Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Νάνσυ Αγγελάκη: «Απραξία από την νέα Δημοτική Αρχή»

Αναποτελεσματικότητα και αδράνεια χρεώνει η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Σκουλάκη Νάνσυ Αγγελάκη στη δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της σχετικά με τη συμπλήρωση έξι μηνών από την ανάληψη καθηκόντων της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συμπληρώθηκαν ήδη έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής Χανίων. Χρονικό διάστημα το οποίο είναι αρκετό, για να αναδυθούν οι τεράστιες διαφορές ανάμεσα στη νυν και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων και εν γένει ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο μας.

Διάστημα που το χαρακτηρίζει η απραξία, η αναποτελεσματικότητα, η αδράνεια, η αδιαφορία αλλά και η απαξίωση ενός έργου τόσων χρόνων, το οποίο επιτελέσθηκε  παρά τις οποίες αδυναμίες που προέκυψαν, με την αρχή του “στησίματος” του “Καλλικράτη” και από την απουσία οικονομικών πόρων.

Σήμερα, έξι μήνες μετά, αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Βάμβουκα, αντιμετωπίζει  με προχειρότητα και ανευθυνότητα σημαντικά θέματα του τόπου μας, ερχόμενη σε ανακολουθία με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Θα αναφερθώ επιγραμματικά σε μερικά ζητήματα τα οποία δείχνουν του λόγου το αληθές:

Λίγο πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, τα Χανιά μας κάθε άλλο παρά προετοιμασμένα είναι για να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους.

– Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στις παραλίες μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

– Το οδικό δίκτυο κατεστραμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του και μάλιστα σε βασικές αρτηρίες, δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις προκαλώντας παράλληλα αρκετά προβλήματα στους οδηγούς.
- Τα έργα ανάπλασης και εκσυγχρονισμού των υποδομών στην παλιά πόλη των Χανίων, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της φυσιογνωμίας της περιοχής και στην διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό της πυροπροστασίας της, παραμένουν επίσης στάσιμα.

– Και τέλος, οι δεσμεύσεις για «ΑΜΕΣΟ σχεδιασμό  της προστασίας και ανάδειξης του υγροβιότοπου του Κλαδισού, της κατασκευής ποδηλατοδρόμου από τη Νέα Χώρα ως τους Αγίους Αποστόλους και της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου Αγίων Αποστόλων», έχουν πέσει στο… κενό.

Σαφώς και υπάρχουν ακόμη σωρεία θεμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αναφερθούν.

Καταλήγοντας  θα ήθελα να κάνω και μία σύντομη αναφορά στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η οποία έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά τις συνεδριάσεις του Σώματος αδυνατούν πολλές φορές να αναπτύξουν  τις απόψεις και προτάσεις τους, αφού διακόπτονται  από το Προεδρείο με συνεχείς σχολιασμούς και παρεμβάσεις.

Όμως οι συνεδριάσεις γι’ αυτό ακριβώς νομοθετήθηκαν. Για να γίνεται ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, στο πλαίσιο ενός σωστού σχεδιασμού έργων και ενεργειών για τον Δήμο μας και τους δημότες μας.

Αλλά ως φαίνεται, για όλα όσα προαναφέρθηκαν η νέα δημοτική αρχή, έχει άλλες αντιλήψεις. Όμως η κοινωνία μας, ακούει, βλέπει και κρίνει».

Νάνσυ (Ναυσικά) Αγγελάκη
Δημοτική Σύμβουλος Χανίων
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

8 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

8 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

8 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

8 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

8 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

9 hours ago

This website uses cookies.