μοναστήρι, την άλλη βρίζει θεούς και δαίμονες στο Facebook και το Twitter και ορκίζεται αιώνια πίστη στον Στέφανο.

Εκεί ποντάρει και ο Στέφανος για να ξανακερδίσει τον Γιακουμή, διώχνοντας επιτέλους το καθυστερημένο σόι.

Το σόι από την άλλη ελπίζει ότι ο Γιακούμης, με λίγο μασάζ και μπόλικα ηρεμιστικά, θα ‘ρθει επιτέλους στα συγκαλά του και αντί για τζιτζιφιόγκους προικοθήρες από τα ξένα, θα επιλέξει ένα παπούτσι από τον τόπο του κι ας είν’ και μπαλωμένο.

Η συνέχεια στις οθόνες σας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

2 hours ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

3 hours ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

3 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

3 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

3 hours ago

This website uses cookies.