Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Χουντής:«Η ΕΕ αντί να αλλάξει πολιτικές, χρηματοδοτεί προγράμματα εξωραϊσμού της λιτότητας και διαστρέβλωσης της Ιστορίας των λαών»

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση για την Εφαρμογή του Προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες», τόνισε:

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε απογοήτευση και αδιαφορία των ευρωπαίων πολιτών απέναντι στην ΕΕ και τις δομές της και αγανάκτηση απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να αλλάξει ριζικά τις πολιτικές της υπέρ των πολιτών, υπέρ των λαών, αντί να συνειδητοποιήσει ότι με τις πολίτικές τηςέχει δημιουργήσει Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, Ευρώπη των φτωχών και των πλουσίων, Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη, συνεχίζει τις ίδιες πολίτικές και ταυτόχρονα χρηματοδοτεί προγράμματα με σκοπό τον εξωραϊσμό αυτής της πραγματικότητας και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, προκειμένου να καλλιεργηθεί η ψευδαίσθηση των μονόδρομων.

«Προγράμματα που θέλουν να εμφυτεύσουν στους ευρωπαίους πολίτες, κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα, κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση, κοινή θεώρηση της Ιστορίας, χωρίς αυτό να είναι κατάκτηση των πολιτών.

«Αυτά τα Προγράμματα είναι εργαλεία χειραγώγησης, όμως δεν θα σταματήσουν τους ευρωπαίους πολίτες,την ευρωπαϊκή νεολαία, να αγωνίζονται κατά της λιτότητας για ένα καλύτερο μέλλον και για μια καλύτερη Ευρώπη».

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή:

https://youtu.be/szzuylk4bwA

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον Πλατανιά. Η Ναταλία και ο Βαγγέλης…

11 hours ago

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα επηρεάζουν και τις συνθήκες στέγασης, ειδικά…

11 hours ago

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει η κυβέρνηση με το "μενού" να…

11 hours ago

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος. Το άρθρο τους "Zopounidis, C. ,…

11 hours ago

Έρχεται για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Με ένα φαντασμαγορικό δρώμενο που θα διεξαχθεί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων την Τρίτη 18 Ιουνίου…

11 hours ago

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Το 41% υποχωρεί από το προσκήνιο, προσοχή στην καθημερινή συμπεριφορά

Μετά από τον – όχι και τόσο ευρύ, όσο αρχικά είχε φανεί ότι θα είναι…

11 hours ago

This website uses cookies.