Μπλόκο στις Fast Track επενδύσεις στην Κρήτη

Του Σωτήρη Μεταξά

Τείχος στις επενδύσεις Fast Track που προορίζονται στην Κρήτη υψώνει ομάδα πολιτών, σε μία προσπάθεια να μπει μπλόκο στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται με επίκεντρο τις μεγάλες μονάδες αιολικών πάρκων. Πρόκειται για το παγκρήτιο δίκτυο κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει ακόμη και με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας απέναντι στην ταχεία αδειοδότηση εφτά στρατηγικών επενδύσεων στο νησί. Σε εξέλιξη είναι εκστρατεία συσπείρωσης των πολιτών και συγκέντρωσης υπογραφών, με τελικό στόχο της προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η ομάδα των πολιτών ετοιμάζεται για ολομέτωπη σύγκρουση απέναντι σε τέτοιου τύπου επενδύσεις και ήδη υπάρχους επαφές με νομικούς για προσφυγές στο ΣτΕ.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν ενταχθεί στο νόμο για την ταχεία αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων εφτά έργα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν στην ενέργεια και συγκεκριμένα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρόκειται για δύο αλυσίδες αιολικών σταθμών, η μια σε 33 κι η άλλη σε 36 βουνοκορφές της Κρήτης και στους 4 νομούς κι ένα ηλιοθερμικό σταθμό σε έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων σε οροπέδιο της Σητείας.

Το παγκρήτιο δίκτυο για τις βιομηχανικές ΑΠΕ επισημαίνει πως τα έργα αυτά είναι συνολικής ισχύος πάνω από 2.100 MW, ισοδυναμούν δηλαδή με τριπλάσια ισχύ από την ήδη εγκατεστημένη ισχύ σε θερμικά εργοστάσια στην Κρήτη, και η ενέργεια που θα παράγεται προφανώς θα

εξάγεται, αφού οι αντοχές του δικτύου της Κρήτης να απορροφούν ενέργεια από ΑΠΕ έχει ήδη εξαντληθεί.

Σε απάντηση αυτής της διαδικασίας, τις τελευταίες μέρες σε όλη την Κρήτη, σχήματα πολιτών και πολίτες υπογράφουν συμβολαιογραφικές εξουσιοδοτήσεις προς τους δικηγόρους, στους οποίους έχει αναθέσει το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Β-ΑΠΕ να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σ΄αυτά τα έργα και στη διαδικασία fast track που επιβάλλεται για πρώτη φορά.

Τα σημεία υπογραφών σε όλη την Κρήτη:

ΧΑΝΙΑ

Για την πόλη των Χανίων και τις γύρω περιοχές, επικοινωνούμε τηλεφωνικά από τις 8:30 π.μ. – 2:30 μ.μ. με το 2821055766, συμβολαιογραφείο της κυρίας Πρίνου Διονυσίας, για να δώσουμε τα στοιχεία μας, μέχρι και την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη (έχει ανοίξει κατάλογος υπογραφών). Στη συνέχεια (αμέσως μετά την Τρίτη) περνούμε από το γραφείο της, Μπονιάλη 11-19, Χανιά, για να υπογράψουμε κατόπιν συνεννόησης.

Για το Σέλινο και τα Παλαιά Ρούματα έχει προγραμματιστεί συλλογική υπογραφή του πληρεξουσίου, την Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη στο συμβολαιογραφείο στην Κάντανο. Όσοι και όσες επιθυμούν να υπογράψουν, μπορούν να προσέλθουν στο συμβολαιογραφείο στις 10 το πρωί, κρατώντας την αστυνομική  ταυτότητα και το Α.Φ.Μ. τους.

περισσότερες πληροφορίες Κωστής Πετράκης τηλ. 6946687606

ΡΕΘΥΜΝΟ

Από Πέμπτη 20/9 μέχρι και την Παρασκευή 21 / 9 / 2012 (ώρες 08:00 – 15:00)

Συμβολαιογράφοι στο Ρέθυμνο:

Κολοκοτρωνάκη Μαρία,  Ηγουμένου Γαβριήλ 103  (απέναντι από ΑΤΕ, 3ος  όροφος)  mria@otenet.gr Σιλιγάρδος Επιμενίδης,  Επ. Μαρούλη 34  (νότια παράλληλος της Λ. Κουντουριώτη)  ep_Siligardos@yahoo.gr

Συμβολαιογράφος στον Αγ. Βασίλειο: Αρχοντάκη Άλια,   Σπήλι Αγ, Βασιλείου,   alexarhontaki@otenet.gr

Κατ εξαίρεση την Δευτέρα θα μπορούν να υπογράψουν αυτοί που εκπροσωπούν συλλόγους ή άτομα από την ενδοχώρα.

Πληροφορίες  για  τον νομό Ρεθύμνου  στα τηλέφωνα:
6979552591, 6946284785,  6972018543
Ασπασία Σταυρουλάκη,   Αλέξανδρος Σημαντήρης,  Κατερίνα Κορρέ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9 ώρα 10-12 π.μ. στη συμβολαιογράφο Ειρήνη Χατζάκη, Θησέως 18 (πάρκινγκ Θησέως), Γ όροφο και ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9 ώρα 7-9 μμ.μ., καθώς και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9 ώρα 7-9 μμ. στη συμβολαιογράφο Έφη Κουντάκη, Έβανς 8 , 1ος όροφος (απέναντι από το Ειρηνοδικείο και πάνω από το κατάστημα με τα στρατιωτικά είδη).

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παρασκευή 21/9 από 9.00-15.00 στο γραφείο της συμβολαιογράφου Σοφίας Φετφατσίδη-Πόθου, Λασθένους 10, 1ος όροφος,  δίπλα από το σινεμά ΡΕΞ (δίπλα στο ιδιωτικό πάρκινγκ).
Για διευκόλυνση και για εξοικονόμηση χρόνου αναμονής, θα ήταν καλύτερο να γίνει συλλογή στοιχείων από πριν.
Αποστολή στοιχείων στο e-mail: j.vamvasakis@gmail.com ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο 6947126008 Βαμβασάκης Γιάννης

ΣΗΤΕΙΑ

Στη Σητεία το σημείο συλλογής υπογραφών είναι το γραφείο της συμβολαιογράφου Μαρίας Γιαννακάκη στην οδό Δασκαλογιάννη 1.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Στην Ιεράπετρα και τον Μακρύ Γιαλό στο γραφείο της συμβολαιογράφου Πόπης Ξανθάκη, Γιαννακού Γ. 24, 1ος όροφος, παραπλεύρως στο ΚΕΠ Ιεράπετρας. Παρασκευή 21/9 12:00-14:00 και 18:00-20:00. Η υπογραφή των πληρεξούσιων θα γίνει κατά ομάδες, οπότε θα υπάρχει χρόνος αναμονής!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

17 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

18 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

18 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

18 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

18 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

18 hours ago

This website uses cookies.