ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Φίλης για Στ. Κασσελάκη: “Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015”

Σήμερα ξυπνήσαμε με ακόμα ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να τρεντάρει στο Twitter. Όλο και κάτι λέει αυτό. Πρόκειται για τον Νίκο Φίλη, πρώην υπουργό και τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρώτα ως καλεσμένος της Νατάσας Γιάμαλη στο Contra και έπειτα στο κανάλι του ΣΚΑΪ και τον Δημήτρη Οικονόμου.

Στη χθεσινή εκπομπή του Contra ο Νίκος Φίλης τόνισε πως στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει με την Έφη Αχτσιόγλου«Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν την μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη ΝΔ. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015 που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Πως μπορεί να επικαλείται με αξιοπιστία στον απλό πολίτη και να του λέει ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Contra και τη Νατάσα Γιάμαλη.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «όσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και απειλές ότι θα μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Διάβασα ότι πρέπει να υπάρξει αποπαρασίτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι φράση του Γκέμπελς», ενώ πρόσθεσε: «Οι συγκεκριμένοι όπως μιλάνε είναι υποκοσμιακού χαρακτήρα και θα περίμενα να υπάρχει καταδίκη από τον Κασσελάκη γιατί αυτοί δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί. Αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν ένα κόμμα το οποίο είναι σε βαθιά κρίση».

Επέμεινε πως είναι υποχρέωση του Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για όλα όσα λέγονται για τον ίδιο και την απομάκρυνσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το κλίμα επιδεινώνεται και από διάφορα δήθεν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σαν αυτό που λέει ότι ζήτησαν από τον Τσίπρα να φύγει η Αχτσιόγλου, το διαβόητο SMS και δεν διαψεύδονται αμέσως από τον ίδιο τον Τσίπρα προσωπικά. Τον εμπλέκουν αυτοί οι αλητήριοι ενώ ο Αλέξης είναι απέξω. Εδώ έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να τα διαψεύσει δημόσια», τόνισε και ζήτησε «Να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ονόματος του Τσίπρα από τον Κασσελάκη».

Ενώ για τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη και τις πολιτικές του θέσεις είπε ότι κατ’αρχήν δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος και να γίνεται υποψήφιος Πρόεδρος.
«Άκουσα τον Κασσελάκη να λέει όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ότι διαλύθηκε το 41% του Μητσοτάκη. Μπορεί έτσι να τα κάνουν στην Αμερική, αλλά εδώ χρειάζεται δουλειά. Αυτό δεν είναι θέμα ενός Μεσσία για να γίνει όποιος και αν είναι αυτός. Ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής να γίνει αυτοδημιούργητος αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ένα μεγάλο μέρος του κόμματος ψήφισε και οι υπόλοιποι πήγαν συγκυριακά. Πήγαν για τον Στέφανο. Η εικόνα αυτή είναι η εικόνα ενός ανοχύρωτου κόμματος».

Σχετικά με το ενδεχόμενο νίκης του Στέφανου Κασσελάκη μίλησε και στον ΣΚΑΪ, λέγοντας δηκτικά πως «αν βγει ο Κασσελάκης -που θα είναι επιλογή αυτών που θα ψηφίσουν- είναι μια επιλογή που κατά τη γνώμη μας, δυσχεραίνει τον στόχο να φύγει η Δεξιά και απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της Αριστεράς». Είπε επίσης πως «ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broker της Αμερικής».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις. Ιδίως μια τοποθέτησή του ότι “η αριστερά δεν χρειάζεται να είναι ντε και καλά κυβέρνηση” και πως ο ΣΥΡΙΖΑ “γλυκάθηκε” από την κυβερνητική του περίοδο. Μερικοί, μάλιστα, τις εξέλαβαν ως «παραλήρημα».

Ενδεικτικά, από το Twitter:

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάποιοι διαφώνησαν… συμφωνώντας: 

 

Άλλοι συμφώνησαν κανονικά:

 

 

 

 

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

1 hour ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

1 hour ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

2 hours ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.