«Να μην επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν» τόνισε ο Σαμαράς

«Ψάχνουμε τα πάντα» αλλά «δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο πακέτο περικοπών των 11,5 δις, στην έναρξη τη σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο.

«Aναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερους οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως στην προσπάθεια αυτή «αντίπαλός μας είναι η ανεργία».

Το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης ήταν τα μέτρα του πακέτου περικοπών ύψους 11,5 δις ευρώ. Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε επισημάνει μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «απέχουμε ακόμη γύρω στα 3,5-4 δισ. ευρώ» για την οριστικοποίηση του πακέτου.

Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση δήλωσε ότι εξετάστηκε το «πανόραμα των εναλλακτικών» για τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ. «Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη δουλειά τους», σημείωσε χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για τα μέτρα που εξετάστηκαν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξήλθε πρώτος από τη σύσκεψη δήλωσε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας «παραμένει σταθερά στα 5 δισ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας υπάρχει νέα κόντρα με αφορμή το μέτρο της εφεδρείας, το οποίο όπως δήλωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών εξετάζεται καθώς «τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα»«Τα κοιτάζουμε όλα, πρέπει να βγάλουμε 11,5 δις ευρώ», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν συμφωνεί με το «φιάσκο της εφεδρείας»«Δεν ωφελεί στην κοινωνία και την οικονομία. Προσθέτει ανέργους στους ανέργους», σημείωσε.

«Έχουμε αρνητική εμπειρία από την εφεδρεία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοτας πως έχει δεσμευτεί προεκλογικά «ότι δεν θα γίνουν απολύσεις»«Θα μιλήσουμε αναλυτικότερα, ανάλογα με τις προτάσεις που θα μας φέρει το οικονομικό επιτελείο», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι «συζητάμε για όλα τα ενδεχόμενα», ενώ σήμερα στον ρ/σ Σκάι σημείωσε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση «να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει κάτι» υπενθυμίζοντας ακόμη ότι «υπάρχει συμφωνία για να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ» και πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας «οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν στα χέρια τους τη λίστα με τα μέτρα». Ο Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει «οι όποιες αλλαγές να γίνουν με τον δικαιότερο τρόπο», κατανοώντας όπως είπε «τη δεινή θέση πολλών συμπολιτών μας».

Σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, ο Σίμος Κεδίκογλουτόνισε ότι «σίγουρα εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με στόχο να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες», σημειώνοντας ότι δεν γίνεται λόγο για οριζόντιες μειώσεις.

«Αντεργατικό και αντισυνταγματικό» χαρακτηρίζει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι η εφαρμογή του θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων. «Η επαναφορά δε του θέματος της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης που επιτίθεται με κάθε τρόπο στα δικαιώματα των εργαζομένων» επισημαίνει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επαναφορά της εφεδρείας σε συνδυασμό με τις «ισοπεδωτικές» μειώσεις των δαπανών και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών «θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες». «Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει και ότι αποτελεί ένα τεράστιο πρόγραμμα ύφεσης με διαλυτικές επιπτώσεις για την κοινωνία», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «η ακραία πολιτική λιτότητας επιφέρει περισσότερη λιτότητα με αποτέλεσμα καινούρια και περισσότερα μέτρα να είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και η στρατηγική της ΕΕ δεν ανέχονται πια τη σταθερή εργασία και θέλουν να την εξαφανίσουν. Αυτό το στόχο υλοποιεί το μνημόνιο με την εφεδρεία-απόλυση και τις ιδιωτικοποιήσεις και θα επιχειρήσει να τον υλοποιήσει η συγκυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που υπερασπίζεται τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Για αυτό οι κόνξες των κυβερνητικών συμμάχων είναι για τα μάτια των εργαζομένων».

Με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν από τον πρωθυπουργό να βάλει ένα τέλος στην παρωδία που έχει σκηνοθετήσει σε σχέση με το πακέτο των μέτρων. «Είναι φανερό ότι μετά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή προετοιμάζεται η ρήξη και η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, ή συντηρούν τη σύγχυση της Κοινωνίας ροκανίζοντας το χρόνο μέχρι να εξαπολύσουν κοντά στο δεκαπενταύγουστο την τορπίλη μέτρων που θα βυθίσει Οικονομία και πολίτες. Ο κ. Σαμαράς οφείλει σήμερα αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Οικονομικών να θέσει ένα τέλος στην παρωδία που έχει ο ίδιος η πε

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων ζητούν άμεση στελέχωση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος…

3 hours ago

Συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, μετά τις εκλογές…

3 hours ago

Ελεύθερνα: Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη βασιλομήτωρ της Ισπανίας, και την Παλόμα Πικάσο, τα γενέθλια του Μουσείου

Εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία…

3 hours ago

Χασισοφυτεία Κουρνά: Με τέτοιους «παπάδες», θα έκαναν …αρχιερατικό συλλείτουργο

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ εκτιμούν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ότι θα ήταν το προσδοκώμενο…

3 hours ago

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοδιαχείριση ή συνεταιρισμός» – Οι προτάσεις Κασσελάκη για το μέλλον της Αυγής

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης…

5 hours ago

Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Χανίων: Το νερό και οι υποδομές του ανήκουν σε όλους μας

Το Σωματείο Εργαζομένων των ΔΕΥΑ Νομού Χανίων εκφράζει για ακόμη μια φορά την έντονη αντίθεσή…

5 hours ago

This website uses cookies.