Μοιραίοι – επικίνδυνοι και άβουλοι αντάμα

Η εβδομάδα που μας πέρασε έχει όλες τις αποχρώσεις του πένθους… Μετά από τη Μαύρη Πέμπτη ήρθε και η Μαύρη Παρασκευή… Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο και ειδικά τα ευρωπαϊκά κατακρημνίζονται. Οι αγορές βλέπουν την ύφεση να έρχεται και την ηγεσία της Ευρώπης να παρακολουθεί ανήμπορη τον οικονομικό Αρμαγενδώνα που της χτυπάει την πόρτα. Την Τρίτη στο Παρίσι, Μέρκελ και Σαρκοζί βάλθηκαν να αποδείξουν πόσο ελάχιστοι είναι, για τον ρόλο που τους επεφύλαξε η Ιστορία.

Σ’ αυτό το τεστ, πήραν άριστα! Κι ας τους είχαν προειδοποιήσει όπως η η Λαγκάρντ, μόλις μια μέρα πριν για τα επερχόμενα…

Τα στοιχεία για τις 4 μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης ήταν ήδη γνωστά, όταν συναντήθηκε το μοιραίο δίδυμο.

Γαλλία 0%, Γερμανία 0,1%, Ισπανία 0,2%, Ιταλία 0,3%.

Οι αριθμοί αφορούν την ανάπτυξη – και σηματοδοτούν τη στασιμότητα. Η ύφεση είναι έτοιμη να εγκατασταθεί στην Ευρώπη. Και πιο φάρμακο διάλεξαν οι ηγέτες της; Αυτό ακριβώς που θα σκοτώσει τον ασθενή – με μαθηματική ακρίβεια! Αποφάσισαν καινούργια ΛΙΤΟΤΗΤΑ! Ζήτησαν νέα πακέτα μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ακόμα πιο σκληρές περιοριστικές πολιτικές.

Παράγγειλαν μηδενικό έλλειμμα – με συνταγματική κατοχύρωση, μάλιστα. Ο βρόχος στον λαιμό της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας, πρέπει να σφίξει κι άλλο – είπαν…

Η οικονομική διακυβέρνηση, που κατασκεύασαν, μόνοι οι δυο τους, για την Ευρωζώνη, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ό,τι ζητούσε η Μέρκελ.

Ο Σαρκοζί παραδόθηκε, προφανώς τρομοκρατημένος από την επίθεση των αγορών στις τράπεζές του.

Και μας προέκυψε τερατογέννεση. Η Γερμανία θέλει να φτιάξει μια Ευρώπη στα μάτρα της.

Αυστηρά πειθαρχημένη στους δικούς της κανόνες.

Το ευρωομόλογο, η χρηματοδότηση της ανάπτυξης, οι πολιτικές εξισορρόπησης των ελλειμμάτων της περιφέρειας – όλα αυτά μπαίνουν στο ψυγείο.

Αλλά η πραγματικότητα επιμένει να εκδικείται τους βιαστές της. Και αυτό ακριβώς έπραξε τις τελευταίες μέρες. Με το δίδυμο της συμφοράς επί σκηνής και την ορχήστρα πίσω τους (υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης) να παρακολουθεί απλώς τα αποτελέσματα των εμπνεύσεών του.

Σιωπηλό και άπρακτο… «Δειλοί, μοιραίοι και Άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως; Κάποιο θαύμα»…

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

11 hours ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

11 hours ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

13 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

15 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

15 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

15 hours ago

This website uses cookies.