ΕΛΛΑΔΑ

Νίκη Κεραμέως: Πώς βγήκε ο μέσος όρος των 17 μαθητών ανά τάξη

Η υπουργός Παιδείας απαντά για τη δήλωσή της αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

«Έγινε μεγάλη συζήτηση για το 17 που έδωσα στη δημοσιότητα. Πώς βγήκε το 17; Βγήκε αφαιρώντας τα ειδικά σχολεία. Κατά τα λοιπά, προφανώς αυτό περιλαμβάνει και την Περιφέρεια. Πλην όμως αν δει κανείς τα αστικά κέντρα εκεί ο μέσος όρος είναι από 18 μέχρι 22 ανάλογα τη σχολική βαθμίδα». Αυτό σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφορικά με τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή της για μέσο όρο 17 μαθητών ανά σχολική τάξη στα σχολεία της χώρας.

Όπως είπε η υπουργός, υπήρξε ομόφωνη εισήγηση των ειδικών, για όλο το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύσουν στα σχολεία, από τις μάσκες μέχρι όλα τα υπόλοιπα μέτρα. «Η εισήγηση της επιτροπής είναι η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα. Πολλές χώρες πάνε σε άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, διότι τα σχολεία πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα και τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς, με τους συμμαθητές του και με όλες τις δραστηριότητες που έκανε στην καθημερινότητα τους».

Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε πως «αναγνωρίζεται από όλους η ιδιαιτερότητα της περιόδου και πάντοτε με γνώμονα την δημόσια υγεία, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η παροχή του εκπαιδευτικού έργου».Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση δεν έδρασε έγκαιρα για να βρει επιπλέον αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα, η κα Κεραμέως είπε ότι «επί κυβερνήσεως του, ο ΣΥΡΙΖΑ έψαξε αίθουσες μόνο για μια τάξη και κατάφερε να βρει μόνο σε μερικές δεκάδες από τους Δήμους τα χώρας, δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας προέτρεψε τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, καθώς «πέραν των άλλων αποτρέπει τον συγχρωτισμό των παιδιών με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

alfavita.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.…

3 hours ago

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά και ο κάμπος τους, με δεκάδες…

3 hours ago

Νοσοκομεία: Νέες επιβαρύνσεις για ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς – Οι παγίδες στις δημόσιες δομές

Nέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους Έλληνες ασθενείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι…

3 hours ago

Το Διεθνές Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Νικαράγουας για κυρώσεις κατά της Γερμανίας επειδή στέλνει όπλα στο Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτερο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, απέρριψε σήμερα το αίτημα που είχε…

3 hours ago

Κορωνοϊός: Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Η εταιρεία AstraZeneca παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιό της για…

3 hours ago

«Θύελλα» με Βαρτζόπουλο: Αποπομπή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάλυψη με… αστερίσκους από την κυβέρνηση

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες (στις οποίες έδωσε… βιολογικό τόνο). Σύσσωμη η…

3 hours ago

This website uses cookies.