Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Μικρή συµµετοχή των εργαζοµένων στις κινητοποιήσεις στα Χανιά – Μαζική στο Ηράκλειο

Mε μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα Χανιά το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της σημερινής 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

Η βροχή και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος ακόμα και για την επιβίωσή του αποτέλεσαν ανασχαιτικούς παράγοντες στη συμμετοχή του στις συγκεντρώσεις, που έτσι κι αλλιώς έκρινε ότι δεν είναι καθοριστικές για την πολυπόθητη ανατροπή των πολιτικών που τον έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Αποτέλεσμα η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς να είναι σχεδόν άδεια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Με το πέρασμα της ώρας πάντως κάποιοι πολίτες προσήλθαν στο σημείο συγκέντρωση όπου λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Με δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριος Πετράκης είπε μεταξύ άλλων ότι « είναι δεδομένο πως ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται, είναι πολυεπίπεδος και αγώνας μαραθώνιος για να προασπίσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά της παιδείας της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Είναι επίσης δεδομένο πως οι αγώνες των εργαζομένων θα συνεχιστούν.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Κ.Χ.  Δημήτρης Κορναράκης είπε πως «οι αγώνες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων θα συνεχιστούν μέχρι να ανατραπεί οι πολιτική των μνημονίων.»

Σημειώνεται πάντως πως αισθητή έκαναν την παρουσία τους αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας που πέρασαν από την πλατεία της Αγοράς κορνάροντας με τα αυτοκίνητα τους.

Νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων.

Με δηλώσεις του το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ τόνισε πως η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι ένα βήμα ακόμα για την ανασύνταξη της εργατικής τάξης αι του εργατικού κινήματος.

Τα μηνύματα που έρχονται από τους χώρους δουλειάς είναι αισιόδοξα είπε ο κ. Ριγανάκος σημειώνοντας πως «μόνο η εργατική τάξη μπορεί να βάλει τέρμα στα δεινά που τραβάει σήμερα ο λαός μας.»

Στην υπόλοιπη Κρήτη

Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο, όπου στο πλαίσιο της κινητοποίησης εργαζόμενοι κατέλαβαν συμβολικά την Α’ ΔΟΥ Ηρακλείου, και έκαψαν εκκαθαριστικά της εφορίας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις είχαμε στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον Άγιο Νικόλαο συνελήφθη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, με αφορμή την ανάρτηση ενός πανό.

 Με πληροφορίες από zarpa.gr/cretalive.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 14 χρόνια ο ιδρυτής των Wikileaks – Επιστρέφει στην Αυστραλία

Τον δρόμο της επιστροφής στην Αυστραλία είναι πλέον ελεύθερος να πάρει ο Τζούλιαν Ασάνζ, αφού δικαστήριο…

21 mins ago

“Βέλη” Βατσινά για IRIS και POS

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα Αναπτυξης του κόμματος, Ελένη Βατσινά την επείγουσα ανάγκη…

23 mins ago

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28  Ιουνίου και ώρα 16.00 στην Αίθουσα…

25 mins ago

Οι αγώνες του «Καπετάν Σφακιανού» και ο διαχρονικός κοινωνικός συμβολισμός τους αναβίωσαν στο Αγροτικό Δισκοπωλείο

Στον τόπο του, την Κρήτη, την πατρίδα του που μέχρι πρότινος τον αγνοούσε "επέστρεψε" το…

26 mins ago

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές στα καρπούζια και στα πεπόνια – Αυξήσεις έως 390% από το χωράφι στο ράφι

Οι τιμές στα καρπούζια και στα πεπόνια έχουν γίνει απλησίαστες για τους καταναλωτές, με πολλούς εξ αυτών να παραπονιούνται…

27 mins ago

Η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει το υπουργείο Υγείας: Λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτές στα Κέντρα Υγείας – Η εικόνα στην Κρήτη

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δηλώνει σε όλους τους τόνους και προς όλες…

35 mins ago

This website uses cookies.