Νέα διαμαρτυρία αύριο εναντίον του χαρατσιού της ΔΕΗ

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων και Μύθημνας, Κάινας, Παλαιών Ρουμάτων και Μεσκλών καλούμε τους αγρότες των περιοχών μας και όλου του νομού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Μάρτη 2012 στις 11 το πρωί στα Γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή Λίμνη Τσόντου στα Χανιά. Να απαιτήσουμε από τη διεύθυνση της ΔΕΗ να πληρώσουμε το κανονικό λογαριασμό χωρίς το χαράτσι. Να παραδώσουμε τις αποδείξεις πληρωμής μέσω τραπέζης, συνημμένες με την υπεύθυνη δήλωση ότι δεν πληρώσαμε το χαράτσι.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους αγρότες να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα στα Γραφεία της ΔΕΗ, απευθυνόμενοι στον Προϊστάμενο και στα μηχανήματα αυτόματης πληρωμής της ΔΕΗ και των τραπεζών (ATM), χωρίς να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι.

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που εκδόθηκε εχθές και  αφορά τη διακοπή ηλεκτροδότησης λέει ότι είναι αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή ρεύματος αν δεν πληρωθεί το χαράτσι.

Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό το σκέλος έπαιξε ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια και τη διακοπή ρεύματος και από τους συλλόγους μας που με τη δράση μας συσπειρώσαμε πλατιά λαϊκά στρώματα, κάναμε κινητοποιήσεις και επιστρέψαμε μαζικά εκατοντάδες  λογαριασμούς χωρίς να πληρωθεί το χαράτσι.

Κάτω από την πίεση αυτού του αγώνα ήδη Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία έχουν πάρει αποφάσεις προσωρινής διαταγής μη διακοπής του ρεύματος. Αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, με στόχο την κατάργηση του χαρατσιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, 1,5 εκατ. λογαριασμοί όχι μόνο δεν πληρώθηκαν αλλά έχει λήξει η προθεσμία εξόφλησης, ενώ εκκρεμούν 2,5 εκατ. λογαριασμοί που η προθεσμία εξόφλησης τρέχει και για τους οποίους δεν υπήρχαν μέχρι πριν 15 μέρες κάποια στοιχεία.

Να οργανωθούμε σε κάθε χωριό

Να μην επιτρέψουμε στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε σπίτι αγρότη.

Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει

Να τα πάρουν από την πλουτοκρατία

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

1 hour ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

3 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

3 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

3 hours ago

Στον απόηχο των εξαγγελιών του κ. πρωθυπουργού

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες... έτσι λέει ο μύθος…

3 hours ago

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Γιώργη Ψυχουντάκη

Το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν την Κυριακή, 13…

3 hours ago

This website uses cookies.