Νέες κινητοποιήσεις χθες στα Χανιά ενάντια στα οικονομικά μέτρα

Με απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Δημοτικής και πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων συνεχίστηκαν σήμερα οι κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα.
Αν και σήμερα η συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις ήταν υποτονική, οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους Χανιώτες σε κορύφωση των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς αύριο Κυριακή το απόγευμα στις 18.00.
Σε κοινή ανακοίνωση τους το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζουν ότι:

«Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και περαιτέρω περιορισμό των δημοσίων δαπανών, εντείνει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε απελπισία. Η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν μετατρέπει τους εργαζομένους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, που έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια,  αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις,  πληρώνουν  χαράτσια, καλούνται τώρα να πληρώσουν και φόρο «αίματος».
Την ίδια στιγμή η Δημόσια Παιδεία, η Δημόσια Υγεία, το κοινωνικό κράτος υποχρηματοδοτούνται και υπολειτουργούν, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά ιδιωτικοποιούνται και η κοινωνία οδηγείται στο περιθώριο.
Οι εργαζόμενοι απαιτούμε αλλαγή πολιτικής:
-Απαιτούμε μία πολιτική που θα οδηγήσει σε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολογία του μεγάλου πλούτου, την ενίσχυση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και των Δημόσιων Υπηρεσιών, την ενίσχυση των εισοδημάτων μας και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
-Αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, υποθηκεύει το μέλλον της χώρας, υπονομεύει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά.».

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Νωρίτερα σήμερα το πρωί μέλη της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων και κάλεσαν τους εργαζομένους σε νέα συγκέντρωση αύριο Κυριακή στις 18.00 το απόγευμα.
Σε ανακοίνωση της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι:
«Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες, Συντρίβουν τη ζωή μας!
Μην κάνεις πίσω. Μην τρομάζεις. Εσύ έχεις τη δύναμη!
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να τα αρπάξουν όλα.
Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ δυναμώνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, προκαλούν, απειλούν και εκβιάζουν.
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε. Όλοι στον αγώνα.
-Όχι στο νέο μνημόνιο.
-Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
-Όχι άλλα βάρη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.
-Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και δώρα.
-Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
-Έξω η τρόικα από τη χώρα μας! Ανατροπή αυτών που την έφεραν με δική τους επιλογή!
-Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων, τους ανησυχεί. Τους βάζει εμπόδια στη διαχείριση της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων, των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών. Οι αγώνες που έχουμε κάνει δεν πάνε χαμένοι. Πιέζουν, δυσκολεύουν, καθυστερούν  μέτρα. Οι κινητοποιήσεις του λαού, ανέτρεψαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μπορούν να ανατρέψουν κάθε κυβέρνηση της πλουτοκρατίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε εγρήγορση και αγώνα. Καμιά αναμονή και καθυστέρηση στην απάντηση που πρέπει να δοθεί. Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στις τύχες των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χώρο εκπαίδευσης. Η επίθεση που επιχειρούν να εξαπολύσουν να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς τους. Οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου δείχνουν το δρόμο του αγώνα. Δρόμος δύσκολος και με θυσίες, που είναι όμως ελάχιστες μπροστά στο σφαγιασμό που μας ετοιμάζουν, Τρόικα-κυβέρνηση-Βιομήχανοι.
Το σύνθημα “εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά” να δονήσει κάθε τόπο δουλειάς. Είναι το όπλο του εργάτη, δίνει δύναμη στη σύγκρουση με τον πιο σκληρό αντίπαλο.».

neatv.gr-Β.Κ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

9 hours ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

9 hours ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

11 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

13 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

13 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

13 hours ago

This website uses cookies.