Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Μ. Ντουντουλάκης, υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά: «Απειλείται» το μέλλον του τουρισμού μας

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται  μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού ,η ΙΤΒ στο Βερολίνο. Σ’αυτή την έκθεση βρίσκονται πάνω από 10,000 περίπτερα από 180 χώρες του κόσμου , όπως και το κρητικό περίπτερο το όποιο κατάφερε να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και να αποσπάσει όλα τα βλέμματα πάνω του. Σύμφωνα με τα δείγματα που υπάρχουν έως τώρα , προμηνύεται μια πολύ καλή τουριστική χρονιά για όλη την Ελλάδα και ιδίως για τα Χανιά ,τον τόπο μας.

Παρόλα αυτά , τον τελευταίο καιρό δυο μείζοντα θέματα μας απασχολούν έντονα και καθιστούν δυσχερή την ανάπτυξη, την προβολή και την οικονομική ευημερία του τόπου.

Πρώτο θέμα είναι οι αλλαγές που προβλέπονται στo υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου  που αφορά την μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού (που συνεπάγεται την κατάργηση των γραφείων τουρισμού) καθώς και τις αλλαγές στο υφιστάμενο οργανωτικό σχήμα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Η παράταξη μας και εγώ πιστεύουμε στον εκσυγχρονισμό αυτών των υπηρεσιών και όχι στην κατάργηση τους αφού κατά αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται χιλιάδες επισκέπτες αλλά και επιχειρήσεις τουρισμού. Δεν γίνεται στον τόπο του «Ξένιου Δία» ο επισκέπτης να νιώθει αφιλόξενος !     Η λειτουργία των γραφείων τουρισμού πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις γεωγραφικές ,πολιτιστικές και αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» πάνω στο οποίο έχουμε δηλώσει ήδη την θέση μας τονίζοντας ότι θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία του τόπου μας.

Με βάση όλα τα παραπάνω και έχοντας αναφέρει αρχικά το μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα για την φετινή τουριστική χρόνια, μου φαίνεται αδιανόητο να επιχειρούνται κινήσεις που μόνο στασιμότητα και αρνητικές συνέπειες θα φέρουν.

ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι μυστικές διαπραγματεύσεις των μεγάλων

Της Άννας Μανουκάκη - Μεταξάκη Αυτές τις μέρες, τις επετειακές μέρες του ΟΧΙ των Ελλήνων…

14 mins ago

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στα Χανιά – Χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση | Φωτός

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 28η Οκτωβρίου στα Χανιά. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη…

54 mins ago

Τι γυρεύει ο Γερμανός Πρόεδρος στη μαρτυρική Κάντανο;

Άρθρο του Δρος Αριστομένη Ι. Συγγελάκη * Η επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας κ. Στάινμαγιερ…

1 hour ago

Ντ. Μπακογιάννη για την επίσκεψη Σταϊνμάιερ στην Κάντανο: “Γυρίζουμε σελίδα αλλά δεν ξεχνάμε”

Στο περιθώριο της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου η βουλεύτρια Χανίων της ΝΔ κ. Ντόρα…

1 hour ago

Αντιπολεμική δράση μελών του ΚΚΕ στην παρέλαση στα Χανιά | Φωτός

Και αντιπολεμική δράση εμπεριείχε η παρέλαση στα Χανιά. Προς την λήξη κι ενώ πραγματοποιούνταν η…

2 hours ago

Netflix: Αφαίρεσε πάνω από 25 ταινίες από την Παλαιστίνη- Αντιδράσεις από οργανώσεις

Το 2021 το Netflix ξεκίνησε τη συλλογή «Palestinian Stories» με στόχο να φέρει τις ιστορίες…

4 hours ago

This website uses cookies.