ΕΛΛΑΔΑ

Νέο φάουλ του προέδρου της Κροατίας: «Τους μοίρασαν σε φυλακές για να τους βιάσουν»

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς σχετικά με τους 101 Κροάτες χούλιγκανς που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια από την οποία επήλθε η δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ο Κροάτης πρόεδρος υποστήριξε πώς οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και ότι αυτή η στάση δεν έχει δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο, τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν τηρείται ο νόμος. Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα», τόνισε ο Μιλάνοβιτς.

«Μπορώ να αναφέρω τους λόγους, γιατί έγινε και γιατί συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τι θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα από την UEFA και γιατί είναι σημαντικό γι’ αυτούς να μεταφέρουν την ευθύνη στους 100 Κροάτες. Πόσοι Έλληνες έχουν συλληφθεί;», συνέχισε ο Μιλάνοβιτς.

«Έχεις πέντε μέρες να βρεις τα παράσιτα από ένα γκρουπ ανθρώπων, και τους προφυλακίζεις όλους, τους σκορπάς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να χτυπηθούν και να βιαστούν. Τέλεια, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο Κροάτης πρόεδρος.

«Δεν μπορείς να κρατάς φυλακισμένους 100 ανθρώπους για πέντε μέρες. Αυτές οι πέντε μέρες δίνουν τη δυνατότητα να βρεις τι έγινε και εξάλλου είναι άνθρωποι και οι πολίτες μας έχουν ανθρώπινα δικαιώματα Όμως οι Κροάτες οπαδοί αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα στην Ελλάδα. Δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, καλύτερα να μην την έχουμε», συμπλήρωσε.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

15 seconds ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

4 mins ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

5 mins ago

Καθημερινότητα οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με τα περιστατικά να καταγράφονται το…

7 mins ago

Τουρισμός: Φρενάρουν οι αφίξεις για το 2025

Στο 2025 έχουν στρέψει ήδη το ενδιαφέρον τους αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια αλλά και γενικότερα η…

10 mins ago

Άρθρο Δ. Τεμπονέρα για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ: Η εκλογή από τη βάση και η ρευστοποίηση των κομμάτων

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές Πρόεδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η…

4 hours ago

This website uses cookies.