Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μπαταχτσήδες οι Γερμανοί: 311 δισ. ευρώ οι «οφειλές» προς την Ελλάδα

Καταπέλτης είναι για τους Γερμανούς το πόρισμα για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Τα 300 δισ. ευρώ φτάνει το ποσό που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις ενώ 11 δισ. είναι τα οφειλόμενα από το κατοχικό δάνειο.

Το σχετικό, απόρρητο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την οποία είχε συστήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παραδόθηκε στις αρχές Ιανουαρίου στο υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν διαβιβάστηκε στον τότε υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Εκείνος με τη σειρά του το διαβίβασε στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απ’ όπου αναμένεται πλέον η γνωμοδότηση της Ολομέλειας.

“Στις 19 Ιανουαρίου ο κ. υπουργός των Οικονομικών μού διαβίβασε το απόρρητο πόρισμα της ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την αποτίμηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου” είχε ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγες ημέρες αργότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το τέως υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι το ποσό που οφείλει η Γερμανία στη χώρας μας είναι κολοσσιαίο. “Τα ποσά τα οποία καταγράφει το Γενικό Λογιστήριο είναι κολοσσιαία. Όχι γι το δάνειο. Για το δάνειο είναι μικρά, για τις αποζημιώσεις είναι πολύ μεγάλα” είπε χαρακτηριστικά.

koutipandoras.gr

"google ad"

AddThis Website Tools
Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γιατί έκανε τέτοιο πάταγο το Adolescence;

Του Θοδωρή Δημητρόπουλου Η σειρά-φαινόμενο του Netflix έγινε εν μια νυκτί το πιο πολυσυζητημένο κομμάτι…

2 hours ago

Κρήτη: Ανοίγει ο δρόμος για το καζίνο στις Γούρνες – Η ΕΕΕΠ προχωρά στην επιλογή συμβούλων

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην προκήρυξη του διεθνούς πλειοδοτικού…

2 hours ago

Ηράκλειο: Σε άθλιες συνθήκες κατάκοιτη γυναίκα – Δεν υπάρχει δομή να την δεχθεί

Κάτω από τραγικές και πρωτόγονες συνθήκες ζει μια γυναίκα – άτομο με ειδικές ανάγκες –…

2 hours ago

60 χρόνια από την ίδρυση της ΑΝΕΚ, καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε ώστε να παραμείνει μία εταιρεία συνδεδεμένη με τα Χανιά

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου του 1967 όταν ένας φωτισμένος ιεράρχης, ο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης,…

2 hours ago

60 χρόνια ANEK Lines: Έκθεση για την ιστορία της ναυτιλιακής εταιρίας των Κρητικών

Έκθεση για τη ναυτιλιακή εταιρία των Κρητικών, την ANEK lines φιλοξενείται στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά. Το ’66 ένα ναυάγιο τότε προκάλεσε…

2 hours ago

Σοκ στον Πλατανιά: 28χρονος χτύπησε τη σύζυγό του και άρπαξε το 15 ημερών μωρό τους

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο χωριό Σπηλιά του Δήμου…

2 hours ago