Νέα σύσκεψη με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ για την μεταφορά των μαθητών

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί  στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Αθανάσιου Καρούντζου προκειμένου να εφαρμοσθούν τα συμφωνηθέντα στις συναντήσεις που προηγήθηκαν στα Χανιά με τις Διοικήσεις των ΚΤΕΛ σε ότι αφορά το θέμα  της μεταφοράς των μαθητών. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης  και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νικόλαος Σχοιναράκης, Αντιδήμαρχοι νομών Ηρακλείου και Λασιθίου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Καρούντζος αμέσως μετά την συνάντηση σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους άνέφερε:
«Πριν από 10 ημέρες περίπου, μαζί με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης τον κ. Κουράκη είχαμε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις δύο Διοικήσεις των ΚΤΕΛ στα Χανιά. Σήμερα εφαρμόζουμε αυτό που τότε είχαμε πει. Την πλήρη καταγραφή ανά Δήμο των προβλημάτων που υπάρχουν για την μεταφορά των μαθητών και σε ποιο βαθμό έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις μεταξύ των ΚΤΕΛ και του αντίστοιχου Δήμου».
Ο κ. Καρούντζος εξέφρασε την πεποίθηση ότι  η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, έτσι ώστε στη συνέχεια  να κληθούν τα δύο ΚΤΕΛ, Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, και να  αναδειχθούν  τα προβλήματα τα οποία θα έχουν  καταγραφεί.
«Διότι πάρα πολλές φορές», όπως επεσήμανε ο κ. Καρούντζος,  «θίγονται προβλήματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτή λοιπόν η διαδικασία καταγραφής θα διευκολύνει σε ένα διάλογο με τα ΚΤΕΛ ο οποίος είναι ήδη ανοιχτός και πιστεύω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Διότι δεν μπορούμε να περιμένουμε παρόλη την δίμηνη παράταση η οποία έχει δοθεί. Υπάρχουν διαδικασίες αποφάσεων , Ελεγκτικού Συνεδρίου και όλα αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.  Θα πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι στα προβλήματα που προκύπτουν, ώστε να κάνουμε αντίστοιχες προτάσεις ή επέκτασης, ή μείωσης, ή αύξησης του οικονομικού αντικειμένου προς το υπουργείο Εσωτερικών. Έχουμε  εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών να καταγράψουμε τα πραγματικά προβλήματα έτσι ώστε να είμαστε  συγκεκριμένοι στο τι ακριβώς ζητάμε».
Είμαστε  διατεθειμένοι  και προσπαθήσουμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω προς αυτήν την κατεύθυνση και να είναι μια συμφωνία.
Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης διευκρίνισε ότι θα ζητηθεί αύξηση του ποσού κυρίως  για διαδρομές οι οποίες αποδεδειγμένα μέσα από την διαδικασία που γίνεται τώρα θα είναι προβληματικές προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Για διαδρομές για τις οποίες δεν διαφαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα ιδιαίτερα εξέφρασε την άποψη  ότι θα υπάρξει συμφωνία. Το σημαντικό όπως τόνισε είναι, να υπάρξει μια συμφωνία τέτοια που να εφησυχάσει  το κάθε νοικοκυριό και να γνωρίζει ότι το παιδί του θα μεταφέρεται σωστά και με ασφάλεια.
«Τα ΚΤΕΛ διαφαίνεται και από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν στα Χανιά, ότι είναι διατεθειμένα να συμφωνήσουν. Όμως σε έναν διάλογο και σε μια διαπραγμάτευση με τον οιονδήποτε θα πρέπει να κατατίθενται στοιχεία. Αυτό ολοκληρώνουμε τώρα. Θα είμαστε συγκεκριμένοι. Ή να αντικρούσουμε σε ορισμένα θέματα που αναφέρονται τα ΚΤΕΛ, και τον λόγο για τον οποίο τα αντικρούουμε, αλλά σε ζητήματα που όντως έχουν δίκιο, αυτά  θα πρέπει να τα στηρίξουμε προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών» κατέληξε ο κ. Καρούντζος και ευχαρίστησε τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους  και υπηρεσιακούς παράγοντες που ήταν παρόντες στην σημερινή συνάντηση και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη ως Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

(Βασισμένο στο βιβλίο: ΦΥΛΑΧΤΟ του Ρομπέρτο Μπολάνιο Copyright© 1999, The Heirs of Roberto Bolaňo All…

52 seconds ago

Μαχητική κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης για τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή – Νέα κινητοποίηση την Τρίτη ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Το ανελέητο σφυροκόπημα από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που σπέρνει τον όλεθρο στους λαούς της…

8 mins ago

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στα Χανιά για τον Μοχάμεντ Καμράν: Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι

Η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων καταγγέλλει τον βασανισμό και τη δολοφονία του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ…

14 mins ago

Χανιά: Σύσκεψη την Παρασκευή με αφορμή την απόλυση εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση

Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοφανείς απολύσεις εκπαιδευτικών, επικαλούμενη συνδικαλιστική δράση. Τρεις εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά,…

17 mins ago

Η Μπακογιάννη είπε στον Πολάκη: «Τέτοιο χάλι δεν έχει ξανασυμβεί» – «Τον αντρειωμένο μην τον φοβάσαι, θα βρει την άκρη», είπε ο Πολάκης

Χαλαρό διάλογο για την εσωκομματική «θύελλα» του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το πρωί της Τετάρτης στην Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Παύλος Πολάκης.…

27 mins ago

Ατελείωτη ταλαιπωρία λόγω των έργων στην οδό Κυδωνίας | Φωτός

Η ταλαιπωρία των Χανιωτών τις τελευταίες ημέρες είναι τεράστια λόγω εργασιών τόσο στην οδό Κυδωνίας…

2 hours ago

This website uses cookies.