ΤΟΠΙΚΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Κακώς άφησαν οι υπεύθυνοι να φτάσει ως εδώ το Βενιζέλειο – Μέσα Νοεμβρίου μόνιμα μέτρα

Μετά τα μέσα Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση του ΕΣΥ στην Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την επίσκεψή του στο Ηρακλείο για τα σοβαρά προβλήματα του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το υπουργείο θα δει σύντομα τα οικονομικά των γιατρών στα νοσοκομεία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “θα προσπαθήσουμε να τους ανταμείψουμε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων που υπάρχουν”. Η Ελλάδα, τόνισε δεν έχει την δυνατότητα να δίνει μισθούς όπως σε άλλες χώρες και θύμισε παλαιότερες δηλώσεις του ότι και οι γιατροί σπούδασαν στην Ελλάδα με χρήματα του Ελληνικού λαού και πρέπει να εκτιμηθεί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο θα λειτουργούν από την 1η Νοεμβρίου 4 χειρουργικά τραπέζια καθώς υπάρχει ανταπόκριση αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα για τη στελέχωση των χειρουργείων για τρεις μήνες ενώ με γρήγορες διαδικασίες θα γίνουν προκηρύξεις για τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων.

“Διαβεβαιώνω, είπε ο υπουργός, ότι το Βενιζέλειο θα λειτουργεί πλήρως” αφήνοντας όμως αιχμές στους υπεύθυνους, γιατί όπως είπε “έπρεπε να προληφθούν όλα αυτά,” ζητώντας παράλληλα συγγνώμη στους πολίτες για την ταλαιπωρία. “Κακώς φτάσαμε ως εδώ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για ιδιωτικοποίηση της υγείας επισημαίνοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας γιγαντώθηκε στην Ελλάδα περισσότερο από άλλες χώρες, επιμένοντας όμως ότι οι ευάλωτοι πολίτες πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία και γενικότερα στο Δημόσιο σύστημα υγείας.

Εξάλλου αναφερόμενος στην υποστελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων είπε ότι είναι ένα πανευρωπαικό πρόβλημα καθώς σε όλη την Ευρώπη υπάρχει έλλειψη προσωπικού κατά ένα εκατομμύριο εργαζόμενους.

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε νέα κάθοδο στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει τη σωστή λειτουργία του Βενιζελείου και των υπολοίπων νοσοκομείων του νησιού λέγοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη λειτουργία του συστήματος υγείας.

Όσον αφορά τις εκκρεμείς χειρουργικές επεμβάσεις που στην Κρήτη φτάνουν τις 9.000 ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τα ογκολογικά και έκτακτα περιστατικά χειρουργούνται άμεσα ενώ μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα λειτουργήσει θα έχει το υπουργείο ακριβή εικόνα για τα τακτικά χειρουργεία που είναι σε εκκρεμότητα.

ekriti.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

3 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

4 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

5 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

5 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

5 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

5 hours ago

This website uses cookies.