Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Παρασκευή 18.30 στην Πλατεία Αγοράς, νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό

Μετά και τη χθεσινή άρνηση του συμβουλίου πρωτοδικών να ικανοποιήσει το δικαίωμα του Ν. Ρωμανού να παρακολουθήσει τις σπουδές του, νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό και τους υπόλοιπους απεργούς πείνας διοργανώνεται αύριο Παρασκευή στις 18:30 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Για 4η ημέρα συνεχίζεται η καταληψη στο ΕΒΕΧ.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

«Μετά την άρνηση του συμβουλίου πρωτοδικών να λάβει απόφαση για το θέμα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, η άσχημη εκδοχή αρχίζει να μοιάζει πραγματικότητα. Ο Νίκος Ρωμανός διανύει την 25 ημέρα απεργίας πείνας με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει καθημερινώς για το αυτονόητο και νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να σπουδάσει.

Η κυβέρνηση και το κράτος εξωθούν την κατάσταση στα άκρα, απειλώντας τη ζωή του Ρωμανού και μέσω αυτού την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρης της κοινωνίας.  Η διατήρηση της εξουσίας και του πλούτου τους ξεκινάει από την παραδειγματική θανατική ποινή ενός 21χρονου και φτάνει στον εκφοβισμό και την καταστολή όλων μας.

Για το λόγο αυτό, ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να νικήσει. Γιατί η νίκη του είναι η νίκη της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, του αγώνα, της ελπίδας όλων μας

 Όλοι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 5/12/2014 στην πλατεία αγοράς στις 18.30

Καλούμε τα σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις, φορείς, πολίτες της πόλης να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι συμμετέχοντας στις μαζικές δράσεις αλληλεγγύης»

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: 16χρονη τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της σε μπαρ

Στην καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 28χρονο μέσα σε τουαλέτα μπαρ στα Μάλια, προχώρησε…

2 hours ago

Το ΓΕΛ Σούδας μεταξύ των 10 ομάδων φιναλίστ του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve

Tις 10 επικρατέστερες ομάδες του μαθητικού διαγωνισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/). Ο…

2 hours ago

Σημαντικές επιτυχία για μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων θέλει να συγχαρεί όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας…

2 hours ago

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο»

Στην αυριανή συνεδρίαση της Oλομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας αναμένεται να εγκριθεί η μεθοδολογία εσόδου…

2 hours ago

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτής Λ. Καρχιμάκη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη

Ουποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Καρχιμάκης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στο πλαίσιο της…

3 hours ago

Ν. Ανδρουλάκης από τη Ραμνή Αποκορώνου: Θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετείχε σε εκδήλωση τιμής και μνήμης των ηρώων και πεσόντων κατά την…

3 hours ago

This website uses cookies.