ΤΟΠΙΚΑ

Μπακογιάννη από Ηράκλειο: «Αυξήθηκαν οι μισθοί γιατρών και νοσηλευτών»

Κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις ευρωεκλογές απηύθυνε από το Ηράκλειο όπου βρέθηκε για διήμερη περιοδεία η βουλευτής Χανίων κα. Ντόρα Μπακογιάννη.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε βέλη εναντίον της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση αλλά χρειάζεται και μία ισχυρή αντιπολίτευση. (…) Δυστυχώς από τη μεριά της αντιπολίτευσης παρακολουθούμε μία λογική η οποία είναι εκτός οικονομικής πραγματικότητας της Ελλάδος. Η Ελλάδα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά τη λογική του “λεφτά υπάρχουν”. (…) Και βλέπουμε ότι σήμερα, μετά από αυτή την τρομερή εμπειρία, εξακολουθούμε να έχουμε προτάσεις αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων, που είναι δύο φορές ο ΒΟΑΚ!».

Τόνισε ότι η ΝΔ έχει ορκιστεί στον ελληνικό λαό ότι τέτοια περιπέτεια όπως πέρασε με τα μνημόνια, που οφείλεται στο ότι τινάχθηκαν στον αέρα όλα τα δημοσιονομικά της χώρας, δε θα ξαναπεράσει ποτέ.

Στην ερώτηση αναφορικά με την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της Κρήτης και γιατί δεν γίνεται κάτι η απάντηση της βουλευτού Χανίων ήταν: «κατ’ αρχήν έγινε: αυξήθηκαν οι μισθοί των γιατρών και των νοσηλευτών. Γίνονται πάρα πολύ μεγάλα έργα, που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, για τα νοσοκομεία, τα οποία σε λίγα χρόνια θα είναι αυτό που ονομάζουμε στα αγγλικά “state of the art“. Δηλαδή και από πλευράς ξενοδοχειακής υποδομής που βλέπεται ότι είναι μία χάλια κατάσταση αλλά όλη αυτή αλλάζει σταδιακά».

Παραδέχθηκε το πρόβλημα με την έλλειψη ιατρών που απαντάται παντού στην Ελλάδα ωστόσο υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία αντικειμενική έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων. «Δεν γίνεται να πατήσεις ένα κουμπί και να δώσεις αυτό το οποίο όλοι θα θέλαμε: έναν διπλασιασμό των μισθών» είπε σχετικά.

Έκανε επίσης το δικό της σχόλιο αναφορικά με τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη για το ότι θα δώσει τον 13ο και 14ο μισθό ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία» ότι ο «διάλογος…

1 hour ago

Παράπονα για τα beach bar: Περίοικοι έχασαν τον ύπνο τους από την ένταση της μουσικής – Τι λέει ο νόμος

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πόλεις και…

1 hour ago

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα νερά στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίγο…

1 hour ago

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν

Μεγάλη τιμή και χαρά και κυρίως ευλογία  για την παροικία των Αρμενίων στην Κρήτη θα…

1 hour ago

Βασίλης Μπισμπίκης: “Φτιάχνουμε με τη Δέσποινα σπίτι στην Κρήτη για να μείνουμε εκεί”

O Bασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και για άλλη μια φορά…

2 hours ago

“Ξεχείλισε η αγανάκτηση”: H “ΛΑΣΥ Χανίων” για τα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης

Στα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης Χανίων αναφέρεται σε ανακοίνωση της η "Λαϊκή Συσπείρωση" κοινότητας Χανίων, με αφορμή…

2 hours ago

This website uses cookies.