Νίκη Δασκάλων-Καθηγητών-Γονέων –Μαθητών

Περίτρανη νίκη για την αποτροπή των συγχωνεύσεων- καταργήσεων σχολικών μονάδων και για τη συνέχιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών, αποτελεί η ομόφωνη απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό συμβούλιο Χανίων την Τετάρτη 15/2 στη 1μμ.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα στον αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος για την αποτροπή της διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, της κατάργησης οργανικών θέσεων(βλ. απολύσεις) και του στοιβάγματος 30 και πλέον μαθητών ανά τμήμα, όπως υπαγορεύεται από τις πολιτικές  της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Είχαν προηγηθεί διαδοχικά:

η άρνηση συζήτησης του θέματος την προηγούμενη Τετάρτη 8/2 από την πλειοψηφούσα δημοτική αρχή, ως ανύπαρκτο

η μαζική σύσκεψη ΕΛΜΕ – Ένωσης γονέων και συλλόγων γονέων την Παρασκευή 10/2, όπου συναποφασίστηκε το κείμενο που καταθέσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο.

Η συλλογή εκατοντάδων υπογραφών για το κείμενο από γονείς και καθηγητές

Η απόφαση της Γενικής συνέλευσης του συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών για το ίδιο θέμα

Το κάλεσμα με ανοιχτό γράμμα προς τους γονείς για την Τετάρτη 15/2 στις 6.00μμ που ήταν προγραμματισμένο και ανακοινωμένο Δημ. Συμβούλιο

Η ακύρωση του προγραμματισμένου για τις 6.00μμ Δημοτικού Συμβουλίου, με έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο που καλέστηκε για τη 1μμ, ώστε να αποφύγουν την κινητοποίηση, καθώς είναι ώρα που οι εργαζόμενοι (όσοι εργάζονται ακόμα), είναι στη δουλειά τους.

Λογάριασαν όμως χωρίς τους μαθητές, οι οποίοι αμέσως μετά την ψήφιση του επαίσχυντου μνημονίου και των βάρβαρων μέτρων που το συνοδεύουν, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις και καθημερινές πορείες. Απέναντι στους μαθητές, τους γονείς και εκπαιδευτικούς που είχαν μαζευτεί έξω από το Δημαρχείο παρέταξαν τα ΜΑΤ και κλείδωσαν την εξωτερική πόρτα του Δημαρχείου! Μετά από την αποφασιστική στάση και την ξεκάθαρη άποψη που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δασκάλων, των καθηγητών και των γονέων προς στο Δημοτικό συμβούλιο ότι εκτός από παράνομο είναι και απαράδεκτο να συνεδριάζει με κλειδωμένο το Δημαρχείο και τα ΜΑΤ απέξω, επιβλήθηκε το αυτονόητο. Άνοιξε η πόρτα του Δημαρχείου, απομακρύνθηκαν τα ΜΑΤ και μπήκαν μέσα οι μαθητές μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Μετά από ολιγόωρη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα τα 3 σημεία που περιείχε το ψήφισμά μας με την προσθήκη της υποχρέωσης παροχής από το Δήμο ενός γεύματος σε όλα τα σχολεία. Συγκεκριμένα ομόφωνα αποφασίστηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων:

  1. 1. είναι κάθετα αντίθετο στις συγχωνεύσεις και δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε συγχώνευση-κλείσιμο σχολείου στο Δήμο, ενώ θα προβεί και στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση έναρξη των εργασιών για τις σχολικές μονάδες που έχουν δρομολογηθεί και εκκρεμούν.
  2. 2. απαιτεί τη συνέχιση της Δημόσιας και Δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών στις σχολικές μονάδες από την Πολιτεία και επιφυλάσσεται για άμεσες & δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν υπάρξει θετική αντιμετώπιση του κράτους στα αυτονόητα
  3. 3. δεσμεύεται ότι θα υποβάλει πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης για το κλείσιμο όλων των σχολείων της Κρήτης από την 1η Μαρτίου 2012, εφόσον έως τότε δεν υπάρξει θετική αντιμετώπιση του θέματος από την Πολιτεία για την εξεύρεση οριστικής λύσης
  4. 4. δεσμεύεται να εξετάσει τον τρόπο δωρεάν παροχής ενός ελαφρού γεύματος στο σχολείο για κάθε μαθητή

Τέλος αποφασίστηκε η υιοθέτηση ενός ψηφίσματος στο πνεύμα αυτού που κατατέθηκε από τους φορείς. Σε καμιά περίπτωση δεν εφησυχάζουμε, βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα παραπάνω ζητήματα στο τέλος του Φλεβάρη.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι συσπειρωμένοι όλοι μαζί Δάσκαλοι- Καθηγητές – Γονείς και μαθητές, γύρω από το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της παροχής Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά, μπορούμε να κερδίζουμε.

Το ίδιο αποδείχτηκε και το απεργιακό τριήμερο που, με αποκορύφωμα την Κυριακή, εκατομμύρια εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας κήρυξαν έκπτωτη στην συνείδηση του 99% της κοινωνίας, τους 199, την κυβέρνηση, την τρόικα και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Ας συνεχίσουμε με την ίδια ένταση μέχρι την οριστική ανατροπή τους.

ΕΛΜΕ Χανίων                                         Γ. Τσαμαντάκης / Πρόεδρος

Συλ. Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χανίων    Φ. Ποντικάκης/ Πρόεδρος

Ένωση  Γονέων δήμου Χανίων                 Α. Κωστοπούλου/ Πρόεδρος

Συλ. Γονέων & κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Χανίων  Σ. Χιωτάκης/  Πρόεδρος

Συλ. Γονέων & κηδεμόνων 4ου Λυκείου Χανίων   Ν. Παπαδάκη/ Πρόεδρος

Συλ. Γονέων & κηδεμόνων Λυκείου Σούδας      Δ. Αρτζουχαλτζή/ Πρόεδρος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ στις ΗΠΑ: «Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν» – Οι μυστικές υπηρεσίες πιέζουν Μπάιντεν για «άκυρο» στον Ζελένσκι

Μετά την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους…

6 hours ago

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που…

7 hours ago

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που…

7 hours ago

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων…

7 hours ago

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων…

7 hours ago

Κρήτη: Άγνωστοι πυροβόλησαν παγώνι στην Κνωσό

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ που κλήθηκαν…

7 hours ago

This website uses cookies.