Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Να γιατί είναι “φιλέτο” το αεροδρόμιο των Χανίων! Απογειώθηκαν οι αφίξεις ακόμη και το χειμώνα

Ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο και με τις πρόσθετες αφίξεις να προέρχονται κυρίως από τις πτήσεις της RyanAir από Θεσσαλονίκη και Πάφο, το αεροδρόμιο Χανίων “Γιάννης Δασκαλογιάννης” καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που προέρχονται από τα αριθμητικά δεδομένα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροδρόμιο Χανίων βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση, με 9.449 αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 392,4% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει από μόνο του γιατί αποτελεί το… “μαγνήτη” στην πρώτη ομάδα περιφερειακών αεροδρομίων που προωθεί προς ιδιωτικοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνδυασμό βεβαίως με τα χαμηλά τέλη προσγείωσης που έχει.

Να γιατί πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, ανακοίνωνε πως τα τέλη θα αυξηθούν στα περιφερειακά αεροδρόμια, προκειμένου βεβαίως να αυξηθούν τα “πιθανά” κέρδη των επενδυτών
Ωστόσο, και με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΤΕ, τίθεται εν αμφιβόλω η όλη διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ. Το κατά πόσο δηλαδή τα περιφερειακά αεροδρόμια, με κύριο αυτό των Χανίων, μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην οικονομία αν ιδιωτικοποιηθούν, όπως εξάλλου δήλωσε την Παρασκευή από βήματος Βουλής και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας ξεκάθαρη θέση για το πέρασμα τους σε ιδιώτες
Ειδικά δε στην περίπτωση του αεροδρομίιου “Γιάννης Δασκαλογιάννης” υπάρχει και η “προίκα” του έργου της επέκτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη και για το οποίο έχουν ήδη εκφραστεί αμφιβολίες, ως προς το αν μπορεί να περάσει στα χέρια ιδιώτη μία υποδομή δημοσίου συμφέροντος στην οποία εκτελούνται έργα με κοινοτικά κονδύλια, προτού παρέλθει 5ετία

Να σημειωθεί ότι με βάση τα συνολικά στοιχεία του ΣΕΤΕ, αύξηση σχεδόν 28,8% καταγράφουν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στη χώρα το πρώτο δίμηνο του χρόνου, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, καθώς επισκέφθηκαν τη χώρα 395.307 ταξιδιώτες, από 306.887 το 2013.

Ο προορισμός της Αθήνας φαίνεται ότι συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης των τελευταίων μηνών, αφού η κίνηση του αεροδρομίου παρουσίασε άνοδο αφίξεων 30% (60.000 επισκέπτες) σε ετήσια βάση.

Κίνηση παρουσιάζουν επίσης άλλα τρία αεροδρόμια, η Ρόδος (230,8%, 2.114 αφίξεις), η Καλαμάτα (11400%, 230 αφίξεις) και το Ηράκλειο (76,9%, 247 αφίξεις)

neatv.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

7 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

7 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

7 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

7 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

7 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

7 hours ago

This website uses cookies.