ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Πλακιάς και Μαρία Καρυστιάνου συμφώνησαν ότι δεν έχουν μένος ο ένας για τον άλλο, αλλά…

H Μαρία Καρυστιανού και ο Νικόλαος Πλακιάς, μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με αφορμή την αντιπαράθεση τους σχετικά με την συναυλία που οργανώνεται στο Καλλιμάρμαρο για την τραγωδία των Τεμπών.

Δεν έγινε διάλογος μεταξύ τους καθώς μίλησαν εναλλάξ.

Στην αρχική τοποθέτηση της, η Μαρία Καρυστιανού, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για προσωπική αντιπαράθεση με τον Νίκο Πλακιά, προς τον οποίο απέστειλε όπως είπε προσωπικό εξώδικο, αναφέροντας πως: «Ο κ. Πλακιάς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία μου στο Ευρωκοινοβούλιο. Απο εκεί και πέρα τι να λέμε; Επικοινώνησε με τον ευρωβουλευτή τον κ. Αρβανίτη για να μην μιλήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τι φοβήθηκε μην βγάλω δίσκο στους ευρωβουλευτές;».

«Ο καθένας δίνει τον αγώνα του με την καθαρότητα που τον διακρίνει. Απέναντι σε αυτό που κάνω εγώ για το παιδί μου, δεν θα αφήσω κανένα εμπόδιο να μπει στον δρόμο μου, ακόμη και αν είναι από συγγενή θυμάτων», είπε η κ. Καρυστιανού, ενώ ερωτηθείσα για τα οικονομικά του συλλόγου, που θα ενισχυθούν σημαντικά από τα έσοδα της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο, απάντησε ότι «στον σύλλογο έχουμε κάποια χρήματα από τις εγγραφές μελών, ίσως έχουν γίνει και δωρέες, δεν τα παρακολουθώ στενά αυτά, υπάρχουν λογιστές όπως σε κάθε σωματείο».

Στην συνέχεια μίλησε ο Νίκος Πλακιάς λέγοντας μεταξύ άλλων: «Να βγει ο κ. Αρβανίτης στο τηλέφωνο και να πει αν με γνωρίζει, αν ξέρει ποιος είμαι και αν τον πήρα ποτέ τηλέφωνο. Μια φορά μίλησα μαζί του σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και ποτέ άλλοτε. Πλακιάς είναι και ο αδελφός μου, να μας ξεκαθαρίσει η κ. Καρυστιανού αν και ποιος πήρε».

Σε ότι αφορά την διένεξη με την Μαρία Καρυστιανού, με φόντο την συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Νίκος Πλακιάς είπε: «Δεν έχω κανένα μένος προσωπικό με κανέναν, ιδίως συγγενή θυμάτων, ιδίως μάνα που έχασε το παιδί της. Εγώ μια ανάρτηση έκανα για το από πότε, από ποιους και με ποιους όρους έχει κανονιστεί αυτή η συναυλία. Θα πρέπει αυτή να γίνει με τα ονόματα των συγγενών που οργανώνουν την συναυλία και όχι στο όνομα όλων. Να πάνε τα χρήματα όπου θέλουν, δεν με αφορά. Εγώ θέλω στο όνομα των Τεμπών, στον αριθμό 57, στο έγκλημα αυτό ειναι μέσα τα παιδιά μου, ότι γίνεται να γίνεται με ονόματα: η κ. Καρυστιανού, ο κ. τάδε, γίνεται αυτό για τα παιδιά μας και ζητάμε μια οικονομική ενίσχυση».

«Δεν πιστεύω ότι θα πάνε αλλού τα χρήματα, δεν θα πω εγώ ποτέ ότι η Μαρία, ο Παύλος, ο Νίκος θα βάλουν χρήματα στην τσέπη τους απο αυτά. Εγώ θέλω η συναυλία να μην γίνεται με αναφορά στα παιδιά μου. Έστειλα εξώδικο σε Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΟΕ και στον σύλλογο θυμάτων που είναι πρόεδρος η Μαρία Καρυστιανού, στους τρεις άμεσους διοργανωτές της συναυλίας: να ενημερωθεί ο κόσμος ότι δεν εκφράζει όλες τις οικογένεις των θυμάτων, αλλά ποιες συγκεκριμένες οικογένειες αφορά», είπε ο Νίκος Πλακιάς.

Αναφερόμενος στην Μαρία Καρυστιανού είπε: «Μας έχουν μπλοκάρει από την σελίδα του Συλλόγου (στα social media), προσωπικά η κ. Καρυστιανού με έχει αποκλείσει από τα social της εδώ και 5 μήνες. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη, ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει».

«Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, δεν είμαι εγώ εχθρός του κ Πλακιά και ούτε ο κ. Πλακιάς είναι εχθρός μου»

Ο Γιώργος Λιάγκας έδωσε στην συνέχεια τον λόγο και πάλι στην Μαρία Καρυστιανού, που είπε ότι «η ιστοσελίδα ειναι ελεύθερη σε όλους. Συνεχίζει ο σύλλογος και παραμένει ανοιχτός σε όλους. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, δεν είμαι εγώ εχθρός του κ Πλακιά και ούτε ο κ. Πλακιάς είναι εχθρός μου. Αλλού είναι οι εχθροί».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε από την εκπομπή ότι ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, σε επικοινωνία τους, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε μίλησε με κανέναν από τους αδελφούς Πλακιά, με την Μαρία Καρυστιανού να λέει εν συνεχεία ότι «από το γραφείο του κ. Αρβανίτη μου δόθηκε αυτή η πληροφορία, δεν μίλησα προσωπικά με τον κ. Αρβανίτη».

Σχετικά με την αξιοποίηση των εσόδων του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών από την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, η κ. Καρυστιανού είπε «μία έρευνα που θέλουμε να κάνουμε εμείς, στοιχίζει εξαψήφιο νούμερο, οπότε καταλαβαίνετε… Τα δικαστικά ειναι από αυτό το νούμερο και πάνω..».

«Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, αυτό που συμβαίνει έχει στενοχωρήσει περισσότερο από όλους εμάς τους ίδιους», συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Πλακιάς είπε «Να ξεκαθαριστεί το θέμα με τον κ. Αρβανίτη. Τι να απαντήσω; Να ζητήσει συγγνώμη, να ακούσει ο κόσμος και μετά να συζητήσουμε και να πούμε ότι θέλει. Μόλις κλείσω το τηλέφωνο θα μου κάνουν επίθεση από παντού ότι θέλω να εμποδίσω την Δικαιοσύνη, ότι είμαι με τον Μητσοτάκη, το ένα, το άλλο. Εμείς συμφωνούμε να γίνει η συναυλία και η οικογένεια του αδελφού μου και η δική μου. Αν μπορούμε να πάμε και οι 42 οικογένειες εκεί, να μας δουν όλοι ότι είμαστε μαζί. Θα πρέπει να πληρωθούν όλοι όσοι εργαστούν για την συναυλία και τα έσοδα να είναι μόνο όσα απαιτούνται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα έξοδα μόνο. Και μετά να κάνει όσες συναυλίες θέλει. Να μπει ένα αντίτιμο στο εισιτήριο ίσο με τα έξοδα, αν χρειαστεί να καλύψουν και οι οικογένειες χρήματα για το κόστος».

«Όμως, πώς μπορώ να πάω να καθίσω δίπλα σε έναν άνθρωπο που λέει τέτοια ψέματα, ότι προσπάθησα να εμποδίσω την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο;», κατέληξε ο κ. Πλακιάς.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ευρωβαρόμετρο: Στις χειρότερες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα – Εφιάλτης η ακρίβεια, απαισιοδοξία για το μέλλον

Αν η κυβέρνηση προσπαθεί να ερμηνεύσει ακόμα το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου, το Ευρωβαρόμετρο δίνει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Σύμφωνα,…

1 hour ago

Κλιμάκωση της γαλάζιας πίεσης: Ο Βλάχος καλεί τον Χατζηδάκη στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια

Αυξάνεται διαρκώς η πίεση μελών της Κ.Ο. της ΝΔ προς την κυβέρνηση, με τους βουλευτές να ανακινούν…

1 hour ago

Δημοσκόπηση Interview: Απόλυτη ισοπαλία Ανδρουλάκη και Δούκα – Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί ο Κασσελάκης

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το politic.gr περιγράφει ένα ντέρμπι μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη…

1 hour ago

Η Αθήνα «σύρεται» από το άρμα του πολέμου: Η Σούδα στρατηγική βάση σε ενδεχόμενο πόλεμο Ιράν – Ισραήλ

Η στενή στρατηγική σχέση που έχει οικοδομήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ  τοποθετούν εκ των πραγμάτων…

2 hours ago

Στη Βουλή από το ΚΚΕ: Η πυρκαγιά στον Πλατανιά φανερώνει τις τραγικές ελλείψεις στην αντιπυρική προστασία

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα…

3 hours ago

Η Κρήτη ανοίγει τον δρόμο για το χειμερινό τουρισμό

Η Κρήτη, ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας, βάζει για ακόμη μια φορά «πλάτη» στην ανάπτυξη…

3 hours ago

This website uses cookies.