ΤΟΠΙΚΑ

Να απαλλαγούν οι σεισμόπληκτοι από την χρέωση ρεύματος για τα χαλάσματα, ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας​:

Να απαλλαγούν από τις χρεώσεις ρεύματος, να μην λαμβάνουν λογαριασμό και να διαγραφούν αναδρομικά οι όποιες χρεώσεις έχουν γίνει σε κατεστραμμένα κτήρια σεισμοπλήκτων, ζητάει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή των συναρμόδιων Τομεαρχών Κώστα Ζαχαριάδη και Σωκράτη Φάμελλου, καθώς και των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες της καθημερινότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σεισμόπληκτοι των Δήμων Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων, Χερσονήσου, Γόρτυνας και Βιάννου μετά τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου, έρχονται αντιμέτωποι και με λογαριασμούς ρεύματος για τα κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματά τους.

«Μετά την ασάφεια σχετικά με την χρέωση του ρεύματος των οικίσκων, θέμα για το οποίο έχουμε καταθέσει σχετική Ερώτηση χωρίς να λάβουμε μέχρι στιγμής καμία απάντηση, βλέπουμε τώρα ότι οι σεισμόπληκτοι καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και για τα σπίτια τους, που πλέον είναι χαλάσματα ή έχουν κριθεί ακατάλληλα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας καλούνται να στήσουν ξανά τη ζωή τους από το μηδέν και ταυτόχρονα βλέπουν να χρεώνονται με το ρεύμα για τις κατεστραμμένες περιουσίες τους. Γι’ αυτό και ζητάμε ξεκάθαρη δέσμευση από την Κυβέρνηση σχετικά με το εάν προτίθεται να προβεί σε αναστολή πληρωμών των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης και ταυτόχρονα, εάν προτίθεται να προχωρήσει αναδρομικά σε ρύθμιση ή και διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών προς εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος στο Αρκαλοχώρι και στους παρακείμενους οικισμούς.».

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί και στην Κρήτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαστηριακοί γιατροί της Κρήτης οι οποίοι συντάσσονται με τα πανελλαδικά…

16 mins ago

Εκτός κοινωνικού τιµολογίου της ΔΕΥΑΧ οι φοιτητές με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ακυρώθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η απόφαση της…

17 mins ago

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

H Αντιπεριφέρεια Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 83η επέτειο…

22 mins ago

ΚΚΕ για αποστολή στρατευμάτων από Γαλλία: Ανεξέλεγκτη τροπή λαμβάνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία

«Οι ανησυχητικές πληροφορίες, πως η Γαλλία έστειλε ήδη τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως…

25 mins ago

Εργαζόμενοι σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαδήλωσαν κατά του πολέμου στη Γάζα

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια κινητοποίηση…

27 mins ago

Συστάσεις για την επανεμφάνιση της αφρικανικής σκόνης – Πώς να προφυλαχθούμε

Εγκύκλιο με οδηγίες προστασίας από την αφρικανική σκόνη εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια των πρόσφατων μετεωρολογικών προγνώσεων για αύριο,…

29 mins ago

This website uses cookies.