«Μικροπολιτικά παιχνίδια για 800 ανθρώπους»

Επίθεση στην κυβέρνηση από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων
Από την πλευρά της, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, με ανακοίνωσή της επιτίθεται στην τρικομματική κυβέρνηση, κατηγορώντας τα κόμματα που την στηρίζουν για «μικροπολιτικά παιχνίδια». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε παιχνίδι σκληρού πόκερ με μάρκες ανθρώπινες ψυχές μετέτρεψε η τρικομματική κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την προσωρινή αποσυμφόρηση των φυλακών, που κατέληξε ρύθμιση για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Και είμαστε πλέον σίγουροι ότι στο ίδιο παιχνίδι της μικροπολιτικής θα παιχτεί τις επόμενες μέρες και ο κώδικας για τα ναρκωτικά.

Ποιος να φανταζόταν ότι ένα νομοσχέδιο, που αφορά την αποφυλάκιση το πολύ 800 κρατουμένων, θα κλυδώνιζε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η οποία σε πλήρη σύμπνοια και ελαφρά τη καρδία ψηφίζει μνημόνια και νέα μέτρα, που βυθίζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ φαίνονται αποφασισμένοι στις πλάτες των κρατουμένων και των τοξικοεξαρτημένων να σντισταθμίσουν την επικοινωνιακή τους χασούρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί στα ερείπιά του να βρει τους τελευταίους ψηφοφόρους.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που ζουν πίσω από τα κάγκελα, για τις οικογένειες που έχουν διαλυθεί. Μάλιστα ο «ευαίσθητος» υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου αποκάλυψε επιτέλους τα πραγματικά κίνητρα στήριξης του νομοσχεδίου λέγοντας: «Και για μένα είναι θέμα αρχής να μη βγει κανείς. Όταν, όμως, η Πολιτεία δεν έχει δυνατότητα να κτίσει νέες φυλακές, θα πρέπει να έχει όσους φυλακισμένους αντέχει το σύστημα».

Το σύστημά σας, όμως, κύριοι της κυβέρνησης έχει ήδη καταρρεύσει. Οι κρατούμενοι, οι συγγενείς, οι αλληλέγγυοι ξεπεράσαμε τα όριά μας. Σας επιστρέφουμε τα ψίχουλα «φιλανθρωπίας» που πετάτε σαν ξεροκόμματο και σας δηλώνουμε ότι την ελευθερία και τα δικαιώματά μας δεν θα μας τα τσαλαπατήσετε, θα τα πάρουμε μόνοι μας».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της…

40 seconds ago

Εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε Μητσοτάκη, μετά την ελεύθερη πτώση των ποσοστών της ΝΔ

Η χθεσινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει τώρα, άνοιξε…

4 mins ago

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις…

17 mins ago

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας Λοβέρδος» στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Τον είχαν…

31 mins ago

Αφετηρία η Κρήτη για τον Πολάκη – Από ακαδημαϊκούς μέχρι… «Κασσελίστας» τον στηρίζουν

ο Παύλος Πολάκης πέρασε το κατώφλι της Κουμουνδούρου καταθέτοντας την αίτηση της υποψηφιότητάς του συνοδευόμενη…

36 mins ago

Τουλάχιστον 163 μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο – 78 εξ αυτών βγήκαν στη Γαύδο

Τρία διαφορετικά περιστατικά με μετανάστες σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ενώ μια γυναίκα…

36 mins ago

This website uses cookies.