Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Να παύσουν τώρα όλες οι διώξεις

Κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων για την ανατροπή των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν, βιώνουμε την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Αφού η συστηματική συκοφάντηση των λαϊκών κινητοποιήσεων δεν φαίνεται από μόνη της να φέρνει αποτελέσματα, ακολουθείται και η “δοκιμασμένη οδός” της ποινικοποίησης των εργατικών-ταξικών αγώνων και αγωνιστών. Έτσι βλέπουμε πανελλαδικά εκατοντάδες συλλήψεις όσων τολμούν να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην καπιταλιστική λαίλαπα. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι ντόπιοι εξουσιαστές ψήφισαν στο μνημόνιο 3 διάταξη, σύμφωνα με την οποία, οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους εκκρεμεί ΕΔΕ, τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο. Καταργείται λοιπόν, και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Στη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση γίνεται πλέον φανερή η ύπαρξη 2 κόσμων. Από τη μία πλευρά βρίσκεται το καθεστώς (διεθνές και ντόπιο), το οποίο σε συνεργασία με τα αστικά ΜΜΕ, τις δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, κ.α.), αλλά και παρακρατικούς φασίστες, επιχειρούν να εμφυσήσουν τον φόβο και την αδράνεια στην κοινωνία. Απώτερος στόχος όλων αυτών είναι να βυθίσουν το λαό στην καταπίεση και την ανέχεια, προκειμένου να εκπληρώσουν τα σχέδια τους για την υλοποίηση ενός ολοκληρωτικού αύριο, όπου τα πάντα θα κινούνται γύρω από το όφελος του κέρδους των αφεντικών.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο κόσμος του αγώνα. Συλλογικότητες, οργανώσεις, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, δομές αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όποιον το έχει ανάγκη, καθώς και μεμονωμένοι αγωνιστές. Ένα σύνολο το οποίο δεν αρκείται στο να μένει απαθές, αλλά επιλέγει να δρα και να προπαγανδίζει συνεχώς πως ο αγώνας ενάντια σε αυτό το σύστημα είναι πια μονόδρομος, αν θέλουμε να μιλάμε για μία ουσιαστική αλλαγή στις ζωές μας. Ο καθένας παλεύει με τον δικό του τρόπο για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Οκτώβρης 2011: Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στον χώρο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η παρέλαση. Βρίσκεται εκεί προκειμένου να μοιράσει κείμενα, να φωνάξει συνθήματα, και εν γένει να διαμαρτυρηθεί για το δυσοίωνο μέλλον που του ετοιμάζουν. Μετά το τέλος της παρέλασης, υλοποιείται η απόφαση που είχε παρθεί για την διεξαγωγή πορείας και ο κόσμος επιχειρεί να διαδηλώσει. Ταυτόχρονα, δυνάμεις των ΜΑΤ, επιτίθενται στον κόσμο, ξυλοκοπώντας αρκετά άτομα, ενώ λίγα μέτρα πίσω από τους τελευταίους, εμφανίζεται οπλισμένη ομάδα παρακρατικών νεοναζί, η οποία προκαλεί επιδεικτικά, προσπαθώντας έτσι να εκφοβίσει  όσους αγωνίζονται.

Γενάρης 2013: Μέσα στον Γενάρη  του 2013 επιβεβαιώνεται ο σχηματισμός δικογραφίας για 11 άτομα που θα κληθούν για προανάκριση ως ύποπτοι σχετικά με τα γεγονότα της παρέλασης, ενώ στοχοποιεί ένα ευρύ φάσμα των κινημάτων στα Χανιά, συγκεκριμένους δηλαδή  πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς χώρους.  Χαρακτηριστικά το έγγραφο αναφέρει, πως το συγκεντρωμένο πλήθος πέταγε στους αστυνομικούς μπουκάλια μπύρας και πέτρες (κάτι που ουδέποτε έγινε), ενώ παρουσιάζει σαν αποδεικτικά στοιχεία φυλλάδια τα οποία μοιραζόντουσαν την 28η Οκτώβρη του 2012(!).

Οι παραπάνω διώξεις δεν είναι κάτι το μεμονωμένο. Εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που εξελίσσεται πανελλαδικά. Στα Χανιά αφορά 3 ακόμα δικογραφίες που έχουν συνταχθεί για παρεμφερείς αγωνιστικές  κινητοποιήσεις δηλαδή  την  παρέλαση της 25ης Μάρτη το 2012, την κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων το Φλεβάρη 2012 και την ανακατάληψη του κτιρίου Παπαδοπέτρου το Δεκέμβρη του 2010. Όπως επίσης και πλήθος μηνύσεων σε βάρος των κατοίκων του Αποπηγαδιού, που αγωνίζονται για να σώσουν το βουνό  και τη γη τους από τις μεγάλες εταιρίες.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική κίνηση που σε γενικό επίπεδο επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική δραστηριοποίηση, τις μορφές του αγώνα, αλλά και να τρομοκρατήσει ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια, τα οποία επιλέγουν τον δρόμο της αντίστασης στην βαρβαρότητα.

  1. Ζητάμε την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων, με αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων, για τις κινητοποιήσεις της 28ης Οκτωβριου 2011.
  2. 2.                  Ζητάμε την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες. Να σταματήσει τώρα η ομηρία και οι ΕΔΕ που, σύμφωνα με το μνημόνιο 3, οδηγούν σε διαθεσιμότητα.
  3. Καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε άτομο, κάθε εργατικό σωματείο ή συνδικαλιστικό φορέα, όλο τον αγωνιζόμενο λαό να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του, απέναντι σε όσους επιλέγουν να καταστείλουν κάθε αγωνιζόμενη φωνή.
Οι ταξικοί κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Συμμετοχή του συλλόγου σπουδαστών στις παρακάτω δράσεις αλληλεγγύης:

Συγκέντρωση – Σάββατο 2/2/2013 10 το πρωί στην Αγορά

Πορεία – Τρίτη 5/2/2013 7 το απόγευμα στην Αγορά

Συγκέντρωση την ώρα της προανάκρισης, Πέμπτη 7/7/2013  9 το πρωί στα Δικαστήρια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ)

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αποσύρεται η παρουσιάστρια της Νορβηγίας από την Eurovision – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» φώναξε μέσω Instagram

Η περσινή εκπρόσωπος της Νορβηγίας, Alessandra Mele, ανακοίνωσε πως δεν θα εμφανιστεί στον τελικό της…

14 hours ago

Ο Γάλλος σταρ σταματά την πρόβα της Eurovision σε διαμαρτυρία στο Ισραήλ – 15.000 διαδηλώνουν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision βρίσκεται σε αναταραχή μετά από μια σειρά σημαντικών κρίσεων που…

14 hours ago

Ανδρουλάκης από Αρκαλοχώρι: «Ζητώ εμπιστοσύνη για να αγωνιστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για καλύτερη ζωή»

Το Αρκαλοχώρι επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε περιοδεία του…

14 hours ago

Εβραίος επιζών του Ολοκαυτώματος: Η γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα δεν γίνεται στο όνομά μου! | Βίντεο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με έναν από τους τελευταίους εν ζωή εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος Stephen…

15 hours ago

Eurovision 2024: Ελλάδα, Ελβετία, Ιρλανδία δεν παρουσιάστηκαν στην παρέλαση των σημαιών!

Σε μια είδηση κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής από την Eurovision 2024 η ολλανδική De Telegraaf αναφέρει ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και…

15 hours ago

Eurovision 2024: Ανάρτηση-ντροπή της Ισραηλινής τραγουδίστριας – Γελά και κοροϊδεύει τον πόλεμο στην Παλαιστίνη

Την ώρα που η EBU τάσσεται ξεκάθαρα κατά του αντιησραηλινού κύματος που έχει «σαρώσει» τη…

15 hours ago

This website uses cookies.