10.8 C
Chania
Friday, January 10, 2025

Μπούτσα: Μετριοπαθείς φωνές από τις ΗΠΑ μιλούν για προπαγάνδα του Κιέβου – Προσπαθούν να προκαλέσουν επέμβαση του ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Για προπαγανδιστικά στοιχεία του Κιέβου που οφείλουν να επαληθευτούν μιλά πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και δύο έγκριτοι δημοσιογράφοι.

Οι ουκρανικές αρχές πρέπει να παράσχουν επαληθεύσιμα ιατροδικαστικά δεδομένα για να στηρίξουν τις κατηγορίες τους κατά της Ρωσίας σχετικά με τις εξελίξεις στην πόλη Μπούτσα, έγραψε στο Twitter ο πρώην επιθεωρητής όπλων των Ηνωμένων Εθνών, Σκοτ Ρίτερ.

«Όποιος κάνει κρίσεις από μη επαληθευμένα βίντεο που προέρχονται από μια πλευρά γνωστή για άγριους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς, χωρίς να περιμένει οποιουδήποτε είδους επαλήθευση, μάλλον θα πρέπει να σταματήσει να αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος», επισήμανε, σχολιάζοντας τις αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ για αμάχους που φέρεται να σκοτώθηκαν από ρωσικά στρατεύματα.

«Η βασική ιατροδικαστική θα απαντούσε σε τρία βασικά ερωτήματα: την ώρα θανάτου, τον μηχανισμό του θανάτου και αν τα πτώματα έχουν μετακινηθεί. Ας δούμε αν οι Ουκρανοί παρέχουν επαληθεύσιμα ιατροδικαστικά δεδομένα για να στηρίξουν τις κατηγορίες τους και μετά ας κουνάμε το δάχτυλο. Μέχρι τότε, κυριολεκτικά, διαδίδεται παραπληροφόρηση», πρόσθεσε ο Ρίτερ.

«Σε μια εποχή που η δυτική κοινή γνώμη διαμορφώνεται από μια έντονη επιχείρηση πληροφοριακού πολέμου που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να φωτίσει τη Ρωσία με αρνητικό φως, θα πίστευε κανείς ότι οι αντικειμενικοί παρατηρητές θα περίμεναν τους ιατροδικαστές πριν αρχίσουν να ουρλιάζουν “ένοχοι”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.

Γκλεν Γκριβάλντ: Κανείς δεν έχει ανοσία στους χειρισμούς των κοινωνικών δικτύων

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Μπούτσα που δημοσιεύτηκαν από τις αρχές του Κιέβου είναι «χωρίς περιεχόμενο και αποδεικτικά στοιχεία», υποστηρίζει και ο Αμερικανός δημοσιογράφος και δικηγόρος Γκλεν Γκρίνβαλντ, ο οποίος βοήθησε τον Έντουαρντ Σνόουντεν να διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με παγκόσμια προγράμματα δημόσιας παρακολούθησης.

«Είναι πολύ ανησυχητικό να βλέπεις ανθρώπους που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα, να βλέπουν μερικά αποσπάσματα φωτογραφιών και βίντεο που δημοσιεύονται από μια από τις εμπόλεμες πλευρές, και μετά να υποτάσσονται στον συναισθηματισμό τους και να διακηρύττουν ότι είναι ώρα για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κανείς δεν έχει ανοσία στους χειρισμούς των κοινωνικών δικτύων», επισημαίνει ο Γκρίνβαλντ.

«Σε πλήρη αντίθεση με τους ειδικούς του Twitter που επιθυμούν να ξεκινήσουν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο απαιτώντας συναισθηματικά από τις ΗΠΑ να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία λόγω των φρικιαστικών αλλά χωρίς περιεχόμενο και αποδεικτικών στοιχείων φωτογραφιών και βίντεο που δημοσιεύτηκαν από Ουκρανούς αξιωματούχους, οι New York Times εκφράζουν σκεπτικισμό», προσθέτει ο δημοσιογράφος. Οι New York Times ανέφεραν στο άρθρο τους ότι «δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και άλλων αξιωματούχων».

«Αν τα τελευταία 20 χρόνια μας δίδαξαν κάτι, είναι ότι τα τερατώδη αποτελέσματα είναι αναπόφευκτα όταν η πολεμική προπαγάνδα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και όταν επιτρέπεται σε νεοσυντηρητικές φωνές να κυριαρχούν στις συζητήσεις για την εξωτερική πολιτική, χωρίς αν ακούγεται η αντίπαλη πλευρά» είπε ο Γκρίνβαλντ.

«Για να βάλουμε τα πράγματα σε κάποια οπτική γωνία, ο επίσημος αριθμός των νεκρών αμάχων μετά τις πρώτες 6-8 εβδομάδες της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ ήταν πάνω από 8.000 – λόγω της επιχείρησης “Σοκ και Δέος”. Ο αριθμός των νεκρών αμάχων στην Ουκρανία είναι λίγο πάνω από 1.000. Είναι βέβαια φρικτό, αλλά οι εκκλήσεις για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο απαιτούν νηφαλιότητα», τόνισε.

«Αν είχα μια πολιτική επιθυμία, θα ήταν όλοι οι πόλεμοι – ειδικά αυτοί που διεξάγονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους – να τυγχάνουν της ίδιας προσοχής των μέσων ενημέρωσης όπως γίνεται τώρα με την Ουκρανία, και τα θύματα του πολέμου να αντιμετωπίζονται με την ίδια ενσυναίσθηση. Ο κόσμος θα φαινόταν πολύ διαφορετικός», κατέληξε.

Προσπαθούν να προκαλέσουν επέμβαση του ΝΑΤΟ

Οι ουκρανικές αρχές πιέζουν για αμερικανική στρατιωτική επέμβαση δημοσιεύοντας βίντεο από την πόλη Μπούτσα, ενώ τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης το παρουσιάζουν ως επαληθευμένο γεγονός, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής, Μάικλ Τρέισι.

«Επί εβδομάδες, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο που παράγονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας και τα παρουσιάζουν ως επαληθευμένο γεγονός. Έχουν εγκαταλείψει όλα τα δημοσιογραφικά πρότυπα προκειμένου να στηρίξουν την προπαγάνδα μιας ξένης κυβέρνησης που ασκεί ανοιχτά πιέσεις για στρατιωτική δράση των ΗΠΑ», επισήμανε.

«Δεν υπάρχει τίποτα διακριτικό σε αυτή την τελευταία προσπάθεια να προκληθεί μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Τρέισι, σχολιάζοντας βίντεο, τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου, αποδεικνύουν τα εγκλήματα των ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα.

«Φαίνεται ότι εισερχόμαστε σε μια νέα φάση πίεσης για στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ. Ως συνήθως, υποκινούμενοι από συναισθηματικές εκρήξεις ως αντίδραση στην εσκεμμένα κατασκευασμένη πολεμική προπαγάνδα της ουκρανικής κυβέρνησης, την οποία δημοσιογράφοι και “ειδικοί” επαναλαμβάνουν ως επαληθευμένο γεγονός», τόνισε.

kosmodromio.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ