Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννη: Φαιδρό να ζητήσουμε εκλογές, αλλά ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι

«Θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό για το υπεύθυνο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επτά μήνες μετά να ζητά ξανά εκλογές. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ανεπάρκεια και η έλλειψη σχεδιασμού της παρούσας κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο». Αυτό τονίζει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Επένδυση», η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «καταστροφική» την κυβέρνηση. «Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος», δηλώνει και εκφράζει την ανησυχία της για το αποτέλεσμα των διπλών διαπραγματεύσεων: «Πολύ φοβάμαι ότι η σύνδεση του προσφυγικού με τη διαπραγμάτευση θα σημαίνει ήττα και στα δύο μέτωπα. Χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η χώρα θα βρεθεί σε παρατεταμένη αστάθεια, η οποία αν συνδυαστεί με ένα δυσανάλογο προσφυγικό βάρος, θα καταστήσει την Ελλάδα τόπο ακατάλληλο για κάθε μορφής επένδυση».

Εξάλλου, χαρακτηρίζει «προβληματική» και «ανύπαρκτη» τη συνοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κάτι που, όπως αναφέρει, καταδεικνύεται και από την «κρίση» που προέκυψε από το «αναμφισβήτητο ατόπημα» του Γ. Μουζάλα.

Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει ότι στόχος είναι «να εκφράσει ταυτόχρονα και τον πατριώτη -αλλά όχι τον πατριδοκάπηλο- και τον μεταρρυθμιστή του ευρύτερου δημοκρατικού κέντρου» και τους «δημιουργικούς Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω».

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως, Γ. Τσατάνη, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η παρέμβαση ενός πολιτικού προσώπου σε μια ανακριτική διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτήματα και ότι είναι απαραίτητο το πολιτικό σύστημα να υπερασπιστεί την τιμή του και καλεί τον κ. Παπαγγελόπουλο να μην κρυφτεί πίσω από τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη καλεί όσους είχαν συνεργασία με τον Μαυρίκο, τον οποίο χαρακτηρίζει «κοινό εκβιαστή», να δώσουν εξηγήσεις. «Δεν δέχομαι να κατηγορείται το σύνολο της παράταξης για τέτοια φαινόμενα. Επιβάλλεται, όμως να δοθούν εξηγήσεις από όσους είχαν συνεργασία μαζί του», υπογραμμίζει.

newpost.gr

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Περισσότεροι από 1.000 Ινδοί ζουν από τη δεκαετία του ’90 στην Κρήτη – Σε ποια χωριά κυριαρχεί το ινδικό στοιχείο

Οι Ινδοί αρχικά μετανάστευσαν στην Κρήτη καθώς μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής αναζητούσαν προσωπικό αλλά…

32 mins ago

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5) κατά την διάρκεια πεζοπορίας…

37 mins ago

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης συμμορίας από την Τουρκία. Πρόκειται για αρχηγό…

44 mins ago

Αναβλήθηκε για της 15 Οκτωβρίου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου

Για της 15 Οκτωβρίου 2024 αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κάτοικοι…

46 mins ago

Δημοσκόπηση MRB: Ανεβάζει ταχύτητα η ΝΔ – Στο 16% ο ΣΥΡΙΖΑ, παγιώνεται τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Αρνητικοί οι πολίτες σε Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο

Καθαρό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να…

53 mins ago

Γιουράι Τσιντούλα: Ποιος είναι o Σλοβάκος λογοτέχνης και γιατί πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο

Ένας 71χρονος Σλοβάκος λογοτέχνης που οπλοφορούσε νόμιμα, ονόματι Γιουράι Τσιντούλα, είναι ο άνδρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει…

55 mins ago

This website uses cookies.